2 udka 1 marchewka 4 ziarna ziela angielskiego 1 burak gotowany lub pieczony 300 g dyni 1 kalarepka 2 ziemniaki pół cebuli 4 ząbki czosnku szczypta
Gotowanie jest łatweziemniaki ok 1,2 kg 1 cebula 2 jajka 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 100 g sera feta lub typu feta 15- 20 oliwek zielonych
Gotowanie jest łatwe300 ml pęczaku 400 g mięsa (łopatka) garść suszonych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku bazylia sól oregano lubczyk papryka suszona chili w płatkach 1/3 szkl
Gotowanie jest łatweciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki gryczanej 120 g masła 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka śmietany masa
Gotowanie jest łatwe1 gęś ok 4 kg sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 2-3 jabłka garść suszonych śliwek garść pachnącego siana Gęś umyć, oczyścić, natrzeć solą i pieprzem
Gotowanie jest łatwe600 g mięsa z jelenia (gulaszowe) sól -1 łyżeczka pieprz -1/4 łyżeczki 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka papryki suszonej pół łyżeczki
Gotowanie jest łatwe600 g żeberek w jednym kawałku pół szkl wina czerwonego 2 łyżki miodu 1 cebula 3 ząbki czosnku mięta lubczyk chili sól pieprz 1 łyżka smalcu
Gotowanie jest łatwe1,5 szkl mąki 150 g masła 1 jajko szczypta soli szczypta suszonej papryki szczypta pieprzu nadzienie 400-500 g szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku
Gotowanie jest łatwe1 bakłażan 2 ząbki czosnku 1 cebula 100 ml pomidorów suszonych razem z oliwą 5 pomidorów z puszki, bez zalewy oregano lubczyk czosnek niedźwiedzi sól pieprz
Gotowanie jest łatwe300- 400 g wątróbki drobiowej sól pieprz 2 łyżki mąki 2-3 jabłka 1 cebula ziemniaki ok 500 g tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać, pokroić na
Gotowanie jest łatwe3- 4 udka 1 jabłko pół papryki ogórek cebula pół szkl białego wina 1 łyżki octu balsamicznego sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia łyżka
Gotowanie jest łatwe4 plastry łopatki 200 g pieczarek 200 g papryki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 2 łyżki oleju 1/4 szkl wina czerwonego
Gotowanie jest łatwedorsz 1 lub 2 tymianek sok z cytryny oliwa sól pieprz 1 marchewka 1 pietruszka pół cebuli 1 pomidor sól pieprz Rybę oczyścić, umyć, skroić sokiem
Gotowanie jest łatwe300 g ugotowanej soi 150 g ziemniaków (1 szt) 1 jajko sól pieprz cebula (mała) pieprz ziołowy staropolski oregano papryka suszona tłuszcz do smażenia do panierowania
Gotowanie jest łatwe3-4 udka sól pieprz pół łyżeczki curry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz ziołowy staropolski szczypta chili w płatkach 2 łyżki oliwy
Gotowanie jest łatwe