Piersi kurczaka w cieście francuskim

Piersi kurczaka w cieście francuskim

Piersi kurczaka w cieście francuskim

Piersi kurczaka otulone w cieście francuskim to przepis na kolację na ciepło. Najlepiej smakują od razu po wyjęciu z piekarnika.   Warto dodać, że jest to pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego, ale nie na słodko. Składniki na 2 porcje: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 płat ciasta francuskiego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka olej 1 jajko starty ser Mięso umyć, osuszyć, przyprawić i przesmażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej na średnim ogniu, aby nie przypalić). Ciasto francuskie rozłożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pierś, piersi, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kolacja, dania z piersi kurczaka, ciasto francuskie, mięso, pierś z kurczaka w cieście francuskim, dania z kurczakiem, kurczak z serem, kurczak pieczony, mięsa pieczone

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.