Udka duszone z suszonymi jabłkami

Udka duszone z suszonymi jabłkami

Udka duszone z suszonymi jabłkami

Przepis na : obiad

3 udka 100 g jabłek suszonych 1 cebula 400 ml rosołu 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki octu winnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz tymianek bazylia oregano 200 ml śmietany 18% Udka umyć, oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, przyrumienić udka z obu stron, podlać rosołem, dodać uszone jabłka, drobno posiekaną cebulę i przyprawy. Dusić do miękkości. Udka wyjąć a sos zmiksować i dodać śmietanę. Podawać z ryżem (MOJA PROPOZYCJA)   i bukietem surówek czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.