oliwą i czosnkiem do momentu aż cukinia zmięknie i mocno się zagrzeje – około 4-5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku. Na talerze nakładamy porcje gorącego cukiniowego makaronu, obok – pokrojony na plasterki stek. Między nimi nakładamy porcje sosu i podajemy od razu – gorące. Warto posypać wszystko jeszcze odrobiną płatków chili – dla rozgrzewki i dla koloru. PS.: Zdecydowanie nie polecam(...)która je trzyma kończy pocięta do krwi – nie przesadzam. Sadomasochizm w najczystszej postaci… Tnie dobrze, ale bardzo niedobrze trzyma się dłoni. Znajdźcie coś lepszego – i błagam, nie zapomnijcie wtedy dać mi znać czego do spiralizowania warzyw używacie! SKŁADNIKI na 2 porcje obiadowe 850-900g cukinii- małej i młodej 300g stek z antrykotu 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy
Karo in the KitchenDowolny makaron Sposób przygotowania: 1. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym. 5. Na makaron wykładamy mięso. 6. Następnie warzywa(...)Zapiekamy 20 minut w 180 ° C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego
Kulinarna ChwilaBardzo rozgrzewająca tajska zupa curry z krewetkami to idealne danie na chłodne zimowe popołudnia. Przygotowanie zupy jest bardzo szybkie i nie zajmie więcej niż 20 minuty. W zależności od tego jak bardzo lubicie ostre potrawy dajcie więcej lub mniej pasty curry :) Składniki (na 2- 3 porcje) 10-12 krewetek 500ml bulionu warzywnego 4 pieczarki 1 łyżeczka pasty curry odrobina(...)oleju 100g tofu szczypiorek olej 200 ml mleczka kokosowego 70g makaronu ryżowego Tajska zupa curry z krewetkami – przepis Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na odrobinie oleju podsmażamy pastę curry. Podczas smażenia dodajemy mleczko kokosowe, aby pasta nam się nie przypaliła i nie przywarła do dna. Po ok. 1-2 minutach dodajemy bulion i gotujemy całość ok. 3 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!spacerze polecam pyszny makaron. Lista niezbędnych składników sosu naprawdę jest krótka i ogranicza się do 4 X P : Pancetta, Peperoncino, Pomidory, Pecorino. Reszta, to już opcjonalne dodatki. Jak przy wielu tradycyjnych przepisach, tak i tutaj nie ma jednego sposobu na przygotowanie sosu all'Amatriciana. Włosi spierają się, czy do tego dania należy dodawać cebulę, czy czosnek. Niektórzy dodają(...)cebuli, ani czosnku lecz jest jeszcze odrobina wina. Ja znam wersję z zielona pietruszką, więc ją dorzuciłam. Polecam! . Składniki dla 4 osób: 350 g makaronu bucatini lub spaghetti 120 g pancetty, podgardla lub boczku 60 g szynki parmeńskiej 1 kg dojrzałych pomidorów 1 ostra papryczka drobno pokrojona 60 g sera pecorino drobno startego lub pokruszonego sól i pieprz 1 łyżka
Pełny talerzDziś kolejne szybkie danie z piersi kurczaka, czyli kurczak w sosie miodowo-czosnkowym z warzywami. Przepis to inspiracja smakami Azji, które bardzo lubimy. Dania z tej części świata są często bardzo proste, całkiem zdrowe i szybkie w przygotowaniu, idealne na środek zapracowanego tygodnia. Polecam z ryżem lub makaronem ryżowym, smacznego:) 500 g piersi kurczaka, marchewka, czerwona papryka
Lekcje w kuchniKochani czytelnicy! Z ogromnym bólem zawiadamiamy, iż nasza żona, mama i babcia przegrała wieloletnią walkę z rakiem. Dziękujemy ogromnie za każdy Wasz komentarz, każde słowa uznania
O kuchni z uczuciemSałatkowa Rewolucja Sałatka makaronowa z warzywami, taka nam zawsze dobra wychodzi. Składniki: · 1 opakowanie makaronu Tortellini ·
Kulinarna Chwilaboczkiem Sałatki Ziemniaczana sałata ze szparagami w pesto Sałatka z quinoa ze szparagami i fetą Dania główne Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami i rzodkiewkami Pizza ze szparagami Makaron z pesto i szparagami Zapiekanka ze szparagami na chlebie
Cooking for EmilyTe danie to tak po prołwdzie1 je kura ze suszōnymi2 tōmatami i prawdziwkōma, ale wiadōmo, że te miana3 za duge być niy mogōm, a u
Chop w kuchnichwilę w kremowym, słodko kwaśnym sosie maślanym z mleczkiem kokosowym. Filet z mintaja polecam podawać z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ryby, to zapraszam też po kilka innych sprawdzonych przepisów. Łosoś smażony lub ryba po grecku to jedne z popularniejszych dań rybnych
AniaGotuje.plCzasami wystarczy szczypta przyprawy by zmienić smak całego dania…” – zdecydowanie się z tym zgadzam. Przyprawy są dla mnie totalnym „must have” w kuchni. To dzięki nim nasza potrawa zyskuje smaku i charakteru, dlatego warto wybierać aromatyczne a jednocześnie dobre jakościowo przyprawy. Nie jest obojętny także kraj pochodzenia danej przyprawy co ma duże znaczenie dla smaku i aromatu(...)chętnie wykorzystywane warzywo. W suszonej postaci może stanowić dodatek do wielu dań z mięsem jak warzywnych. To element wielu dań kuchni na całym świecie. Dojrzewająca w słonecznych rejonach Stanów znajduje idealne warunki do rozwoju. Oregano z Turcji To przyprawa chętnie wykorzystywana do sosów, makaronu czy pizzy. Szerokie zastosowanie znajduje w kuchni włoskiej i tureckiej. Dojrzewa z słonecznych rejonach
Health-Fit-LifeDziś znów miałam tylko kwadrans przed pracą by zrobić sobie obiad. Padło ponownie na makaron. Tym razem wykorzystałam zalegający w lodówce świeży szpinak i serek mascarpone
Oka w rosole czyli KaFka gotujeblogowania. W nieco innej odsłonie. Do odwołania będzie obowiązywał temat dowolny. To tyle o zmianach. Przygotowałam dziś danie z ulubionym warzywem Maćka (chyba ;)). Mowa oczywiście o cukinii. Doprawiłam ją tymiankiem, solą i pieprzem. Sos przygotowałam na bazie mascarpone. Całość podawałam z makaronem. I wiecie co? To jest naprawdę dobre! Polecam. Składniki: 2 cukinie 1 cebula 125 g mascarpone
zadanie-gotowanierukoli świetnie kontrastuje z winnymi chrupiącymi pestkami granatu. Smakuje naprawdę świetnie, a powstało oczywiście przez przypadek. Danie do przygotowania w 15 minut, gdy nie masz czasu na gotowanie lub upalana pogoda nie zachęca do ślęczenia w kuchni. Wykorzystałam resztki domowego makaronu, wiadomo domowy najlepszy, ale ulubiony kupny też się nada. Składniki na 2 osoby: 250 g makaronu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zupa raczej nie jest sycąca, więc świetnie sprawdzi się jako pierwsze danie lub kolacja. Czytaj więcej »
Kasia Sarna