Moje ulubione danie z serii kuchni orientalnych. Ekspresowe w wykonaniu i bardzo proste, a jednocześnie pyszne i sycące. Typowe jednogarnkowe danie w wersji FIT :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 opakowanie makaronu sojowego/ ryżowego 4-5 łyżek sosu sojowego 1/3 cytryny mieszanka chińska- warzywa mrożone 400 gram przyprawy: najlepiej łyżeczka mieszanki chińskiej (sól, pieprz, cynamon, curry(...)koniec dodać sok z cytryny i zagęścić mąką ziemniaczaną. W między czasie przygotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu i dodać do sosu. Podsmażyć jeszcze 2-3 minutki. Danie można podać z posiekanym, świeżym szczypiorkiem
Tradycyjna Kuchniajest bardzo dużo, najbardziej znane to te z owocami morza, ale jako że u nas ciężko o dobrej jakości świeże krewetki czy omułki to dodatek kurczaka i warzyw świetnie się sprawdza. Dania jednogarnkowe są zawsze mile widziane w naszych kuchniach, bo co tu dużo mówić prawie same się robią!. Składniki: - 60 dag mięsa z kurczaka, może być filet
Apetyczna babeczkajako jedna z niewielu, zachować zimną krew. Dobry sprawdzian cierpliwości i powściągliwości. Też wiele obelg cisnęło mi się na usta. I wiecie? Dobrze, że poczekałam! Chociaż danie było chłodne, smakowało wybornie! Lekki kurczak, owocowy ryż - delikatny, rozpływający się w ustach.. Piękne przybranie. Pierwszy raz w życiu jadłam kiełki brokuła i bratka! Danie naprawdę świetne. Lekkie, idealnie(...)zachwycił. A właściwie, co zamówiłam, pytacie. "Kwiat Jednej Nocy", tak nazwał mistrz swą potrawę. Autorska. Specjalnie na jedyną taką noc w roku.Smakowity przykład kuchni fusion! Flambirowana pierś z kurczaka w wiśniówce na risotto borówkowo-malinowym, podana na glazurowanym melonie z sosem cytrynowo-kremowym i malinami, ozdabiana jadalnym bławatkiem i kiełkami brokułów. Glazurowany melon? Tak, w miodzie. Pierś kurczaka także, następnie
W kuchni Karmel-itkizwykłego kurczaka zrobić wykwintne i bardzo efektowne danie? Żeby wydobyć z prostych składników jak najwięcej smaku, produkty z których gotujemy muszą być jak najwyższej jakości. Nie bierzemy żadnych zamienników. Nie idziemy na kompromisy. Kurczak – tylko zagrodowy. Kurczak zagrodowy czy kurczak z pierwszego lepszego marketu? Ci z Was, którzy są na lekkostrawnej lub sportowej diecie w większości nie zwracają
Karo in the Kitchenryż 50 g • pomidory 3 szt Pozostałe składniki • sambal oelek 1 łyżeczka • przecier pomidorowy 3 łyżki • czarny pieprz 1 szczypta (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kurczak Umyte i wysuszone piersi z kurczaka kroimy w kawałki na 1-2 cm. Dodajemy sól, paprykę, sok z limonki oraz olej. Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy na złoty kolor(...)kukurydzę odcedzamy z zalewy i suszymy. Ryż oraz fasolę szparagową gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją. Wykończenie dania Dodajemy na odrobinę oleju paprykę z cebulą i dusimy przez 5 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy kurczaka i ponownie dusimy przez 3 minuty. Dodajemy ryż, fasolę, kukurydzę, sambal oelek, przecier pomidorowy i dusimy przez
chefintheforestdania z udziałem kury. Niestety mam w domu tradycjonalistę ale to mnie wcale nie odstrasza z przyrządzaniem nowych i ciekawych dań - najwyżej pomarudzi. Poniższe danie bardzo mi zasmakowało, połączenie pomidora z bakłażanem to strzał w dziesiątkę. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 bakłażana nie obrałam ze skórki zmiękła w czasie prużenia składniki 3 ugotowane udka z kurczaka
Kubki smakuPolecam to danie, możesz serwować z makaronem, ryżem lub indyjskim chlebkiem. Jest ostre i pyszne. Mięso pokroić na podłużne kawałki o grubości 1 x 1
Kuchnia PokoleńBardzo lubię mięso z kurczaka, jednak nie zmienia to faktu, że nieustanne przyrządzanie go w ten sam sposób może okazać się nudne. Kurczak gotowany, smażony, duszony, gotowany... i tak w kółko, ale nie dzisiaj! Nie da się ukryć, że sezon grillowy nieuchronnie zbliża się ku końcowi, więc póki można warto z niego skorzystać. Oczywiście pomijając szczęśliwych posiadaczy świetnych urządzeń, jakimi
peanutbuttermonstercieple ok. 1 godz. Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kaszę wymieszać z sosem sojowym, natką pietruszki i podawać z kurczakiem. Może i długo trwa przygotowanie kaszy, ale warto bo danie bardzo zdrowe
Moniki Smakołykibyło. Szybka i smaczna, do tego niezwykle prosta w przygotowaniu. Idealna również wtedy, gdy dzień wcześniej jedliście rosół ale na mięso zabrakło chętnych. Bo podstawą dania jest ugotowane wcześniej mięso z kurczaka. Możesz zatem wykorzystać to, które już masz lub ugotować je z warzywami (jak na rosół), specjalnie na potrzeby Twojego dania. Przyda się Tobie
Garniec Magaliezabranie go do pracy w pudełku. No to na co czekać, czas odpalić filmik i zobaczyć co i jak :) Piersi z kurczaka z makaronem i brokułami ( dla 4 osób ) 50 dkg piersi z kurczaka 1 opakowanie brokułów Poltino 1 duża cebula kilka suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu ( u mnie małe kokardki ) pieprz oraz sól(...)makaron, gdy się zagotuję wsypujemy makaron i gotujemy 8 minut ( ma być al’dente). Piersi z kurczaka kroimy w drobne kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Brokuły gotujemy na parze, ale tak żeby było półtwarde ( inaczej rozpadną się w naszym daniu i nie będą chrupiące ) . Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę i czosnek
Kuchnia na wzgórzudodawać do każdej potrawy. Uwydatni i wzmocni jej smak. A my dzisiaj chcieliśmy przedstawić Wam klasyczne danie kuchni francuskiej, czyli pieczonego kurczaka z czterdziestoma ząbkami czosnku. Tak, dobrze widzicie, aż 40. Ale nie obawiajcie się. Zdecydowana większość tych ząbków będzie poza samym kurczakiem, stworzą tylko aromatyczną otoczkę. Bo pieczony czosnek zupełnie zmienia smak. Robi się pachnący i łagodny(...)będziecie do tego wracać. Zapraszamy zatem na kurczaka. Jest to tradycyjny przepis pochodzący z południa Francji, lekko przerobiony przez nas. Potrzebujemy: 1 duży kurczak sól, pieprz mały pęczek ziół: tymianek, natka pietruszki, liść laurowy, szałwia, estragon 40 nie obranych ząbków czosnku 0,5 szklanki oliwy z oliwek Usuwamy wnętrzności i szyjkę kurczaka oraz nadmiar tłuszczu. Nacieramy do wewnątrz
Marder&Marder Manufactureczosnkiem. Chwila na patelni i danie gotowe. Polecam wszystkim głodnym! Składniki: ok. 300 g makaronu krótkiego, np.: świderki, penne, kolanka, wstążki, itp. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duuuuży pomidor albo 2 średnie przyprawy: vegeta natur, pieprz, lubczyk, suszona natka pietruszki, majeranek, ostra papryka, przyprawa do kurczaka, sól 3 łyżki oleju z zalewy(...)suszonymi pomidorami w ziołach lub oliwa z oliwek - do smażenia olej rzepakowy - do marynowania mięsa do podania: świeża natka pietruszki i tarty ser Przygotowanie dania: Pierś myję, osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w niedużą kostkę. Układam mięso w misce, obtaczam w oleju rzepakowym i przyprawach, mieszam, odstawiam na noc - nie macie czasu to odstawcie chociaż na pół
Zasmakuj Kuchnizawsze miałam na to ochotę. Mimo, że to bardzo popularne danie i wiele osób pomyśli sobie: "nigdy nie robiła faszerowanej piersi z kurczaka?", odpowiadam nie, nie robiłam. Zawsze wydawało mi się, że to danie pracochłonne i takie odświętne, a ja w niedziele mam wiele innych pomysłów na spędzanie dnia niż gotowanie. Zresztą w niedziele w kuchni rządzą rodzice(...)rosół, którego szczerze nie cierpię. Tak więc to danie jest efektem własnego pomysłu, wyczytanej wiedzy i podpowiedzi siostry, która właśnie oglądała powtórkę programu Buddy'ego Valastro , a on także robił coś podobnego. Składniki (na 4 porcje): - 2 podwójne piersi z kurczaka - 10 pieczarek - 2 średnie cebule - 2 trójkąciki serka topionego - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz - zioła prowansalskie - oliwa Wykonanie
Pasja Smakusosu: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie: mięso umyj, osusz, włóż do miski, w której będzie się marynować połącz ze sobą składniki marynaty i zalej nimi kurczaka, wymieszaj dokładnie, odstaw do lodówki do 24 godziny mięso wyjmij z lodówki, na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony w czasie gdy smaży się mięso, obierz, pokrój(...)mięsa i dokładnie wymieszaj, możesz użyć miksera, w zasmażce z sosem nie ma być grudek tak przygotowaną zawartość patelni dodaj do garnka, zamieszaj gotowe! moje inne dania z drobiu znajdziesz TUTAJ Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotuje