lekko chrupiące. 7) Na koniec rozpuścić mąkę ziemniaczaną w wodzie i energicznie mieszając dodać do sosu. 8) Gotowy sos podawać z ugotowanym ryżem. RADA: Jeżeli wolicie dania mięsne, wystarczy podsmażyć kurczaka pokrojonego w paseczki lub krewetki i dodać do sosu. Artykuł Sos słodko-kwaśny z ryżem pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meniż kamienna. Pieprz, papryka słodka, ciut ostrej. Dla mniej cierpliwych polecam gotową przyprawę do fasoli. Jest bardzo smaczna. Nie jeden raz jej używałam - nawet do pieczenia kurczaka. Na koniec król dania MAJERANEK No bez tego, fasolka nie ma wyrazu jaki powinna mieć. Odstawiłam fasolkę by przegryzła się z innymi składnikami. Lekko przestygniętą podawałam do stołu a nadwyżkę
Pieprzyć z Fantazjąprzygotowałam pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym z miechunką i ryżem basmati. Powiem tylko jedno – danie wyszło przeeepyszne wręcz idealne. Koniecznie wypróbujcie w swojej kuchni! Post Pierś z kurczaka z sosem pomarańczowym, miechunką i ryżem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujecałości już dzień wcześniej, a na następny skończyć bądź podgrzać. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI Na zapiekankę 800-900 g ziemniaków (najlepiej młodych) 1 kalafior 1 duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1 cebula 1 kulka mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, przyprawa do ziemniaków dodatkowo: oliwa, masło lub margaryna Na sos beszamelowy 1,5 łyżki masła(...)wrzącej wodzie 5 minut. Ostudzić na tyle, żeby dało się obrać w mniejsze różyczki. Posypać solą i pieprzem. Następnie rozpuścić na patelni masło lub margarynę i przysmażyć kalafior na złoty kolor z wszystkich stron. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać
Passions hobbies lifeprzyrządzania dań typowych dla kuchni indyjskiej, w Polsce kojarzy nam się raczej tylko z mieszanką przypraw. To świetny sposób przyrządzenia kurczaka, którego możecie podać z ryżem, kus-kusem ulubioną kaszą lub pieczywem. Szybko się przyrządza, a mieszanka aromatycznych przypraw sprawia, że nasz układ pokarmowy pracuje o wiele wydajniej. W swoim przepisie użyłam przypraw typowych dla tego typu dania(...)kurczak lub mięsa z udek (jest bardziej soczyste niż pierś) ok. 350-400 g warzyw chińskich mrożonych (lub innej ulubionej mieszanki warzywnej) 1 cebula 1 spory ząbek czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 duży jogurt naturalny (ok. 400 g) (można użyć także mleczka kokosowego) 1 łyżeczka curry - do kurczaka pół łyżeczki kurkumy - do kurczaka pół łyżeczki imbiru - do kurczaka pół
Cooking MonsterDziś pyszny obiad dla wielbicieli kurczaka i chińszczyzny. Kurczak seczuański jest aromatyczny i smakowy, mięso jest soczyste i delikatne. Polecam danie na wrześniowy obiad, będzie idealne. Kurczak po azjatycku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Kulinarne przygodyUwielbiam sałatki. A mój mąż uwielbia je z mięsem 😉 sałatka na krakersach z kurczakiem i mozzarellą powstała mając na
Kolorowy PrzepisownikPyszny i kolorowy pomysł na lekką kolację lub dodatek do dania głównego. Połączenie grillowanego kurczaka, chrupiącej sałaty i warzyw, całość polana ulubionym sosem sałatkowym :) Tak przygotowaną sałatkę można również zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy. Smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu, jednym słowem zdrowie na talerzu :) Składniki: * pół główki sałaty lodowej * 7-8 pomidorków
Zrób to smacznieMoja wersja kurczaka w rewelacyjnym sosie z dyni podana na szpinakowych kluseczkach to ciekawy pomysł na rozgrzewający jesienny obiad. Słodycz dojrzewającej w słońcu dyni idealnie komponuje
Szalona Kuchnia EwelinyUdka (obojętnie czy same pałki jak tutaj, czy inne części też), często przygotowuję w taki sposób, żeby jednocześnie z mięsem mieć
Kolorowy PrzepisownikUdka kurczaka zamarynowane w obłędnej, niezwykle pachnącej ziołowo-czosnkowej marynacie i pokryte wyrazistym płaszczykiem z bułki tartej, ketchupu i majonezu to ciekawa alternatywa dla klasycznych udek
Szalona Kuchnia EwelinyNiezwykle aromatyczna, pachnąca świeżą kolendrą, miętą, orzeźwiająca salsa z delikatną słodkością mango, wyrazistym imbirem, limonką i czerwonymi pomidorami to rewelacyjny dodatek do grillowanego pikantnego kurczaka. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinySiekane kotlety z kurczaka to odmiana dla tradycyjnych kotletów. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam ! Dodatkowo można dosypać
Kulinarne przygodyWspaniały i smakowity przepis na pysznego kurczaka. 1 niewielki kurczak 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 3 średniej wielkości cebule 4 ząbki czosnku 1/2 płaskiej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki