Jeśli przejadły Wam się tradycyjne kotlety z kurczaka to proponuję przygotowanie piersi w takiej wersji nadziewane serem brie i zapiekane w Ostrym sosie paprykowym Roleski . Powiem
Sama słodycz i szczypta chiliNie wiem ile ten sposób przyrządzenia schabu ma wspólnego z Bałkanami, ale wiem na pewno, że jest smaczny. :-) Przepis ten znalazłam kiedyś w jednej z gazetek
Szefowa kuchniciasto 2,5 szkl mąki luksusowej Młynomag 1 jajko pół łyżeczki soli woda sos mięsny 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1
Gotowanie jest łatweKurczak bardzo często gości na naszym stole, pyszny jest pieczony , nie wiele gorszy smażony, no i kotlety z kurczaka, szczególnie z kruchą sałatką Gdy zaczyna brakować
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie :) za oknem zima a Wy macie ochotę na pyszną karkówkę z grilla, jest na to sposób wystarczy piekarnik i gotowa marynata barbecue. Powiem Wam
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 500 g mięsa cielęcego 1 duża cebula 1 jajko 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 1 kajzerka mąka pszenna olej do smażenia sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiDziś przedstawiam przepis na sycącą zupę z kiełbasą, jarmużem i selerem, która świetnie sprawdzi się jako gorący posiłek w te chłodne dni. Można ją dowolnie urozmaicić
karmelowyMielone w takiej formie zawsze mnie zadziwiały. ;-) A jak coś mnie zadziwia lub ciekawi, bardzo szybko to realizuję. Efekt był bardzo ciekawy, powstał zdrowy, dietetyczny kawał
Szefowa kuchniObłędne! To pierwsze, co przychodzi mi na myśl. Skrzydełka po tajsku pieczone w marynacie na bazie pasty miso, świeżego imbiru i soku z grejpfruta (można zamienić
Pociąg Do KuchniBardzo lubię łączyć gruszkę z wytrawnymi potrawami. I tak towarzyszyła ona już przeróżnym sałatkom i śledziom. Przyszła kolej również na schab, który zapieczony z gruszką i
Szefowa kuchniPołączenie miodu i musztardy to absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju mięsa. Jak się okazuje, łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale. :-) Dobry smak i prostota
Szefowa kuchniWitajcie kochani :) dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych zdrowych placków ziemniaczanych nie smażonych na oleju a pieczonych w gofrownicy. Pewnie się z dziwicie jak w gofrownicy
Sama słodycz i szczypta chiliU mnie z udźca wołowego, ale dobry jest też z przerośniętego antrykotu. Poziom wysmażenia każdy dobiera indywidualnie - ja nie lubię krwistego, więc smażę go po 3
Magiczne Życie Marty1 pstrąg 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz sok z cytryny Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz. Rybę umyć, oskrobać
Gotowanie jest łatweDzisiaj zapraszam na rybkę z przepysznym Sałatkowym Rarytasem od firmy Eterno . Kiedy otworzyłam słoiczek z tą sałatką to powiedziałam jejku jaka pyszna :) w jej skład
Sama słodycz i szczypta chili