pieczarki w plastrach również w puszce. Danie wyszło, gdyż gulasze to jednogarnkowe dania, które właściwie robią się same, no prawie same i do tego Gulasz z kiełbasą i pieczarkami smakował. Mimo to dla większości będzie to proste, skromne danie, no i do tego z puszek i na dodatek z parówkami! Polecam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZupa Rycerska Bardzo lubię robić takie zupy, bo mam danie jednogarnkowe, bez potrzeby robienia drugiego dania. Mięso kurczaka z warzywami w sosie z dodatkiem kurkumy, która ze względu na właściwości nadaje potrawą barwę żółtą oraz intensywny smak. Składniki: · ½ kg ziemniaków · ½ fileta z kurczaka
Kulinarna ChwilaDzisiaj mam dla Was pomysł na szybkie danie jednogarnkowe. Przepis jest prosty a danie niskokaloryczne, nie będę się zbytnio rozpisywać tylko przejdę do przepisu! składniki: - 4 marchewki - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek soczewicy suchej - 10 sztuk śliwki suszonej - 1/2 czerwonej papryki - przyprawy curry, sól, pieprz Na mandolinie potnij
SMYKWKUCHNILeczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Cukinia, papryka, pieczarki, pomidory i aromatyczna kiełbasa to podstawowy skład mojego lecza. Nie ukrywam, że najwięcej czasu zajmuje przygotowanie i pokrojenie wszystkich potrzebnych
Pieguskowa KuchniaLeczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Cukinia, papryka, pieczarki, pomidory i aromatyczna kiełbasa to podstawowy skład mojego lecza. Nie ukrywam, że najwięcej czasu zajmuje przygotowanie i pokrojenie wszystkich potrzebnych
Pieguskowa KuchniaCZERWONY Z FASOLĄ Jak przygotować prawdziwy barszcz czerwony po Ukraińsku - przepis krok po kroku. Prawdziwy ukraiński barszcz czerwony to coś więcej niż tylko zupa, jest jak danie jednogarnkowe no i jak każde danie powszechnie gotowane ma niezliczoną liczbę wersji. I tak, w zależności od regionu trochę inaczej gotuje się
Moja Książka KucharskaFasolka po bretońsku, to pożywne i bardzo sycące danie jednogarnkowe. Jesienią i zimą takie danie jest stałą pozycją w moim menu. Dobrze smakuje od razu po przygotowaniu, ale odgrzewana nie traci nic ze swego smaku. Do przygotowania fasolki po bretońsku potrzebujemy tylko białej fasoli, dobrej kiełbasy i/lub boczku oraz pomidorów. Fasolę najlepiej
Kuchcik gotujeZapiekanka to łatwe i smaczne danie jednogarnkowe...a raczej naczyniowe :) Takie danie możemy przygotować wcześniej, wstawić do lodówki i odpalić piekarnik w momencie, kiedy nadejdzie czas na obiad. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego ok. 250 g makaronu (np. świderki, kokardki) 8 szt. pieczarek 1 duża cebula
Alutka-Gotujebretońsku to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej. Fasola, pomidory, kiełbasa albo wędzony boczek i danie gotowe. Temu nieskomplikowanemu i jednogarnkowemu daniu smak nadają przyprawy. Każda z Was doprawia ją zapewne po swojemu. Podstawą jest czosnek, majeranek, tymianek i kminek. Taką dopieszczoną i domową fasolkę można przygotować od razu
potrawyregionalnewcześniej rozmrozić) 400 ml mleka kokosowego 350 ml przecieru pomidorowego 750-1000 ml wody 1 łyżka curry, sól, pieprz olej kokosowy do podsmażenia Ciekawe, szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe - to doskonały pomysł na danie główne. W tym wypadku jest to lekkostrawny, zdrowy posiłek łączący w sobie wyśmienitą kompozycję smaków - czyli mięsa
Świat Domowej Kuchniobowiązkowym punktem mojego kulinarnego programu. Uwielbiam jej zbilansowane smaki... słodki, kwaśmy, ostry... Zupa jest sycąca i rozgrzewająca. Doskonale zastąpi drugie danie. To taki rodzaj dania jednogarnkowego. Ostateczna jego wersja tego dania zależy od Waszego gustu i smaku. Dlatego gdy makaron będzie już miękki warto jeszcze raz skosztować zupę
Kulinarne przygody GatityJeżeli lubicie szparagi tak jak my to zapraszamy Was na pyszne, syte, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu danie czyli szparagi w
Kuchenne WariacjeUdka kurczaka pieczone w rękawie z ziemniakami i papryką to kolejna z moich wariacji na temat jednogarnkowego dania, przy którym nie ma wiele pracy. Przepisy są od dawna na blogu i w statystykach widzę jak dużym zainteresowaniem się cieszą. W google też są wysoko
Kolorowy Przepisowniknaszła mnie ochota na coś równie prostego, ale bardziej kremowego. Przeglądając również moje starsze przepisy, natrafiłem na spaghetti jednogarnkowe , które oczywiście również Ci polecam. Inspirując się tymi dwoma daniami, powstał makaron spaghetti w sosie cytrynowym. Danie jednogarnkowe, proste, świeże i bardzo smaczne! Lubisz makarony? Sprawdź koniecznie moje pozostałe przepisy na dania z makaronem . Artykuł
Blendmannaszła mnie ochota na coś równie prostego, ale bardziej kremowego. Przeglądając również moje starsze przepisy, natrafiłem na spaghetti jednogarnkowe , które oczywiście również Ci polecam. Inspirując się tymi dwoma daniami, powstał makaron spaghetti w sosie cytrynowym. Danie jednogarnkowe, proste, świeże i bardzo smaczne! Lubisz makarony? Sprawdź koniecznie moje pozostałe przepisy na dania z makaronem
BlendmanDzień dobry :-) Jeśli lubicie dania jednogarnkowe, to polecam Wam jambalaya. Jest naprawdę pyszna, syta i aromatyczna. Tym razem zrobiliśmy z kurczakiem i chorizo. Do tego dania możecie dodać wszystko co lubicie. Robi się szybko, a satysfakcja gwarantowana :-) Polecam i miłego dnia życzę wszystkim :-) Składniki: 2 filety z kurczaka około 200 g kiełbasy chorizo 250-300 g ryżu
kruche babeczkiprzykład ja nie zaprawiam mąką). Pomidorową najczęściej robię z makaronem (z ryżem ugotowałam chyba tylko dwa razy;) ale kilka razy z ziemniakami). Nie zawsze jednak gotuję jako jednogarnkowe danie, bo czasem makaron wolę ugotować osobno i gdy się skończy resztę podać inaczej, np. z ziemniakami. Często też gotuję jej wielki gar (bez makaronu), a następnie zamrażam
Kolorowy Przepisownikserowym Makaron z klopsikami w sosie to pyszne i proste danie , jedno z tych które ciągle wracają na kuchenny stół . Moja rodzinka lubi takie jednogarnkowe dania , szczególnie sosy Potrawa nie kłopotliwa , uda się każdemu . Najwięcej czasu zajmuje uformowanie malutkich , zgrabnych kuleczek z mięsa mielonego . Cóż , dobre ćwiczenie na cierpliwość . Można też wyręczyć się dziećmi , jeśli
Ogrodnik w podróżyjednogarnkowe? Dziś Was na takie zapraszam. Jakiś czas temu dostaliśmy dość dużą dynię – część poszła na zupę, z części zaplanowałam ciasto, a kawałek , który został postanowiłam wykorzystać do drugiego dania. Przepis znalazłam kiedyś na blogu Kwestia Smaku i zapisałam sobie do zrobienia. Receptura swoje musiała odleżeć, ale jak już danie zrobiłam
Smaki Na TalerzuDanie dla zapracowanych, można zrobić wieczorem a potem po pracy tylko odgrzać. Można tez użyć tutaj resztek mięs z poprzedniego obiadu, też
Moje Małe CzarowanieDanie obiadowe tak na szybko, powiedziałabym, że na bardzo szybko! Koper już zazielenił cały ogródek mojej mamy. A wiadomo, najlepszy z ogrodu
Radość kipiąca uśmiechem.Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :) Składniki na zupę: – 500
Kuchenne WariacjeDania z wołowiny są bardzo smaczne ale mają jeden minus – długo się je robi, ale smak wynagradza wszystko :) Prawdziwki świetnie komponują się z tym
Kuchenne WariacjeDanie obiadowe szybkie w przygotowaniu, a syte i smaczne. Potrawa ma jeszcze jedną zaletę - mało naczyń do zmywania. Polecam używać ryżu dobrej
talerz przyjemnościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku, czyli klasyczne danie jednogarnkowe, bardzo pożywne o bogatym smaku i aromacie, i tak naprawdę bardzo proste w wykonaniu, a dodatkowo fasola, jako główny składnik tej potrawy to doskonałe źródło białka i witamin B, C, E, a także minerałów jak magnez i fosfor. Fasolka po bretońsku Składniki: (porcja
Księga-SmakuDanie dla cierpliwych kucharzy. Jego przygotowanie zajmuje sporo czasu i jest dość monotonne. Warto jednak pomęczyć się przy mieszaniu ryżu, gdyż efekty
Czekoladowa muffinkaCukinia z ryżem, papryką i pomidorami, to jedno z pożywnych dań jednogarnkowych, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Danie z ryżu, warzyw i ziół przyjemnie pachnie i doskonale smakuje. Czytaj dalej
Przepisy KulinarnePyszne danie jednogarnkowe z cieciorką w roli głównej. Danie nieco podobne do znanej fasolki po bretońsku ale z innymi dodatkami. składniki: 400 g cieciorki 1,5 l bulionu 2 czerwone papryki 1 duża cebula 500 ml przecieru pomidorowego 300 g chorizo sól,pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki ewentualnie odrobina
Monia miesza i gotujeDanie obiadowe dla dbających o linię. Makaron pełnoziarnisty zawiera mnóstwo błonnika zmniejszającego uczucie głodu, a szpinak jest cennym źródłem antyoksydantów. Idealnie nadaje
Czekoladowa muffinkaDanie dla 3 - 4 osób. Składniki: oliwa z oliwek 4 ząbki czosnku polskiego 4 łyżeczki cukru 2 przeciery pomidorowe po 160 gram
Darcia w kuchniDanie dla 4 osób. Składniki: 4 piersi drobiowe kubek ryżu suchego ( o pojemności 330 ml ) pół kostki sera feta 3 łyżki orzechów
Darcia w kuchniPyszne danie jednogarnkowe z młodymi ziemniakami i kapustą. Danie, choć sycące to jednak nie ma wielu kalorii. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to każda będzie miała tylko 274 kcal. Składniki: pół główki młodej kapusty 0,5 kg dobrej kiełbasy 6 sporych pieczarek 2 cebule 6-7 młodych ziemniaków papryka czerwona
e-PrzepisyKulinarnezamrażarki :) a przy tym doskonały sposób na szybki obiad. Szczególnie jeśli do jej przygotowania użyjemy mięsa z rosołu - wtedy to już ugotuje się ekspresowo :) wtedy też stanie się daniem jednogarnkowym :) może być samodzielną potrawą, jak również świetnym dodatkiem do ziemniaków jeśli je polejemy jak sosem :) Podana w przepisie ilość soli i pieprzu jest niewielka, ponieważ potrawkę podałam też dziecku
Kolorowy PrzepisownikDanie dla zwolenników kuchni śródziemnomorskiej. Przepis znalazłam na blogu Tas of my day http://tasteofmyday.blogspot.com/2015/01/spaghetti-z-wedzonym-ososiem.html . Wypróbowany, smaczny , bez zmian
W kuchennym oknie EwyDania rybne powinny znaleźć się w naszej diecie przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu. Można urozmaić jadłospis z użyciem ryb i wykorzystać je
W kuchennym oknie Ewy