dania z grilla - 1362 przepisów (strona:21/91)

Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek 153

Co można zrobić gdy mamy butelkę czerwonego wina i trochę zakupionych świeżych truskawek lub malin w naszej kuchni? Oczywiście możemy zrobić rewelacyjny sos do grilla!  

naRuszcie
Szaszłyki z łopatki, boczku i cebuli 273

Kolejna propozycja na grilla.  Tym razem szaszłyki wieprzowe z łopatki, boczku i cebulki. Szaszłyki takie najlepiej jest przygotować dzień przed grillowaniem. Dzięki temu mięso skruszeje

Smak mojego domu
Hamburgery z grilla 217

Jako wielka fanka domowych hamburgerów nie byłabym sobą, gdybym nie próbowała zrobić ich na grillu. Spróbowałam i wyszły (powiem nieskromnie) przepyszne! Chrupiąca bułka z pysznym mięsem

Kolizje Smaków
Marynowana czerwona cebulka 208

Marynowana cebulka jest dodatkiem dość znanym. Najczęściej marynuje się niewielkie sztuki w całości. Ładnie wyglądają potem takie drobne kuleczki dorzucone do sałatek. Ja pokusiłam się o

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ekspresowa pizza z tortilli na grilla 235

Odkąd po raz pierwszy zrobiłam ekspresową pizzę na tortillach bardzo często do niej wracam. Jest pyszna, smaczna i szybka w przyrządzaniu. Ostatnio wpadłyśmy na pomysł by

Kolizje Smaków
Szaszłyki po amerykańsku 173

Ostatnie kilka dni miałyśmy okazję spędzić na działce. Opalałyśmy się, spacerowałyśmy i odpoczywałyśmy, na ile to możliwe z dwójką małych dzieci i psem :) Ten sielski czas

Kolizje Smaków
Kurek z pesto bazyliowym 181

Kurek czerwony czyli ryba z gatunku ryb skorpenokształtnej z rodziny kurkowatej. Tak podaje Wikipedia a ja Wam mówię że to bardzo delikatna i pyszna ryba godna

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki drobiowe z grilla w przyprawie do gyrosa 245

Kolejny weekend spędzony przy grillu.  Tym razem zapraszam na szaszłyki drobiowe w przyprawie do gyrosa.  Wspaniale smakują z sosem tzatziki lub sosem czosnkowym. 

Smak mojego domu
Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem 135

Smaczne ,proste i szybkie w przygotowaniu danie można przygotować na grillu (nie możemy się już doczekać) ,jak i na patelni do grillowania. Składniki 4 filety z kurczaka (każdy po około 200 g) 200 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 4 kawałki żółtego sera (5x2 cm) 2 ząbki czosnku odrobina gęstej śmietany (do zabielenia) oliwa z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Spaghetti z cukinii i marchewki / Zucchini-Karroten-Spaghetti 204

przekąska, ale też danie główne, jeśli ktoś uważa na kalorie. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż w daniu obiadowym lub na grillu. W tym warzywnym "spaghetti" zwykła marchewka i pozbawiona wyrazistego smaku cukinia objawiają swoją łagodność i lekkość, a jednocześnie mogą stanowić pełnowartościowy i niskokaloryczny posiłek. Idealne na lato

Kuchnia Prezydentowej
Szaszłyki z białą kiełbaską i warzywami 188

Szaszłyki idealne dla wielbicieli mięsa - białe kiełbaski otulone w plasterkach boczku i sera z dodatkiem warzyw. Poniższe szaszłyki przygotujecie w zaledwie kilka minut. Lubię smak i

Ugotować
Grillowane pieczarki faszerowane 207

Świetne pieczarki faszerowane z grilla  - alternatywa dla typowych dań grillowych :) Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach) SKŁADNIKI 400g dużych pieczarek (najlepsze z Lidla - bardzo duże do grillowania właśnie) 1 dymka 3 plasterki szynki 1/2 kulki mozzarelli (lub 70g sera żółtego) sól, pieprz oliwa z oliwek szczypta chili (lub oliwa z ostrą

Moje Kuchenne Rewelacje
Chochla - drugi numer kulinarnego magazynu blogerek 112

kulinarny magazyn wydawany przez grupę Babeczki, znacie już z pierwszego numeru, który ukazał się przed świętami wielkanocnymi. Tym razem tematem przewodnim magazynu są truskawki, rabarbar i grill. Tworząc drugi numer dałyśmy Wam możliwość nie tylko pobrania na swój dysk, ale także przeglądania go w wersji online. Wielkie podziękowania należą się Magdzie, która poświęciła bardzo dużo czasu, aby magazyn wyglądał

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pstrąg z grilla 136

Pstrąg słusznie staje się jednym z najbardziej popularnych grillowanych mięs. Wynika to choćby z łatwości i krótkiego czasu przygotowania i pieczenia. Z drugiej jednak strony poprawne

Kulinarna Pokusa
BIAŁE KIEŁBASKI Z GRILLA 177

Sezon grillowy pomału rozpoczęty, zaczynamy piec coraz więcej mięs, warzyw...Jedzenie na świeżym powietrzu wzmaga apetyt, korzystajmy więc do woli..o ile pogoda pozwoli ;) Dziś polecam

Z Majeczką w kuchni