czyli pieczona kiełbaska z serem:) Rzadko jadam, nawet z grilla wolę inne dania, ale dzisiaj akurat mi się zachciało. Składniki na jedną porcję: * kiełbaska jakaś dobra * 1/2 cebuli * odrobina oleju * 2 plastry żółtego sera, miałam wędzony, więc taki dałam Kiełbaskę nacięłam wzdłuż tak, aby można ją było położyć na płasko i ponacinałam górą. Smażyłam z dwóch stron
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowe 1 paczka paluszków surimi 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki pieprz, sól 1 jajko 1 łyżka bułki
ClauditteMissCookinggorczyca, czosnek. Zastosowanie w kuchni: Przyprawa jest stosowana do wzmacniania smaku takich potraw jak: schab, karkówka, stek i dziczyzna. Używa się jej, też do przyprawiania dań mięsnych na grilla. Pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim to mieszanka przyprawowa, w skład, której wchodzą: suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chili i czarnuszka. Zastosowanie w kuchni: Mieszankę
Moje domowe kucharzeniedużym plastrze dobrej szynki ( ja kupuję Dębową z wytwórni Tarczyńskiego ale pewnie jest wiele równie dobrych ).Potrzebna jest jeszcze tylko prosta glazura i już .Przygotowujemy gdy grill jest już rozpalony , danie główne się piecze a wszyscy czekają i czekają . Możemy zrobić na tacce, patelni grillowej- jak nam wygodnie. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniKOCIOŁEK NA GRILLU zdecydowanie niedietetyczne danie ;-) SKŁADNIKI: - ZIEMNIAKI POKROJONE W PLASTRY - 1,5 KG ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W MARYNACIE - 2-3 ŁYŻKI SMALCU - CEBULA - 3 PAPRYKI KOLOROWE - 600 g PIECZAREK - GARŚĆ PODGRZYBKÓW SUSZONYCH - ZIOŁA: ŚWIEŻY MAJERANEK, PRZYPRAWA DO GRILLA, SÓL, PIEPRZ, LIŚCIE LAUROWE NACZYNIE WYSMARUJ TŁUSZCZEM, UKŁADAJ NAPRZEMIENNIE, NA SAMEJ GÓRZE ZIEMNIAKI, POSYP OBFICIE MAJERANKIEM I SOLĄ. PIECZEMY MINIMUM
SMYKWKUCHNIpodobny sposób jak na grillu, ustawiając temperaturę na 190 stopni C, najlepiej przy opcji grillowania/rusztu. PODANIE Gotowe skrzydełka posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami i pałaszujemy rękoma. Dobrze zrobić sobie do nich ziemniaków pieczonych w folii, wrzucanych do żarzącego się węgla. Taki posiłek dodaje +1000 do odwagi w walce z Plagą! OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu
Nerds Kitchenkażdej strony w dużej temperaturze. Grillowany pstrąg „Florentine” Jest to klasyczny przepis na pstrąga z grilla. Farsz ze szpinaku dodaje dużo smaku i pomaga przekształcić tego pstrąga z grilla w kompletny posiłek. Składniki: 4 całe świeże pstrągi, oczyszczone 2 szklanki posiekanego szpinaku 1 ¼ szklanki bułki tartej 1 szklanka białego wina ¼ szklanki wytrawnego Sherry ¼ szklanki oliwy z oliwek ¼ szklanki oleju arachidowego(...)minuty. Zdjąć z ognia. Dodać bułkę tartą, mleko i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Pstrągi dobrze umyć i osuszyć. Do każdego pstrąga dać ¼ wcześniej przygotowanego farszu. Pstrągi odłożyć na bok. W międzyczasie rozgrzać grilla. Na patelni połączyć masło, wino oraz pieprz i doprowadzić do wrzenia. Gotować aż alkohol wyparuje. Pstrągi umieścić na rozgrzanym ruszcie grilla. Nacierać w trakcie grillowania
naRuszcieTak na prawdę gwiazdą tej potrawy jest właśnie sos, gęsty, słodko-pikantny, rewelacyjny do każdego grillowanego mięsa. Ja podałam akurat z grillowaną kiełbasą i warzywami i
karmelowyrillowany bakłażan z mozzarellą i pomidorem Bakłażan z mozzarellą i pomidorami Składniki Danie dla dwóch osób 1 bakłażan 2 pomidory 1 kulka mozzarelli 4-6 łyżek oliwy czosnkowej, przepis na którą znajduje się na tej stronie . sól, pieprz świeża bazylia Sposób przygotowania Umytego bakłażana kroimy wzdłuż na plastry półcentymetrowej grubości, posypujemy solą i odstawiamy na dziesięć(...)roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami lub połówkami szpatułek do szaszłyków( zabezpieczy to całość przed rozwinięciem). Na koniec skrapiamy roladki oliwą i układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając z obu stron. Doskonałym dodatkiem do grillowanych warzyw jest pasta z bobu
Miód i pieprzpieczony sandacz na grillowanym bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4
Miód i pieprzprzekładamy albo do korytka do grillowania warzyw albo wyłożyć na specjalną patelnię grillową do warzyw i umieścić na grillu. Smażymy mieszając co jakiś czas przez kilka minut (u mnie ok.15) do miękkości warzyw. Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie. Smacznego
Smaczne Zdroweszaszłyki z piersią kurczaka Gotowe szaszłyki składniki dla trzech osób 300 g piersi z kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona
Miód i pieprzrabarbarowe (niedługo na blogu), a resztę spożytkowałam na doskonały chutney do mięs. Gdy zobaczyłam na niego przepis na tej stronie, wiedziałam że muszę go wypróbować, tym bardziej, że całe danie okazało się ekspresowe w wykonaniu. Takim też sposobem, po długim dniu pracy, przygotowałam szybkie grillowane kotlety schabowe z kostką z pysznym chutneyem rabarbarowym z jabłkiem i żurawiną podane(...)rabarbar zmięknie, około 15 minut. Następnie zdejmij przykrywkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż chutney zgęstnieje, około 5 minut. Dopraw do smaku jeżeli to koniecznie. Przygotuj grilla lub umieść patelnię grillową na średnim ogniu. W małej miseczce wymieszaj kolendrę, paprykę, cynamon, sól i pieprz (wg uznania) i natrzyj powstałą mieszanką kotlety z obu stron. Natłuść ruszt grilla/patelni
karmelowyGrillowana i chrupiąca quasedilla nadziewana kaczką (można zamienić na kurczaka) w sosie bbq, dużą ilością roztopionego sera, cebulką i kolendrą. Dosłownie niebo w gębie! Wychodzą dużo smaczniejsze niż podobne dania w fast foodach. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Quasedillas z kaczką w sosie bbq (4 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki (kurczaka) ugotowane lub upieczone(...)with shredded cheese. On one half side of the tortilla sprinkle duck, red onion, scallions, and cilantro. Fold over each quesadilla to form a half moon shape. Preheat a grill pan over medium heat. Grill the quesadillas (2 at a time) for about 2 to 4 minutes per side, or until grill marks form and the cheese has melted through
karmelowytakie łatwe, to nie takie proste... przejść koło nich obojętnie! Pachnące połączenie ciepłego, domowego, zdrowego dania, szybkiej i nietypowej kanapki i oryginalnego fast-fooda to nasz sposób na pyszny obiad. Jeśli połączy się siły, to gotowy będzie szybkiej niż trwałoby ugotowanie ziemniaków. I tak też zrobiłyśmy tym razem - w czasie gdy uwieszona na telefonie starsza kucharka bawiła się(...)takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn przyspiesza trawienie
Wypisz Wymaluj