Prosto, szybko i smacznie.. biała kiełbasa 2 -3 cebule smalec przyprawa do steków Kiełbasę włożyć do rondla, zalać zimną wodą. Dodać 2 łyżki smalcu i
Moje domowe kucharzenieporcje: co najmniej 0,6 kg udek bez kości i skóry 1 czerwona cebula 1 cytryna kilka łyżek oliwy z oliwek sól pieprz cynamon imbir suszony bazylia suszona 1 goździk Udka umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać oliwę z oliwek wraz z przyprawami. Przygotowaną zalewą polać udka z kurczaka. Mięso odstawić na niecałą godzinę, aby mogło przejść przyprawami
Ugotowaćwywaru bez warzyw) lub podawać z warzywami. Ugotowany makaron układamy na środku talerza, zalewamy zupą a na brzegach układamy dodatki. Ugotowane na pół-miękko jest podstawą. Kolejnym obowiązkowym dodatkiem jest mięso z podsmażonego wcześniej udka. Ja podałam dodatkowo grillowane pieczarki - a następnego dnia grillowany na chrupko bekon i kiełki rzodkiewki. Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem
Gotowanie jest łatweLubisz dania pieczone bez użycia tłuszczu? Sprawdź koniecznie kurczaka z warzywami przygotowanego w piekarniku w rękawie do pieczenia. Przygotowanie obiadu zajmuje około 20 minut, następnie 45 minut pieczemy i można jeść. Oczywiście podane przeze mnie warzywa możesz zmodyfikować i wybrać te, które lubisz najbardziej. Tak przygotowane mięso z warzywami świetnie pasuje zarówno do kaszy jaglanej (na zdjęciu), kaszy
Programista w kuchniPyszne danie z dietetycznym makaronem ryżowym, który znajdziecie w Sklep.na Sushi.pl. Idealny dla osób które są na diecie bezglutenowej czy bez pszenicy. Uwielbiam ten smak!. Składniki dla 4 osób: makaron ryżowy 20-30 dag 20 dag zielonej fasoli 2 marchewki 1/2 czerwonej papryki 50-60 dag mięsa wieprzowego oliwa sól pieprz świeża bazylia
Apetyczna babeczkaPieczony , prasowany boczek Pieczony boczek , to uczta jakich mało , niestety też mega kaloryczna i niezdrowa..cóż , od czasu do czasu , nikogo nie zabije , a ja po
Ogrodnik w podróżyNastępstwo zwykłych kotletów mielonych. Warzywa nadają nowy smak i wygląd. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Witajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycję przepysznego obiadu, który jest
zdrowo i aktywnieGulasz wieprzowy peperonciono Składniki: sos: - 500g łopatki wieprzowej - papryka czerwona - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
Kuchnia co dniaWschodnich. Klopsy z mięsa z młodego jelenia z dodatkiem ryby, w sosie kaparowym. Klopsy podane z zielonym orkiszem i marchewką. Bardzo ciekawe i warte uwagi danie. Maliny ze Szwajcarii Mazurskiej – idealnie mało słodki deser z własnymi malinami i serkiem z mleka miejscowych krów. I oczywiście domowe nalewki, oraz herbata z kwiatów czarnego bzu z miodem
królestwo garówudek z kurczaka 250 g pieczarek 1 mała cebula 3/4 szklanki śmietany 30% 2 łyżeczki musztardy miodowej sól, pieprz 2 łyżki masła olej do smażenia mąka do obtoczenia Udka (bez kości i skóry) umyć, osuszyć, przyprawić solą oraz pieprzem. Wstawić na godzinę do lodówki. Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić. Na mocno rozgrzanej patelni rozpuścić masło i dodać(...)dodać musztardę. Całość gotować na średnim ogniu, aż do lekkiej redukcji sosu. Ewentualnie sos posmakować i mocniej doprawić. Gotowe danie podawać z ryżem lub ziemniakami. Etapy przygotowywania dania: podsmażanie pieczarek i cebuli; smażenie mięsa i łączenie ze sobą wszystkich składników
Ugotowaćformie :)Najfajniejsze w tym daniu jest to, że można stworzyć własną kompozycję smaków i kolorów, np. dziś z warzyw czerwonych, innym razem z zielonych, kaszę gryczaną zastąpić np. pęczakiem czy ryżem, jak najbardziej pasuje tu również mięso czy dodatek sera- ja tak eksperymentowałam i wiecie co, każda wersja smakowała inaczej, ale bez wyjątku- przepysznie i wybornie! :)Gorąco
Kraina Miodem PłynącaŻeberka wieprzowe z wolnowaru CrockPot to kolejne udane danie dotąd przygotowywane przeze mnie tradycyjnie, czyli po prostu duszone w garnku. Tak przygotowane żeberka są wręcz idealne – delikatne, soczyste, kruche, bardzo aromatyczne i pięknie odchodzą od kości. Wolnowar sprawia się do tego typu potraw znakomicie. Tym razem przyprawione mięso najpierw lekko podsmażyłam na złocisty kolor a następnie(...)kostki. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Każdy kawałek mięsa natrzeć czosnkiem a następnie dokładnie posolić i posypać pieprzem z każdej strony. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Mięso podsmażyć do zrumienienia na rozgrzanym tłuszczu. Następnie włożyć je do wolnowaru, wlać wodę lub bulion a pomiędzy kawałkami mięsa ułożyć cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Misę przykryć i ustawić wolnowar
Ola la LCHFpasty paprykowej nadaje ostrości daniom. Taka pikantna pasta będzie świetnym dodatkiem do zimnego mięsa pieczonego, gotowanego schabu, wędlin, żółtego sera, czy jajek ugotowanych na twardo. Jak przygotować pikantną pastę z chili i pomidorów do słoików na zimę? Składniki na 3 słoiczki (200 ml): około 250 g papryczek chili (20 sztuk) puszka pomidorów bez skórki w przecierze 3 łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCześć! Danie jednogarnkowe i dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne. Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 2 puszki pomidorów krojonych * 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie * 4 łyżki kukurydzy z puszki * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * sól, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju
Pieprzyć z Fantazjąkolacji, w przystawkach, daniach głównych i deserach. ;-) Dziś przedstawiam ją w wersji sałatkowej. Bardzo lubię sałatki i chciałabym obalić mit, że to z majonezem smakują najlepiej. Ja majonez zastępuję serkiem homogenizowanym (z dodatkiem jogurtu lub bez) i nie ma żadnej różnicy. Niedowiarkom polecam spróbować. :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK . 100g kaszy jaglanej wędzony kurczak (mięso, bez skóry
Szefowa kuchni