bardzo smaczny :) Składniki: musztarda dijon, musztarda francuska, miód, olej lub oliwa z oliwek (ja dałam z orzechów włoskich). Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu wkładamy do miseczki i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Sos ten był wykorzystany do sałatka z makaronu fety łososia wedzonego
Państwo Wojtczuk gotująindyjskich które bardzo lubię. Pyszny, aromatyczny cudownie rozgrzewający. Dodatek mango i mleka kokosowego świetnie ożywia danie, przez co nie jest ono nudne a ciekawe w smaku. Jak dla mnie bomba, moim gościom również mega smakowało. Curry podajemy z ryżem, makaronem lub pieczywem
Kulinarne Fantazje Mariolicoś chrupiącego i coś do wina…i wtedy dopiero wieczór się zaczyna 🙂 Lazania to danie niby “oklepane”, a jednak podane w taki sposób nabiera innego charakteru, a nawet smaku. Dlaczego? Ponieważ taka roladka lazanii posiada koronę chrupiącego, pieczonego makaronu, która okala miękkie, soczyste nadzienie. Chrupiesz i wiesz, że żyjesz. Ciesz się, […] Artykuł Mini lazanie pochodzi
Wiszniówkailością tych warzyw, a raczej przetworów z nich wykonanych bardzo mnie ucieszyła :) Sosy użyje jako ... sosy do makaronów, ale także do wymieszania z różnymi warzywami. Planuje także jakąś sałatkę oraz coś na słodko. Pewnie wymyślę coś jeszcze, bo pomysł na konkretne danie często przychodzi mi w trakcie jego przygotowywania :D Także zapraszam do systematycznego śledzenia wpisów, a zainteresowanych produktami
Zdrowie na języku :Pnigdy nie dodawałam do niczego w takiej formie, a już z makaronem to w ogóle nigdy żadnej ryby nie jadłam. Miałam ochotę zrobić coś nowego, smacznego i zdrowego, a przede wszystkim mało pracochłonnego. I udało się. No może w 5 minut się tego dania nie uda zrobić, ale nie jest trudne. Mąż uznał, że za dużo szpinaku(...)smaku ryby, tzn. danie nie śmierdziało rybą, co byłoby pewnikiem przy większości ryb, które kiedyś jadałam. Zuzi bardzo smakowało. Z uwagi na nią ne doprawiałam zbyt intensywnie, więc danie było łagodne. Jednak spora doza pieprzu i ewentualnie szczypta ostrej papryki mielonej dodałaby jeszcze więcej smaku. Gorąco polecam! Składniki na 3 porcje: ok 250-300 g filetów z dorsza
Anioszek w kuchniWitajcie, jakiś czas temu na swoim facebooku opisywałam najlepszą włoską knajpę we Wrocławiu, Liberta7. Dania tworzone przez cudnego Salvadore, zawsze smakują wyśmienicie. To prawdziwa uczta dla podniebienia. Dlatego Włochy to kraj w którym mogłabym mieszkać. Dziś natomiast przyrządziłam makaron tagliatelle z cukinią, pieczarkami, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami. Składniki: makaron tagliatelle cukinia 3 pieczarki fasolka szparagowa (moja jest
Bike By LifeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Makaron z warzywami z sosem gorgonzola to pomysł na szybki, lekki i kolorowy obiad lub kolację. W
Marta GotujePrzepis na żółty gulasz ze schabem i warzywami. Podajemy z ryżem lub makaronem. Składniki: 300 g schabu cebula marchew papryka żółta łyżka śmietany 18% łyżka mąki
e-PrzepisyKulinarneGrzybowa to zupa, która podstawowym daniem wigilijnym w moim domu. Wieczerza rozpoczyna się od opłatka, a następnie pięknie pachnącej suszonymi grzybami zupy. Można podawać ze śmietaną lub bez zabielania. Makaron może być różny: łazanki, świderki, nitki i oczywiście jak ktoś woli bez makaronu. Składniki: 3 duże garście suszonych grzybów 3 duże marchewki kawałek selera kawałek pora
talerz przyjemnościDzięki uprzejmości pewnej Ewy z grupy Grzybiarze na Fb zrobiłam to danie włoskie bo ponoć Włosi się nim zajadają. Wcale się nie dziwię bo my
Moje Małe CzarowanieNie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Prezentuję Wam dziś świetne połączenie mielonego mięsa i makaronu. Idealne na obiad dla rodziny lub ciepłą kolacje dla gości. Nikt
Podróż w kulinariaPyszna potrawka z kurczaka, do której pasuje zarówno makaron, kasza jak i ziemniaki. Chyba ze 2 lata jak nie dłużej nie robiłam, a szkoda, że tak się przepis zapomniał, bo bardzo lubimy. Danie bardzo syte i smaczne, a co najważniejsze - posmakowało mojej Córci, aż miło było patrzeć jak je :) Tym razem podałam z kaszą kuskus, bo założenie tego obiadu
Kolorowy Przepisownikzawrzenia ok. 5 minut). Pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. Sos można wykorzystać do makaronu, kasz i ryżu. Tuż przed podaniem można wetrzeć ząbek czosnku. Tyle czekało na przerobienie w ubiegłą środę (+ łubianka jabłek): Kończyłam w czwartek. Nie dałam wszystkiemu rady. Zwłaszcza że musiałam wykopać trochę chrzanu do ogórków, co było dla mnie sporym wyzwaniem przy zeschłej
Weekendy w domu i ogrodziePrzepis na to danie znajdziemy m. in. w filmie Ojciec chrzestny , oczywiście w wersji tradycyjnej. Ja proponuję wegańską (inspiracja z bloga Kuchnia wegAnki ). Składniki: 250 g ulubionego makaronu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia 1 puszka pokrojonych pomidorów 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 szczypta chili
Qlinarnie i Qlinarnie