dania z makaronem - 15009 przepisów (strona:283/1001)

Penne ze szpinakiem, fetą i pomidorem 84

podstawą takiego myślenia nie było twierdzenie "większość mówi, że szpinak jest okropny". Ja po prostu jako mała dziewczynka spróbowałam naleśnika ze szpinakiem i takie było moje wrażenie - nie da się jeść! Teraz nie wiem czy wtedy miałam inne poczucie smaku (są rzeczy, które kiedyś jadłam, a teraz nie i odwrotnie), czy był tak niefortunnie przyrządzony, że mi nie podszedł(...)pomyłce i skosztowaniu roladki ze szpinakiem bardzo mi on przypadł do gustu! :) a do tego jest bardzo zdrowy, więc tym bardziej należy go jeść. Przyrządziłam więc na kolację makaron ze szpinakiem, żeby przekonać do niego również Męża :) Niestety - Mąż uznał, że to nie są jego smaki ;) więc przyrządzać go będę, ale rzadko - bo niestety tylko dla siebie... Mam nadzieję

Kolorowy Przepisownik
Dorsz z pesto i makaronem 179

Lekkie i pyszne danie idealne np. na kolację we dwojga lub dla znajomych czy przyjaciół jako początek wspaniałej imprezy i spotkań z w gronie najbliższych Składniki/4 osoby: – 600 g filetów z dorsza – 150 g suszonych pomidorów – pół pęczka świeżej bazylii – 2 małe ząbki czosnku – 50 g parmezanu – 50 g migdałów ( bez skórki(...)całe) – 80 ml oliwy z oliwek – 50 ml białego wina – 4 ćwiartki cytryny – sól i pieprz – ok. 400g makaronu tagliatelle Przygotowanie: Migdały, czosnek, suszone pomidory, bazylię oraz ser drobno zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Cały czas mieszając dodaj oliwę ok. (50 ml). Masa musi być gęsta. Dorsz oprósz sola i pieprzem. Posmaruj z jednej strony

I LOVE LIFE
stir fry ze szparagami, makaronem ryżowym, grzybami mun i kurczakiem 105

przepisy, w których to warzywo łączy się z makaronem. Okazało się, że mam tylko cztery takie przepisy, więc sięgnęłam do uwielbianych u nas w domu dań stir fry z warzyw z makaronem. Więc do woka, razem z cebulką i marchewką, trafiły zielone szparagi, które smażone mają bardziej intensywny smak. Pamiętać trzeba, że wszystko musi być przygotowane przed rozpoczęciem

Eksperyment sobotni
Spaghetti ala crbonara z cukinią i groszkiem 159

Smaki bardzo fajnie się komponują a jego przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku i robi się ekspresowo. Uwielbiam takie szybkie obiady, a przy tym pełne smaku. Wystarczy dobry makaron kilka składników i danie gotowe.  Klasyczne spaghetti carbonara jest jest bez dodatku groszku i cukinii, choć odmian przepisów jest tez bardzo dużo, jedni dodają jajko i śmietanę(...)upodobania. Nam bardzo posmakowała taka letnia wersja z cukinią i groszkiem z własnej uprawy, to właśnie ogród był inspiracją do zrobienia tego obiadu :)  Nawet moje wybredne dzieciątko wsuwało makaron aż jej się uszy trzęsły a to już mój osobisty sukces. Składniki:  Makaron spaghetti ( ja użyłam makaron razowy)  1 średnia cukinia  2 cebulki  400g boczku parzonego

W kuchennej krainie
Makaron ze szparagami a’la carbonara 173

Sezon na szparagi już w pełni rozkwitł. Warto korzystać z niego bo nie trwa zbyt długo. Szparagi są warzywem mało że smacznym to jeszcze szybkim w

Kolizje Smaków
Tagliatelle ze szpinakiem 181

wyobrażam sobie kuchni bez tego pysznego warzywa. Jest tyle cudownych sposób na jego wykorzystanie, że aż trudno wypróbować wszystkie. Zapraszam na tagliatelle ze szpinakiem to bardzo smaczne danie. Składniki: 200 g makaronu tagliatelle 300 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy extra vergine 100 ml śmietany 18% Pieprz, sól Opis przygotowania: Na początku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron razowy z pieczonym schabem 156

marynowana – 2 łyżki Schab – 30 dag Papryka słodka Przyprawa do gyrosa Sól Zioła prowansalskie Jogurt   naturalny –100 ml Majonez – 1 łyżka Czosnek – 2 ząbki   Normal 0 21 Makaron ugotować, przelać zimna woda , odcedzić. Wsypać do miski dodać groszek, kukurydzę, cebulkę i ogórek pokrojony w półplasterki. Schab opłukać, pokroić w plastry ok. 1 cm, posypać delikatnie solą, pieprzem, papryką(...)pół godziny. Następnie upiec na rozgrzanej patelni, przestudzić, pokroić w paski i dodać do sałatki. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie" Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik pokarmowy. Produkty zbożowe są podstawą piramidy zdrowego żywienia i powinny stanowić

Camilla w kuchni
Pappardelle z brokułami 188

Makarony, tworzą szeroką gamę półproduktów, służących do przygotowania prostych, ale i bardziej wyszukanych dań. Jeżeli dodamy do tego jeszcze różnorodność kształtów, a nawet barw, to możliwości kulinarne stają się nieograniczone. Możemy przygotować go sami lub skorzystać z gotowego. Skorzystałam z gotowego pappardelle – długich, szerokich, karbowanych wstążek do przygotowania smacznego, prostego i szybkiego dania – pappardelle z brokułami(...)czosnkiem. Gotowałam do chwili, aż sos się zredukuje i będzie gęsty (pod koniec gotowania dodałam pozostałe brokuły). W międzyczasie ugotowałam makaron (al dente), odcedziłam. Gorący przełożyłam na talerz, polałam sosem z brokułami. Wbrew pozorom mimo, że danie jest bezmięsne stanowi smaczny i pełnowartościowy posiłek – na obiad, czy wczesną kolację. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pappardelle z brokułami appeared

mojewypiekiinietylko
Menu na tydzień: Jak zrobić 5 dań w godzinę 105

wymięka:) Dania z pieczonych warzyw Co zrobić z górą upieczonych warzyw? Są dwa sposoby: Pierwszy jest taki , że komponujemy z nich dania. Najprostsza jest sprawa z zupami: pomidorową wystarczy zmiksować. Szpinakowa wymaga o tyle więcej pracy, że do kalafiora i brokuła trzeba dodać szpinak i mielone migdały. I zmiksować. Pozostałe trzy dania też(...)piekarniku pękły się warzywa ugotowaliśmy: makaron, makaron ryżowy, komosę i soczewicę. Z całej czwórki najwiecej czasu na ugotowanie potrzebuje soczewica – kwadrans (użyliśmy pełnej soczewicy, łupana byłaby gotowa w 7 minut). Czas gotowania makaronu pszennego i komosy to 10 minut. Makaronowi ryżowej wystarczy 5 minut. Rozpisujemy czasy, żeby pokazać jak łatwo przygotować bazę dania. Bo mając bazę szybko

Niedzielny kucharz
Wi-Taj czyli wietnamsko – tajska podróż przez smaki 172

pewno każdy znajdzie dla siebie idealne danie główne – zarówno fani bardzo ostrego curry, orientalnie przyrządzonej kaczki, jak i szukający letniej, lekkiej wersji dania Bun Cha, czyli makaronu podanego ze słodko – kwaśnym bulionem i sałatą z ziołami. Kaczka z ryżem jaśminowym i zielone curry z wołowiną Wi-Taj jest idealnym połączeniem kuchni wietnamskiej oraz tajskiej(...)wiele trzyma naprawdę wysoki poziom. Wi-Taj znalazł swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy dzięki połączeniu smaków dwóch kuchni, które uwielbiamy, dlatego chętnie będziemy tam wracać i próbować nowych dań. Odwiedźcie ten lokal nie tylko ze względu na jedzenie, ale również dla przemiłych ludzi – wiele restauracji w Warszawie mogłoby się uczyć od ekipy z Wi-Taj. Artykuł

Taste and Cook
Kurkowy sezon ! - Tagliatelle z kurkami 135

powietrza, odstresować się. Polecamy gorąco ! Poczujcie zapach lasu i grzybów :)  Myślicie już o wyprawie po kurki ? Włosi mają swoje "Tagliatelle con funghi porcini", czyli po naszemu makaron z borowikami. Znane danie z kuchni włoskiej, ale co tam. My swoje pomysły mamy również. Domyślamy się, że Ameryki nie odkrywamy naszą propozycją, jednak u nas popularniejsze są kurki w śmietanie(...)wykwintny sposób.  Zobaczcie :) Tagliatelle z kurkami (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie kurek lub tyle samo nazbieranych własnoręcznie. 1 duża cebula 250 gram śmietany słodkiej (max. 18%) 1 opakowanie makaronu tagliatelle sól, pieprz, oliwa z oliwek Nastawiamy osoloną wodę na makaron, a w tym czasie oczyszczamy kurki, kroimy cebulę w grubą kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy

vegetanie
Gulasz wieprzowy peperonciono 197

Gulasz wieprzowy peperonciono Składniki: sos:  - 500g łopatki wieprzowej - papryka czerwona - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - pieprz

Kuchnia co dnia
Sałatka gyros-kebab 406

Świetna sałatka na imprezy wszelakiego rodzaju. Jest jej dużo, więc każdy może jej spróbować. Można ją jeść z pieczywem, lub bez żadnych dodatków. Jest też prosta

Passions hobbies life
Makaron z Nerano 146

został stworzony przez właścicielkę restauracji, która po dziś w tamtych rejonach święci triumfy. Jeśli będziecie w okolicy, koniecznie odwiedźcie Da Mariagrazia! Gorąco polecam Wam ten pyszny makaron i niech nie odstraszy Was smażona cukinia ani dodatek masła. Danie wcale nie jest zbyt ciężkie ani tłuste, przekonajcie się sami! Poznaj recepturę

Pichceniomania
Spaghetti z boczniakiem 152

250 g boczniaka 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól pieprz Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i siekamy , lub kroimy na dowolne kawałki. Na patelni

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania