ziemniaków, a że miałam ochotę - jak rzadko - na ich przysmażenie, więc dorzuciłam pokrojoną cukinię i kawałek papryki, co się wałęsał bez przydziału po kuchni i zrobiłam sobie pyszne danie z grilla, w sam raz na to, żeby się nie dać tej wspaniałej letniej pogodzie;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowysolimy ryżu. Podawać potrawkę z ryżem. Zaproponowane danie jest bardzo delikatne w smaku. To był zamierzony manewr, bo po południu planowany był grill, a wiadomo, że potrawy z grilla mają zdecydowane smaki ;) Danie polecam również dla dzieci. ---------------------- Podobne: Zupa kokosowa z soczewicą Kurczak w kokosie i zatarze z selerem Penne w sosie carbonara
Weekendy w domu i ogrodziePstrąg ziołowo-szczypiorkowy* Pstrąg z masełkiem to świetne danie dla tych osób, które chcą latem utrzymać dobrą formę. Podczas grillowania, masło rozpuści się
UgotowaćTaką białą kiełbasę można upiec w piekarniku lub na grillu. Pamiętajmy, że jeżeli chcemy upiec czosnek to oczywiście pieczemy główkę w całości. Ponadto tak zrolowaną kiełbasę
IMPRESJA SMAKUHalloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego . Od dawien dawna wytwarzany jest z surowego mleka owczego i koziego , obecnie także z dodatkiem mleka krowiego . Ser
Corner With RecipesDzisiejsza nasza propozycja to marynowany łosoś z faszerowaną cukinią. Danie świetnie nadające się na grilla, ale również w domu, na zwykłej patelni, możemy je szybko przygotować. Najczęściej pokazujemy na naszym blogu proste przepisy, tak samo jest w tym przypadku, zarówno marynata, oraz farsz to zaledwie kilka składników, a połączone w całość dają bardzo oryginalny smak. Zachęcamy do zabawy
KasiaiKrzysiu.plkotlety ze schabu, pasek żeberek pokrojonych oliwa, 2 łyżki musztardy Dijon przyprawa do steku i potraw z grilla Przygotowanie Przygotowujemy marynatę z oliwy, musztardy i przyprawy do dań z grilla. Kotlety i żeberka marynujemy, wstawiamy do lodówki, aby nabrały smaku minimum na 30 minut. Zamarynowane paski żeberek grillujemy w pierwszej kolejności (lub smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu), potem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon grillowy rozpoczęty. Muszę Wam się do czegoś przyznać. Lubię siedzenie na powietrzu i pogaduchy ze znajomymi czy Rodziną . Lubię dania z grilla. Nie znoszę za to czekać na to kiedy pierwsze danie w końcu się upiecze. Jeśli dobór menu zależy choć trochę ode mnie staram się przygotować wiele małych ,, przegryzajek" tzw. starterów by doczekać
Buniabaje w kuchnitakich rarytasów na grillu jak karkówki , kaszanki, kiełbasy, warto przygotować zdrową i lekką surówkę. Tak przygotowana surówka z pewnością podkreśli smak naszych dań grillowych i z całą pewnością w mgnieniu oka zniknie ze stołu. Surówki na grilla przygotujemy dosłownie w kilka minut i właśnie z tego powodu nie musicie przygotowywać jej w domu, a chwilę przed zdjęciem potraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niezwykle wygodne, bo wystarczy wyciągnąć płyty i umyć je pod bieżącą wodą lub w zmywarce do naczyń. Możliwość ustawienia nachylenia grilla dzięki czemu podczas grillowania soki i tłuszcz spływa do załączonej do zestawu tacki, a nasze dania stają się mniej kaloryczne i zdrowsze. Sprzęt nagrzewa się dość szybko, ale stygnie(...)dość długo. Posiada dodatkowy włącznik. Powierzchni grillowa jest dość duża, spokojnie wystarczy na przygotowanie posiłku dla co najmniej trzech osób w jednym czasie, a przez to grill ma dość duże gabaryty. To da się przeżyć, bo nadrabia solidnym wykonaniem i jest to uzasadnione, bo skoro duża powierzchnia grillowa, więcej osób nakarmimy za jednym razem to wielkość grilla też jest większa
Blondynka GotujeUwielbiam dania z grilla. Uwielbiam rozmaryn. Odkąd dochowaliśmy się wielkiego krzaka rozmarynu często wykorzystuje go do dań. Dodaję świeży rozmaryn do pieczonych pomidorów czy też ryb, łosoś z piekarnika. Schab grillowany z rozmarynem najpierw został zamarynowany w mieszance musztardy z wędzoną papryką, 1 łyżką oleju i soli. Schab Grillowany z rozmarynem przygotowałam za pomocą urządzenia z płytkami(...)grillowania w iście ekspresowym tempie. Schab w ten sposób przygotowany zawiera małą ilość kalorii, do przygotowania nie wymaga dodatkowego tłuszczu. Polecam też grillowany schab z mozzarellą lub schab z grilla lub schab grillowany z pietruszką. Wystarczy plastry schabu zamarynować, a następnie na każdym plastrze schabu ułożyć po 2 gałązki świeżego rozmarynu. Rozgrzewamy urządzenie, a gdy zgaśnie zielona lampka układamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSos do hamburgerów... Szybki, pyszny, domowy. Na bazie majonezu i jogurtu greckiego. Z dodatkiem ketchupu, chrzanu i soku z cytryny. Pysznie przyprawiony curry i musztardą. Smacznego
Gospodyni MiejskaCiepłe majowe dni kojarzą nam się przede wszystkim z daniami z grilla. Jednakże nie tylko grill króluje, gdy za oknem jest 27 stopni na plusie. Innym daniem nieodzownie związanym z upałami są chłodniki. Pyszne, zdrowe, zimne zupy na słoneczne dni. Pierwszy chłodnik, jaki chciałyśmy Wam zaproponować to Chłodnik Litewski według przepisu p. Magdy Gessler. Niezwykle łatwa w przygotowaniu
Kolizje SmakówZainspirowana wpisami z bloga Lepszy Smak postanowiłam też powspominać greckie klimaty. Na moim grillu zagościły szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło
Kulinarne przygody Gatityfrancuskim stylu. Dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach. Bardzo aromatyczne ( wiśnie, czarna porzeczka, pieprz oraz lekka, ale nie przesadzona wanilia). To już poważniejsze wino do poważnych dań np. wołowiny z grilla. " Pyrene " Crianza 2009 – 19,99 zł. Kupaż Tempranillo i Cabernet Sauvignon. Piękny rubinowy kolor, wyraźne aromaty czerwonych owoców, Bardzo smaczne. Polecane do dań z wieprzowiny i drobiu
królestwo garów