fasolką i ziemniaczkami. Mniam… Czasem nie ma nic lepszego niż dobre mięso i ulubiona surówka A w co najbardziej lubicie przygotowywać na drugie danie? Składniki: (dla całej rodziny) 3 piersi z kurczaka 3 jajka M sól i pieprz bułka tarta olej do smażenia Ulubione dodatki: fasolka szparagowa z bułką tartą ziemniaczki Przygotowanie: Mięso myjemy, kroimy na pół
Słodkie okruszkiPyszne, sycące, niedrogie danie. Pierś z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Ja przedstawiam Wam kurczaka pod pomidorową pierzynką. Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 250 g pieczarek * 2 mniejsze czerwone cebule * 1 puszka pasty pomidorowej * 2 łyżki oliwy z oliwek * ulubione przyprawy * sól Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż, przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie
Zrób to smaczniePiersi kurczaka ze skórą Jeśli macie ochotę na naprawdę soczyste piersi z kurczaka z chrupiącą skórką to jest właśnie ten przepis. Jeśli nie macie możliwości kupić
Sezonowy Garnekosuszoną pierś kurczaka kroję w nie za dużą kostkę, pieczarki kroję w półplasterki. Dokładnie wypłukany brokuł pod bieżącą wodą, dzielę na małe różyczki. Czosnek drobniutko kroję ale możemy przecisnąć przez praskę, obrany korzeń imbiru ścieram na tarce o drobnych oczkach. Przygotowanie sosu: Na rozgrzanym oleju na patelni smażę pierś kurczaka, około 15 minut do miękkości mięsa, pierś podczas smażenia doprawiam(...)bulion, dokładnie mieszam i zagotowuję. Gdy sos się zagotuje dodaję pierś kurczaka, brokuł, pieczarki, dokładnie mieszam i całość smażę na małym ogniu jeszcze około 5 minut – danie jest gotowe. Tak przygotowaną pierś kurczaka możemy podać z ryżem, kaszą lub makaronem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babic
Uwaga Babcia Gotujewysmarowania naczynia . Sposób przygotowania : Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni
Pobite gary BarbaryPierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Uprzejmość marki Helio, ePrezenty oraz Frisco, pozwoliła na wykonanie tego pysznego dania! Składniki: podwójna pierś z kurczaka szklanka płatków kukurydzianych około 40 g orzechów laskowych Helio Natura duże jajko mąka słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnek w proszku, sól, pieprz Wykonanie: Piersi oczyszczamy
Podróż w kulinariaPropozycja na dzisiejszy obiad to szaszłyk ukryty w mielonej piersi z kurczaka. Danie efektowne, smaczne, zaskoczy zapewne wszystkich domowników. Polecam. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka ( 1 mała pojedyncza na głowę ) Pomidorki koktajlowe ( 1 na 1 szaszłyk ) Kawałek boczku parzonego Kawałki kolorowej papryki Marynowane pieczarki Sól Pieprz Jajko Bułka tarta Olej do smażenia Patyki do szaszłyków Wykonanie: Pierś
Smaki EwyGrillowana pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym Dziś polecam Wam soczystą pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym. Składniki: - pierś z kurczaka - 1
Fit-aminaPiersi z kurczaka kroimy w kostkę. Estragon, zioła prowansalskie, tymianek i curry mieszamy w miseczce. Ziołami obsypujemy kurczaka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, czosnek kroimy w plasterki. Brzoskwinie kroimy w kostkę, zalewę zostawiamy. Warzywa podsmażamy na patelni około 15 minut, żeby warzywa zmiękły. Przekładamy do garnka. Kurczaka podsmażamy aż się ładnie zrumieni. Dokładamy go do warzyw. Kurczaka(...)warzywami zalewamy zalewą pozostałą po brzoskwiniach oraz dwiema szklankami wody. Do dania wkruszamy kostkę rosołową i dodajemy 2 łyżki sosu słodko- kwaśnego. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Dodajemy brzoskwinie, łyżkę cynamonu, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze około 10 minut. Zagęszczamy łyżką mąki rozpuszczonej w małej ilości wody
Pobite gary BarbaryPierś z kurczaka jest chyba najbardziej popularnym rodzajem mięsa w kuchni. Z wykorzystaniem piersi kurczaka powstaje wiele dań, ale także przystawek czy sałatek. Jednak chyba najczęściej praktykowanym sposobem przygotowania piersi z kurczaka jest po prostu kotlet w panierce. W poniższym przepisie przedstawiam wyśmienitą alternatywę przygotowania fileta, a mianowicie pierś z kurczaka z piekarnika w sosie... Tryb czytania Artykuł Pierś
PysiaGotuje.plSkładniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1,5 szklanki ryżu dwie garście rodzynek kapusta pekińska tłuszcz do smażenia marynata: 2 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Pobite gary BarbarySkładniki: 2 duże piersi z kurczaka, łyżka kurkumy, imbiru i chili, tłuszcz do smażenia, mango w puszcze, 2 cebule, 1 papryczka chili, 2 łyżki żółtej pasty
Pobite gary BarbarySkładniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * przyprawa do kurczaka * 2 szklanki ryżu * 1 duża cebula zalewa: * szklanka przecieru pomidorowego * 2 szklanki bulonu * pół kostki masła * 4
Pobite gary BarbarySkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa
Pobite gary BarbarySkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * sól, pieprz * 1 duża cebula * 25 dag pieczarek * szklanka kremówki * zupa cebulowa w proszku * 1 jajko * płaska łyżka tymianku * tłuszcz
Pobite gary Barbary