Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety ryżowe z kurczakiem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Kotlety podałam z sosem słodko- kwaśnym. SKŁADNIKI: 1 torebka ryżu
Tradycyjna kuchnia KasiNa dzisiejszy obiad polecam pyszne pieczone pałki z kurczaka. Najczęściej podaję je z frytkami i surówką. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 1/2 kg
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj polecam przepis na pyszne kiszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami. Mięso podałam z pieczonymi frytkami z marchewki. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam
Tradycyjna kuchnia KasiNa dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podać z frytkami i surówką. To doskonały pomysł na łatwy, szybki i niedrogi obiad dla
Tradycyjna kuchnia KasiW czwartkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami. Kurczak jest doskonale przyprawiony, aromat wina jest delikatnie wyczuwalny, a bakalie
Tradycyjna kuchnia KasiPaprykowo majonezowe , pieczone udka Udka z kurczaka , to chyba najsmaczniejsza część kuraka , bynajmniej według moich chłopaków . Uwielbiają je praktycznie pod każdą postacią , pieczone, smażone, duszone , a
Ogrodnik w podróżyOto sposób na atrakcyjne podanie kurczaka, z pieczarkami i duszoną cebulką, zaplecione w warkoczu z ciasta francuskiego. Forma może pomóc przemóc się największemu niejadkowi. U nas
Ania i Marcin gotująstarych książkach kucharskich, odnalazłem przepisy z szampionkami ( o pieczarkach, nie było tam mowy). Tak więc naśladując mą babkę, dziś przyrządzę danie z szampionkami. składniki dla czterech osób 8 naprawdę dużych pieczarek 250 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 pomidor 1 papryka 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 50 g żółtego sera 50 g sera typu camembert sól,pieprz
Miód i pieprzNa dzisiejszy obiad polecam pyszne u dka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 1/2 łyżki papryki
Tradycyjna kuchnia KasiNa dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli
Tradycyjna kuchnia Kasichrupiącą skórką jest soczyste. Kurczaka podałam z frytkami z piekarnika oraz sałatą rzymską z pomidorami w sosie winegret. Moje danie z chęcią dodaję do akcji Przepis miesiąca - danie z kurczakiem, prowadzonej przez Małgosię . Składniki: 8-10 podudzi z kurczaka sól, mielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, suszony czosnek 500 ml maślanki
Czerwień i błękitdo Tajlandii przywiózł perski kupiec w XVII wieku i początkowo jego nazwa brzmiała "Mussulman Curry". Inna teoria natomiast mówi, że danie pochodzi z Malezji, a jego nazwa pochodzi od malezyjskiego słowa masam, czyli kwaśny. Zamiast kurczaka, Massaman Curry można przygotować z jagnięciną, kaczką, wołowiną lub tofu. Przepis inspirowany potrawą ze strony Słodko-Kwaśny. Składniki (dla dwóch osób
Tajskie smakipierś kurczaka z cukinią i makaronem Lekkie i szybkie danie, które jesteśmy w stanie zrobić nawet w środku pracowitego tygodnia składniki dla czterech osób 500 g piersi z kurczaka 500 g makaronu 1 cukinia 1 niewielki por 1 papryka 1 bakłażan 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól,pieprz pół pęczka naci pietruszki pół pęczka szczypioru Sposób wykonania Mięso
Miód i pieprzDzisiaj chcę się z Wami podzieli moim pomysłem na obiad z kurczakiem w roli głównej. Potrawka z kurczaka to danie, które zawsze się udaje, można je łatwo modyfikować, zgodnie z własnymi preferencjami i zawsze wychodzi inaczej. Moja dzisiejsza wersja tego dania jest z pieczarkami, ale wyśmienicie smakuje np. z brokułami, papryką lub innymi dodatkami, jakie przyjdą(...)jednak jest to kwestia wprawy, którą na pewno zdobędziecie :).Składniki: pierś z kurczaka pieczarki mrożona włoszczyzna (krojona w paski) śmietana olej przyprawy ryż Przed przystąpieniem do przygotowywania kurczaka, w osolonej wodzie gotujemy ryż (ok 3-4 garści ryżu w 2 szklankach wody), po czym możemy zacząć przygotowywać danie główne. Pierś kroimy w kostkę wielkości
Taste Of My DayJesień, jesień, jesień ! Już jest ! Co za tym idzie? Osmarkane nosy, dokuczliwy kaszel, gorączki i zimno, ogólnie choroby ! Dlatego polecam jak najbardziej dania, które nas rozgrzewają, napełnią na długi czas i dostarczą mnóstwo energii i witamin, by nasz organizm walczył ze złą stroną jesieni :) ! Ale, ale ! Jesień ma swoje uroki, liście w pięknych złocistych barwach opadające(...)Moja jesienna propozycja to danie garnkowe, które przy dobrej organizacji czasu, można przygotować naprawdę szybko :) Jest to makaron z mąki durum, z delikatnym kurczakiem, marchewką, kalafiorem i brukselką. Śmiało mogę stwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram
Kuchnia Paulettes