Pyszne, wegetariańskie danie rodem z kuchni arabskiej :) Miłośnicy mięsa mogą wkroić sobie np. smażoną/grillowaną pierś kurczaka. Danie dzięki ciecierzycy jest jednak naprawdę sycące, aromatyczne i smaczne :) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 1 woreczek brązowego ryżu 400g soczewicy z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kminu
Moje Kuchenne RewelacjePomysł na szybki i smaczny obiad. Pory w sosie musztardowym z piersią kurczaka. Danie, które dostarczy nam dawkę żelaza i wielu witamin, zapewni sytość, ale nie obciąży. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 3 porcje. Produkty 1 por, 100 ml śmietanki 30%, pierś z kurczaka, 2 łyżeczki musztardy, 6 łyżek ryżu, łyżka oleju kokosowego, sól, pieprz. Reklama (adsbygoogle
Fit&Fast KitchenPiersi kurczaka otulone w cieście francuskim to przepis na kolację na ciepło. Najlepiej smakują od razu po wyjęciu z piekarnika. Warto dodać, że jest
UgotowaćKurczak Caprese z piekarnika , czyli pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami to idealne danie na obiad. Pierś kurczaka przygotowane w innej odsłonie, to danie proste i smaczne jak klasyczna włoska sałatka Caprese z pomidorów i mozzarelli. Zapiekamy piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Wystarczy piersi kurczaka naciąć nożem, w każde nacięcie włożyć plaster pomidora i mozzarelli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolejny przestąpiłam próg tego miejsca:) Wracając do tematu warsztatów, nigdy wcześniej nie spotkałam się z kurczakiem kukurydzianym. Przedstawicielka producenta, w kilku słowach opowiedziała nam cóż to za fenomen. Otóż kurczak kukurydziany: jest karmiony paszą wolną od GMO, na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry i mięsa, wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak mięsa(...)robię to w domu, jednak zaskoczył mnie tym, że piersi można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem
karmelowypopularnej „pomidorówki”. Składniki: - 1 l rosołu - 2 puszki po 400ml mleka kokosowego - 2 marchewki z rosołu - 3 dojrzałe awokado - 1 czerwona papryka - 3 białe części pora - kawałek kurczaka (dałam pierś z grilla) - ½ limonki - 1 czerwona papryka - suszona chilli w plasterkach - ugotowany makaron tagliatelle - suszony czosnek - 1 łyżeczka przyprawy 7 smaków tajskich - sól - biały pieprz - świeżo mielony czarny pieprz - olej(...)przyprawy: 7 smaków, czosnek, sól, pieprz biały i czarny. Dolewamy drugą puszkę mleka, zagotowujemy. Awokado obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do gotowej zupy razem z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem i szczypiorkiem. Podajemy przybraną natką pietruszki. Zupa jest pyszna, ostra i ma bardzo ciekawy, oryginalny aromat kokosu. Ten bukiet smaków jest bardzo bogaty, aczkolwiek zrównoważony. Z pewnością zawita jeszcze
mojewypiekiinietylkomarzymy? Lepiej zacząć działać i zdobyć to, co jest nam potrzebne. A ponieważ mojemu mężowi potrzebny był dzisiaj pyszny obiad, zanim wyruszyłam do pracy, przygotowałam dla niego przepyszne danie: pierś kurczaka w sosie śmietanowo – musztardowym. Przepis dostałam od koleżanki z pracy (dziękuję). Pyszne! Polecam. Składniki: • 750 g piersi kurczaka lub indyka • 1 duża cebula • 350 g śmietany
W mojej kuchniObiadu czwartkowego część druga. Kurczak duszony w pomidorach ok 1h dla 2 osób Składniki 1 kurczak - ja dałam pierś z kurczaka 1 kg pomidorów lub mały przecier lub puszka pomidorów w zalewie 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 papryka jak ktoś lubi to kolka oliwek sól, pieprz, słodka papryka Do dzieła!!! Jeśli używamy świeżych pomidorów to obieramy
sierotka maRysia w kuchniSoczysta pierś z kurczaka, mocno ziołowa, doprawiona, smażona w niewielkiej ilości tłuszczu. Bez panierki, lekko, zdrowo, pokochałam tego typu mięso. Obiad podaję z ryżem, świeżą natką
Zasmakuj KuchniPrzepisów na piersi z kurczaka jest wiele. Uwielbiam kurczaka w porach , którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mój mąż z kolei przepada za daniem chińskim . Przychodzi jednak czas, kiedy chce mi się zjeść zwykłego kotleta drobiowego. Jale jak go urozmaicić, żeby do kuchni nie wdarła się nuda? Najlepiej poszaleć z przyprawami. Kurczak przygotowany w ten sposób jest pyszny
Pobite gary Barbarypierś kurczaka z cukinią i makaronem Lekkie i szybkie danie, które jesteśmy w stanie zrobić nawet w środku pracowitego tygodnia składniki dla czterech osób 500 g piersi z kurczaka 500 g makaronu 1 cukinia 1 niewielki por 1 papryka 1 bakłażan 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól,pieprz pół pęczka naci pietruszki pół pęczka szczypioru Sposób wykonania Mięso
Miód i pieprzsmażenia Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na patelni na rumiano. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Na tłuszczu po kurczaki smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucamy do cebuli mięso, potartą na grubych oczkach marchewkę i zalewamy bulionem rozpuszczonym w 2 szklankach wody. Danie dusimy pod przykryciem jakieś pół godziny
Pobite gary Barbaryponiższy przepis. Oczywiście danie lekko zmodyfikowałam, np. w oryginalnym przepisie nie ma w ogóle kukurydzy, a zamiast szczypiorku dodajemy por. Chop suey to pomysł na chińskie danie - połączenie piersi kurczaka, kiełków fasoli mung, kukurydzy i lekko zagęszczonego sojowego sosu. Poniższe danie najlepiej smakuje z ryżem basmati. Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka(...)sojowym. Pokrojone piersi z kurczaka przełożyć do miski i zalać przygotowanym sojowym. Mięso wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. W międzyczasie cebulę dymkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno posiekać. Czosnek obrać i drobno posiekać. Kukurydzę i kiełki fasoli pozbawić zalewy. Na dno woka wlać odrobinę oleju. Następnie dodać mięso z kurczaka. Smażyć kilka
UgotowaćSkładniki: * 2 piersi z kurczaka * 0,5 kg pieczarek * śmietana 18% (330g) * szklanka bulionu (może być z kostki) * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona) * 5 łyżek musztardy * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy(...)kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać pietruszką, ja użyłam suszonej
Pobite gary Barbary