pieczarki i mieszankę chińską Zmniejszam moc i przykrywam. Po jakimś czasie dodaję 1 szklankę wody i grzyby. Smażę pod przykryciem około 2 godzin co jakiś czas mieszając. Danie podałam z makaronem ryżowym
ClauditteMissCookingcoś baaardzo dobrego, co miałam wczoraj na obiad :) szybkie i sycące danie :) Składniki: -opak. makaronu świderki (450 g) -500 g brokułów -500 g pieczarek -podwójny filet z piersi kurczaka -1 duża cebula -125 g mozzarelli (kulka) -200 g śmietany 18% -2 jajka -sól, pieprz, -przyprawa do gyrosa, olej Wykonanie: Makaron gotujemy 'al dente' w osolonej wodzie. Cebulę kroimy
KasiekGotujeSzybki i pyszny razowy makaron z suszonymi pomidorami i cukinią - moją ulubioną :) Proste, ale pełne smaku danie ... SKŁADNIKI 250g razowego makaronu (u mnie świderki) 3-4 ząbki czosnku 1 średnia cukinia (ok.350g) słoiczek suszonych pomidorów w oleju z ziołami (270g z zalewą) sól,pieprz oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (al dente). Czosnek drobno
Moje Kuchenne RewelacjeSiostra zapiekanka popularnego w Anglii "Sheperd's pie". Wystarczy zamienić ziemniaki na makaron i nowe danie z mięsem mielonym gotowe. Odwołuję się do kuchni angielskiej nie bez powodu. To właśnie stamtąd przywiozłam przepis na Greek Pasta Bake. Uwielbiałam czytać angielskie magazyny kulinarne, oglądałam je z namaszczeniem, a rodzina, u której pracowałam nie przywiązywała do nich zbyt
bistro mamaMakiełki to polski deser i potrawa wigilijna przygotowywana głównie w zachodniej Małopolsce. Makiełki to tradycyjne danie składające się z "klusek" lub makaronu w postaci kwadracików zwanych potocznie "łazankami" oraz maku z dodatkiem bakalii. Makiełki - Składniki: 500 g makaronu łazanki (domowego lub "kupnego") ok. 450 g bakalii u mnie: 60 g migdałów 60 g orzechów włoskich 50 g daktyli
Słodka Stronawarzyw włożyć pałki kurczaka i dusić z 30 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu, na koniec dodać bazylię i koperek, gotować jeszcze z 5 minut smaczne, lekkie danie smakuje z makaronem włoskim jakim lubisz.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięróżne nazwy nosi to popularne warzywo w naszym kraju, ale jedno się nie zmienia. Jak dotąd ziemniak nie został zdetronizowany przez żadne kasze, makarony czy ryż. Dania z ziemniaków nie są nudne i monotonne. Przypominam moje propozycje przedstawione na blogu. PS. Kliknięcie na przycisk znajdujący się po lewej stronie na początku bloga - "Follow me on Pinspire" - przenosi
Kulinarny karnet Christopheraktóre wygląda jakby odpoczywało po lecie. A przede wszystkim uwielbiam dynię, którą mogę się rozkoszować właśnie jesienią. Jej lekko słodkawy smak sprawia, że pasuje praktycznie do każdego dania. Zarówno wytrawnych makaronów czy zup, jak i słodkich ciast. Dzisiaj podaję Wam moją propozycję na dynię z makaronem. MAKARON Z INDYKIEM I DYNIĄ W SOSIE ŚMIETANOWYM (4 porcje) Składniki
Zgrabne GotowanieMakaron z rożnymi sosami, któż tego nie eksperymentował? Jednym z nich jej sos boloński. W mojej kuchni najbardziej ulubiony, ale!!! Robię sos naturalny bez ulepszacza
W kuchennym oknie EwyPyszny, szybki makaron z czerwonym Pesto, które jest sycylijską odmianą tradycyjnego zielonego. Różni się oni głównie obecnością w składzie suszonych pomidorów. Pesto można zrobić samemu lub
Mania Gotowaniamalym ogniu. Dodajemy oliwki i ponownie dusimy okolo 5 minut by sos sie scial, a mieso bylo miekkie. Wyciagamy bukieciki tymianku i rozmarynu. Doprawiamy sola i pieprzem. Danie podajemy z makaronem lub ryzem. Smacznego
Przysmaki KarolkiDziś przepis na mój ulubiony makaron z dodatkiem kurczaka, pieczarek i oliwek w sosie śmietanowo-pomidorowym ze słodką papryką i oregano. Pycha :) składniki: 300-400 g
Monia miesza i gotujewiecie, co zrobić dziś na obiad? Najpopularniejsze danie kuchni włoskiej. Z pełnoziarnistym makaronem Lubella będzie strzałem w dziesiątkę! Zmodyfikowane spaghetti według Gordona Ramsay’a wykonaniu mojego mężczyzny. Najlepsze, jakie jadłam. Składniki: opakowanie makaronu spaghetti Lubella 70- 80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 marchewki 2 puszki pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)puszki rozdrabniamy, dodajemy je do mięsa. Całość gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy go z sosem i dekorujemy bazylią. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem
Słodki Zakątekmrożone, oczyszczone wcześniej, krewetki. No to co, zaczynamy ? Szykujcie garnek z wodą do gotowania makaronu i patelnię :) Za kilka minut podajemy ! Kilka dni temu dostałam pyszną przesyłkę z e-delikatesów Smaki Południa a w niej między innymi włoski makaron i butelkę passaty - do tego dania bardzo mi się przydadzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza