stylu trochę azjatyckim, z mięsem mielonym, pieczarkami, warzywami i zielonymi papryczkami chilli. Niezwykle przyjemne i łatwe danie dla rodziny w tygodniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Pappardelle z mięsem, pieczarkami i chilli (4-5 porcji) Składniki: 500 g makaronu pappardelle lub innego ulubionego 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 5-6 pieczarek pokrojonych w plasterki(...)połowa odparuje. Dodaj koncentrat pomidorowy, pastę chilli, sos sojowy, cukier, i resztę bulionu. Smaż aż sos zacznie gęstnieć, przez 5-7 minut. Dopraw jeżeli to konieczne. Zdejmij danie z ognie, wmieszaj makaron i podawaj posypane sezamem i zieloną częścią dymki. Smacznego! English version Pappardelle with meat, mushrooms and chilli (4 – 5 servings) Ingredients: 500 g pappardelle or other
karmelowyjodu. Odpowiednio przyrządzony z całą pewnością zachwyci nawet tych, którzy za warzywami nie przepadają. Dziś mam dla Was przepis na przepyszny makaron z jarmużem i soczystym kurczakiem marynowanym na ostro. Dodatkiem do niego jest fantastyczny dressing. Danie lekkie, a zarazem niezwykle sycące! Świetne na wiosenny, smaczny obiad! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * jarmuż – 2 garści * filet z kurczak(...)cytryny – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kurczaka oczyszczamy, kroimy w paseczki, posypujemy solą , pieprzem, chili, papryką, czosnkiem i zalewamy niewielką ilością oliwy. Po zamarynowaniu smażymy do miękkości. Makaron gotujemy al dente , pomidora kroimy w ósemkę. Jarmuż gotujemy kilka minut w lekko osolonym wrzątku, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. 100 ml oliwy z oliwek mieszamy ze szczyptą soli,i pieprzu, płaską łyżeczką
Ostra na Słodkoulubionych dań na naszym stole. Tym razem udało mi się zakupić małe kalmary i dzięki temu danie było pyszne i widowiskowe. Do kalmarów dodałam makaron z semoliny z bazylią i pomidorami. Danie wyszło pyszne, polecam. Kalmary z pomidorami i miętą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCZAS: 1-30 min -PORCJE: 3 Penne w sosie pomidorowym 1/2 opakowania makaronu Penne 20 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek 2 łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni(...)olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas. W dużym garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron. Makaron musi być al dente. Kiedy makaron będzie ugotowany, należy go odcedzić. Do składników na patelni dodajemy pomidory z puszki i keczup, przyprawiamy. Chwilę podsmażyć, aż trochę zniknie wody. Na koniec dodajemy makaron. Zamieszać. Podawać ciepłe, najlepiej przed podaniem posypać poszatkowaną
Gotuję Testujęgłęboki smak co jest zasługą pysznego sosu. A do tego pięknie wygląda! Można ją jeść na zimno i na ciepło. Makaron gryczany po japońsku Ten makaron z mąki gryczanej naprawdę jest super szybki! W 15 minut zrobisz doskonałe orientalne danie, które pysznie smakuje zjedzone od razu, jak i następnego dnia, na ciepło i na zimno. Przepis na to danie(...)powstaje pyszny i zdrowy makaron warzywny. Delikatna cukinia z lekko pikantnym sosem pomidorowym smakuje doskonale. To ogromna przyjemność jedzenia bez wyrzutów sumienia, bo cukinia ma tylko 16,5 kcal/100 g. Przepis wymyśliliśmy sami. Musisz spróbować! Błyskawiczny makaron z chorizo i groszkiem Super szybkie i absolutnie pyszne – tak Jamie Olivier, autor przepisu, zachwala to danie. I absolutnie na rację
Niedzielny kucharzjuż wiadomo bardzo lubimy dania makaronowe. Jednym chyba najbardziej znanym daniem jest spaghetti. Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was właśnie na taki makaron ale w innej odsłonie, gdyż podany zostanie z pyszną rybką z puszki, którą otrzymałyśmy do testowania od firmy GRAAL . Do przygotowania dania użyłam filetów śledziowych w sosie pomidorowym z papryką oraz połączyłam smak(...)pietruszki drobno siekamy, część dodajemy do makaronu – mieszamy całość. Pomidory suszone i mozzarellę kroimy w kostkę. Puszki ze śledziami otwieramy, wyciągamy śledzie i kroimy w większe kostki. Na talerze nakładamy makaron, posypujemy mozzarellą, pomidorami i układamy śledzie. Oprószamy pozostałą natką pietruszki. Podajemy tuż po przygotowaniu. Smacznego! Dzisiaj wykorzystałam do przygotowania dania puszkę rybną od firmy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: (2 porcje) 160 g. długiego makaronu pszennego 1 mała czerwona cebula 100 g. grzybów shiitake 4-5 liści pak choi 2 łyżeczki jasnej pasy miso
Delicious PlaceTeraz, gdy mamy dostępne młode, niewielkich rozmiarów cukinie (takie są najsmaczniejsze), nie możecie przegapić tego przepisu. Odłóżcie więc plany obiadowe na przygotowanie placków z cukinii (je
Smaki Na TalerzuMakaron z jajkiem to wspomnienie dzieciństwa:). Moją wersję makaronu urozmaiciłam dodatkiem pieczarek i sera cheddar. Obiad w 10 minut! 200g makaronu, u mnie spaghetti 4 jajka
Szefowa kuchniMakaron o smaku cheesburgera - spróbujcie a będziecie zdziwieni jak bardzo przypomina go smakiem:). 200g makaronu 400g mielonej wołowiny 100g boczku wędzonego w plastrach 150g sera
Szefowa kuchniobiad – lekkostrawny, delikatny w smaku, pyszny. Mięciutkie, delikatne, chude mięso wolno duszone – można je podać w towarzystwie gotowanych warzyw, puree z ziemniaków albo kaszy czy makaronu. Bardzo smaczne danie, lubiane przez dorosłych i dzieci. Takie sznycle oczywiście mniej doprawione można podawać także chorym i rekonwalescentom na dietach lekkostrawnych. PRZEPIS NA SZNYCLE Z INDYKA Składniki na sznycle
Dorota SmakujeMakaron pappardelle świetnie łączy się z sosami. Moja dzisiejsza propozycja do makaronu to sos serowo-pieczarkowy z klopsikami. 400g makaronu pappardelle 500g mięsa mielonego z
Szefowa kuchniOryginalne, wykwintne jesienne danie z gruszką, makaronem gnocchi i karmelizowanymi orzechami pekan. Idealne dla miłośników kuchni wegetariańskiej. Do jego przygotowania możecie użyć gotowe kluseczki gnocchi lub przygotować je sami. Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 500 g gnocchi ● 2 gruszki ● 150 g sera gorgonzola ● 15 cl śmietany kremówki ● 100 g orzechów pekan ● 3 łyżki cukru
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMakaron spaghetti zazwyczaj podajemy z sosem bolońskim a ja mam dziś inną propozycję: białe spaghetti bianco z mielonym filetem z indyka, pieczarkami i śmietaną. Świetna propozycja
Szefowa kuchnijuż moja kolejna propozycją przepyszną, rozpływającą się w ustach mozzarellą burrata. Jest idealna do sałatek, makaronów i wszelakich dań. Uwielbiam ja na kolację, daje bowiem pyszną kolację w praktycznie każdym zestawieniu. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka gyros – sałatka cezar z kurczakiem
nietylkopasta.pl