dania na zimno - 500 przepisów (strona:15/34)

Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 391

jako przekąska w towarzystwie chlebka pita, czy warzyw na zimno. Można ją wykorzystać również jako dip do krakersów, nachosów. Kolejnym zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych.  Kotlety

Pause Gotowanie!
Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori 234

gdyż są to zdecydowanie moje smaki. Danie nie należy do dietetycznych, jest smażone na głębokim oleju, ale równie dobrze można je upiec w piekarniku. Zarówno ciasto, jak i farsz możemy przygotować dzień wcześniej, a potem pozostaje nam tylko zlepienie pierogów i smażenie. Pierogi możemy jeść również na zimno, dzięki czemu sprawdzą się jako przekąska do pracy. Polecam.   Drożdżowe

Mania Gotowania
ŻEBERKA PIECZONE W SOSIE SŁODKO OSTRYM Z PIECZONYMI WARZYWAMI 243

imbir, czosnek, miód, ostra musztarda i wędzona papryka dały wyśmienity smak. Dodanie sosu sojowego i angielskiego pieprzowego worcester dopełniły całości. Do żeberek postanowiłam podać pieczone warzywa. Miękkie mięso, pyszny sos i warzywa! Polecam! Składniki: 1 kg.żeberek wieprzowych Składniki na marynatę: około pół szklanki oleju ( ja użyłam rzepakowego tłoczonego na zimno) 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu balsamicznego

potrawyregionalne
Szynka z rękawa delikatna rozpływająca się w ustach 156

Taki obiad trzeba zaplanować, ponieważ szynka powinna leżeć w zalewie dwa dni. Właśnie dzisiaj była na obiad, jest przepyszna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Byłam

Kuchnia Pokoleń
WRAPY SZPINAKOWE 106

Dzisiaj pomysł na pyszne wrapy szpinakowe, które możecie nadziać dosłownie wszystkim. Ja zawijam w nie swoje ulubione składniki i zabieram do pracy jako drugie śniadanie. Sprawdzają

greengoodies
Jajka w sosie andaluzyjskim. Wielkanocne śniadanie. 212

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i  jak wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło

Kuchnia z widokiem na ogród
Żeberka miodowo-musztardowe 160

Żeberka miodowo-musztardowe Zima za pasem , więc i organizm domaga się tłuszczu , białka , wszystkiego co kaloryczne ..jak u misia – trzeba sadło związać , co by zimno

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki WEGE z pomarańczą i imbirem 244

Pikantna słodycz!, tak można by określić dzisiejszą przekąskę na zimno. Choć nie ma tu mięsa i ostrej papryki, to jest to szaszłyk sycący i z charakterem

Kuchnia PROzdrowotna
TATAR ZE ŚLEDZIA 143

śledziach) 1 świeża czerwona papryczka chili (można dać mniej, jeśli jest bardzo ostra lub zastąpić papryką marynowaną) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki  2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka marynowanej papryczki jalapeño 1 łyżeczka musztardy francuskiej lub zwykłej, np. dijon 1/3 łyżeczki płynnego miodu lub szczypta cukru 1 łyżeczka oleju tłoczonego na zimno, np. lnianego ćwiartka cytryny / opcjonalnie DO PODANIA

cool and minty
Rabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone 97

rabarbaru 200 g cukru 10 słodkich truskawek ( dałam więcej ) kilka listków mięty opakowanie żelfiksu Rabarbar drobno pokrojony zasypujemy cukrem i najlepiej na całą noc odstawiamy pod przykryciem. Następnie przekładamy do rondelka, dodajemy truskawki, cukier żelujący i dusimy, aż powstanie gęsta konfitura. Dodajemy część mięty, gdy konfitura jest ciepła, a resztę gdy zimna. Banany miksujemy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym

Pieguskowa Kuchnia
Ryba po grecku 129

chyba najpopularniejsze danie goszczące na naszych stołach w okresie Bożego Narodzenia, ale w moim domu gości zdecydowanie częściej. Smaczna ryba w towarzystwie sosu warzywno-pomidorowego na dobre podbiła serca moich domowników. Można ją podawać na gorąco, ale ja jestem zwolennikiem ryby po grecku podawanej na zimno, więc już dzisiaj przygotowałam sobie jutrzejszą kolację. Nie mogę się doczekać jutra Ryba

Pieguskowa Kuchnia
CUKINIE FASZEROWANE ryżem i pieczarkamic | rita food channel 189

ciepło jak i na zimno rewelacyjnie smakują. Polecam. cukinie faszerowane   Przepis w formie   video   czyli wykonanie krok po kroku pokazałam w   filmiku .   Serdecznie zapraszam do oglądania. A kto woli przepisy kulinarne w wersji pisanej, zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 👌 4 duże cukinie (w miarę proste) 👌 2 szkl. ryżu ugotowanego (ja dałam ryż Karolina) 👌 6 łyżek przecieru

RITA food channel
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 249

kolorów. Jest zieloność, chrupkość i armoat. Danie świetnie nadaje się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały już tylko 2 dni! Zimna przekąska z awokado i krewetek Składniki

Jem więc Jestem
Fasolka po bretońsku - rozgrzewające danie jesienne 121

jakiegoś czasu chodziła za mną fasolka po bretońsku . Sycące danie , rozgrzewające i pełne smaków . Ostre i wyraziste , to dziś będzie w moim jadłospisie :)  Tym bardziej mi się chce gdyż dostałam produkty do wypróbowania od   PROECO  i jestem ciekawa smaku .  Fasolka po bretońsku składniki : jaś duży 1 woreczek  papryka zielona 2 szt pieczarki(...)liść laurowy 3 szt 1/2 łyżeczki suszonego oregano curry 2 łyżeczki PROECO  2 łyżki suszonego majeranku Wykonanie fasolki po bretońsku : Do misy wsypujemy fasolę , zalewamy ją zimna wodą i zostawiamy na noc . Następnego dnia przelewamy fasole wraz z woda w której stała do garnka. Dodajemy marchew ziele angielskie , liść laurowy , sól i pieprz , gotujemy koło godziny. Pomidory smażymy , zdejmujemy

Różowa kuchnia
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 177

długa i tym razem ten "kij" nie ma dwóch końców (brak odnotowań, jeśli o "przeciw" chodzi). Przede wszystkim smak - wyśmienite połączenie pesto i rukoli idealnie komponuje się z naszym daniem, wydobywa nowe smaki z potrawy i podkręca te, które są najbardziej pożądane. Wpasowuje się w klimat jaki chciałyśmy osiągnąć, aby zadowolić nie tylko nasze (babskie i wybredne) podniebienia(...)rzadki i nie za gęsty. Nigdy nie wycieka, nie ma problemów z rozsmarowywaniem i... jest podatny na składniki z którymi wpadnie nam do głowy go zmieszać. Pasuje i na zimno i na gorąco, więc niezależnie od tego czy jemy pierwszą porcję (po wyjęciu z piekarnika), czy kolejną (gdy już lekko ostygnie) - zawsze będzie pysznie.Jak smakuje?IDEALNIE! Wszystko razem wzięte tworzy

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania