dania - 3000 przepisów (strona:71/200)

Testowanie produktów - Streetcom Perlux 169

różnego rodzaju portalami dzięki, którym można przetestować różnego rodzaju rzeczy. Myślę, że wypróbowanie czegoś przed zakupem pełnowartościowego produktu jest bardzo dobrą opcją. Możemy w taki sposób przekonać się czy dany produkt spełnia nasze oczekiwania, czy jest warty swojej ceny itp. Dzięki stronie Streetcom mam okazję testować perły piorące Perlux. Nigdy wcześniej nie używałam takiego typu produktów, zawsze tradycyjnie kupowałam proszek(...)prania już Perlux Color i Perlux White. Do prania białych ubrań używam standardowo proszek i odplamiacz.  Niestety białe skarpetki szybko się brudzą i ciężko dopierają. Kapsułki Perlux dobrze dały sobie radę z przybrudzonymi skarpetkami i plamie po fluidzie na koszulce. Po użyciu Perlux Color ubrania były dobrze doprane. Poradziły sobie z plamami po dezodorancie bez zastrzeżeń. Ogólnie kapsułki poradziły

Ptasia Kuchnia
Gryka Cake 122

Kasze są zdrowe i zawierają wiele cennych dla zdrowia składników. Na specjalne uznanie zasługuje kasza gryczana. To smaczny dodatek do dań głównych, ale można z niej upiec także dobre ciasto. Składniki 2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej 1 opakowanie kefiru lub szklanka mleka owsianego 2 szklanki wody 3 jabłka 3 łyżki miodu 4 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki brązowego cukru Kaszę

My Chcemy Jeść
Biały dip do warzyw 147

Jeżeli do warzywnych przekąsek czegoś brakuje to na pewno brakuje właściwego sosu. Oto prosty przepis na dip, który świeże lub gotowane warzywa zmieni w niebanalne danie. Składniki 3 łyżki jogurtu greckiego light garść rukoli kilka listków świeżej kolendry 1 ogórek kiszony 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej musztardy (np. sarepskiej) kilka kropli soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz

My Chcemy Jeść
Razowa focaccia z czarnuszką 115

Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym posiłkiem. Focaccia to także doskonały dodatek do innych dań.  Składniki 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ziołowej oliwy z oliwek 8 g suchych drożdży 2 łyżki czarnuszki 1 płaska łyżeczka ksylitolu

My Chcemy Jeść
Miętowe orzeźwienie z imbirem 164

orzeźwiający napój z imbirem. Imbir w zimnym napoju cudownie podkreśla orzeźwiający smak i aromat mięty. Taki napój zapewnia cudowne wytchnienie w upalne dni. Podany na przyjęciu w przerwie między daniem mięsnym, a słodkim odświeża kubki smakowe. Składniki: 1 litr wody 3 - 5 cm korzenia świeżego imbiru 5 torebek mięty Posti 1 cytryna cukier trzcinowy lub miód Przygotowanie: Korzeń imbiru

Kuchcik gotuje
Spaghetti razowe ze szpinakiem, kurczakiem i bazyliowym pesto 298

Kolejna szybka propozycja na obiad, wystarczy wcześniej zamarynować mięsko. Tym razem danie fit, czyli lekkie i smaczne. Makaron razowy idealnie połączył się z kurczakiem, pesto z bazylii i szpinakiem. 500 g kurczaka 2 łyżeczki liścia lubczyku 2 łyżki oleju z cytryną i bazylią Sól Pieprz świeżo mielony z młynka 2 ząbki czosnku Dodatkowo: 300 g szpinaku 100 g sera

VioletoweKucharzenie
Chrupiąca sałatka z gruszką, orzeźwiającą miętą i serem śródziemnomorskim 158

lodówki na kilka minut, aby smaki się "przegryzły". Taki zabieg wydobywa przede wszystkim orzeźwiający smak mięty, którym przechodzi cała sałatka. Schłodzoną sałatkę podajemy samą lub jako dodatek do dań. Smacznego

Słodkie okruszki
Pizza orkiszowa ze szparagami 101

wcześniej, możemy nawet poprzedniego dnia a przed podaniem chwilkę podgrzewamy w piekarniku, krótko grillujemy lub po prostu podajemy na zimno. W sezonie wiosenno-letnim warto przemycić w tym pysznym daniu nieco zdrowych składników. Ja do przygotowania swoich użyłam zielonych szparagów. Z dodatkiem mozzarelli i czerwonej cebuli posłużyły mi jako farsz do orkiszowo-pszennego ciasta. Moim ulubionym jest co prawda

Milion Smaków
Czekoladowa polędwiczka 205

danie pierwszy raz robiłam dla mojego ukochanego na Walentynki.  Idealnie nadaje się na wytworną kolację z przyjaciółmi ale też na inne okazje - np. na zbliżające się Mikołajki? Użyte w przepisie składniki idealnie się uzupełniają, nuty słodyczy przeplatają się z wytrawnymi,  rozmaryn  łączy je w całość, cynamon i kawa pięknie pachną i oczywiście smakują. :) Składniki: 2 polędwiczki

Garniec Magalie
Łosoś w ostrej cytrynce 174

Dzisiaj alternatywa dla wszystkich, którzy nie lubią śledzia. Nie tylko świąteczna, danie idealnie nadaje się jako przystawka na imprezę z przyjaciółmi.  Jeśli zaś myślicie już tylko o zbliżających się Świętach, myślę, że jest to również idealna propozycja na tą okazję. Składniki marynaty zapewne Was zaskoczą, ale uwierzcie że efekt końcowy jest ... co tu dużo mówić - rewelacyjny!   Składniki

Garniec Magalie
Roladka łososiowa 169

Święta, święta ...  Kolejna propozycja, tym razem na świąteczny stół wigilijny, jako przystawka lub jako samodzielne danie.  Lekka i przyjemna konsystencja, delikatny biszkopt o smaku szpinaku, do tego wędzony łosoś. Wspaniale wygląda na talerzu.  Polecam! Składniki: 600 gram szpinaku 50 gram masła 250 gram plastrów wędzonego łososia 50 gram mąki 50 ml mleka 3 jajka sól pieprz

Garniec Magalie
Czarny łosoś z sosem Veloute 199

nadzieję, że przepis spodoba się nie tylko "czarnym charakterom." Myślę, że pokochają go również Ci z Was, którzy cenią sobie prostotę w wersji luksusowej, bo takie właśnie jest to danie.  Składniki: filet z łososia (ilość zależna od apetytu)  mak świeżo zmielony czarny pieprz (młynek) świeżo zmielona sól morska (młynek) oliwa z oliwek do smażenia Opcjonalnie: czarny makaron

Garniec Magalie
Wiosenna zapiekanka jajeczna 197

chcecie przygotować w weekend radosne śniadanie, mam dla Was propozycję nie do odrzucenia!  Zamiast tradycyjnej jajecznicy, proponuję alternatywę w postaci jajecznej zapiekanki.  Wygląda obłędnie, smakuje wybornie. Idealne danie ciepłe, jak i zimne - wybór pozostawiam Wam, jeśli cokolwiek zostanie ze śniadania ...  Składniki (liczone dla 4 osób): 3 cukinie  60 gramów szynki (może być bez w wersji

Garniec Magalie
Super zdrowy, pyszny i "odchudzający" koktajl truskawkowy 560

Sezon truskawkowy w pełni! Mam nadzieję, że o wartościach zdrowotnych, a tym bardziej smakowych tych owoców nikogo przekonywać nie trzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam

Taste Of My Day
Sos morelowy 167

Przekładamy na sito, przecieramy. Ponownie przelewamy do rondla. Podgrzewamy, dodajemy 2 kostki lub 1,5 łyżeczki galaretki w proszku. Zdejmujemy z kuchni, mieszamy do rozpuszczenia. Sos morelowy podajemy do dań słodkich, deserów, ale także możemy podać do mięs – drobiu (kurczak, indyk, kaczka), schabu… i nie tylko. Bardzo aromatyczny o intensywnym kolorze, pięknie się skomponuje z każdą potrawą

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania