głębokim talerzu lub półmisku układamy pulpety, zalewamy je zupą grzybową Profi, nakładamy usmażone kurki i posypujemy koperkiem. Pulpety w sosie grzybowym z kurkami i koperkiem podajemy na gorąco jako danie główne. Więcej informacji na temat produktów Profi można znaleźć na stronie www.profi.com.pl . Warto wiedzieć, że grzyby składają się głównie z wody, są niskokaloryczne i bez obaw
My Chcemy JeśćJedne z moich ulubionych naleśników - super propozycja obiadowa a także sprawdzona przekąska na ciepło na różne imprezy, którą można przygotować wcześniej a później tylko zapiec w
Kto ugości moich gości?Czerwiec 2016 Jutro kończę 20. miesięcy, kiedy to minęło? W ostatnim czasie nauczyłam się tak wiele: próbuję podskakiwać i idzie mi coraz lepiej mama nie boi się już dać mi gorącą zupę, bo wie, że sobie podmucham, żeby się nie oparzyć lub podsunę jej łyżkę, żeby ona dmuchała, gdy mi się nie chce umiem sama wejść i wyjść z krzesełka(...)zmieniło. W niedzielę droczyła się ze mną, gdy byłam w kuchni. Chodziła po przedpokoju i patrząc na mnie, z uśmiechem szczebiotała "ma-ma-ma-ma-ma", a gdy chciałam dać jej buziaka, uciekała ze śmiechem. Widzę, że cieszy się z tego, że umie powiedzieć "mama", ale jeszcze ćwiczy. Jej rozwój fizyczny i intelektualny jest bardzo szybki. A do tego
Anioszek w kuchniPyszne, szybkie danie na chłodne dni. Ja dodałam parówki drobiowe ale tutaj pełna dowolność, może być nawet ulubiona kiełbasa. Polecam danie bardzo gorąco. Parówki duszone z porami i ziemniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł
Przepisy Kulinarnepozdrawiam!), ale nie byłabym sobą gdybym trochę nie zmieniła. O ile ciasto pozostawiłam nieruszone, tak z kremem poszłam na łatwiznę i nie czekałam na ostudzony budyń tylko masło dałam do gorącego. Dzięki temu skracam czas oczekiwania na gotowe ciasto 😊 Piernik wyszedł mięciutki, puszysty i dosłownie rozpływał się w ustach. Mam nadzieję, że znajdzie się na niego miejsce na Waszych świątecznych
Kuchnia w czekoladzieminut bądź do jego miękkości. Porządnie odcedzić. Krok 9 Na talerz wyłożyć porcję makaronu a na jego środek przygotowany sos. Wierzch dania posypać startym parmezanem. Krok 10 Danie podawać gorące. Smacznego
Krakowskie smaki AniNajsmaczniejszy barszcz czerwony czysty, to barszcz ugotowany na burakach ćwikłowych z dodatkiem domowego zakwasu buraczanego i kilku grzybów suszonych. Taki barszcz dobrze smakuje z fasolą, jak
Przepisy Kulinarnekrewetek, obranych Ugotuj ryż na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem laurowych liści . Gotowy ryż odparuj zdejmując pokrywkę z garnka. Ryż musi koniecznie odparować, bo inaczej z dania będzie paćka. Pokrój szynkę w kostkę, jałowcową w plasterki, chili, seler i szalotki w krążki. Pokrój w cienkie słupki czosnek i paprykę, Rozgrzej olej i zrumień kiełbasę i szynkę. Dodaj(...)warzywa i przyprawy. Smaż przez 10 minut. Dodaj teraz pomidory, sól do smaku i wymieszaj. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj ryż, krewetki i wymieszaj lekko podgrzewając, aby danie było gorące. Nie gotuj długo, bo krewetki będą suche. The post Jambalaya z jałowcową appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaczymś ciekawym zaskoczyć,i się udało.Do spotkania przyłączyli się inne osoby i też byli zdumieni jej smakiem., bo jak może smakować zupa z sałaty.Polecam gorąco.Fajne danie dla gości,bo po podaniu bardzo ładnie wygląda i naprawdę jest bardzo smaczna.Moi znajomi byli bardzo zachwyceni tylko niestety było za mało...:( 2 łyżki masła 1 cebula 1 główka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJakie one pyszne były, wierzycie mi na słowo? czy przygotujecie i przekonacie się na własnych brzuchach? Polecam gorąco bo danie zaspokoi głód, rozgrzeje i wygląda super na talerzu. Patisony nadziewane kaszanką, gruszkami z cynamonem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGnocchi są jednym z najbardziej popularnych klusek na świecie. Bardzo proste i odpowiednie niemal dla każdego rodzaju dania. We Włoszech to danie obecne niemal w każdej restauracji, a dla bezglutenowców istnieje wiele odmian: z mąki kukurydzianej, ryżowej, z dodatkiem warzyw takich jak szpinak czy buraki i innych składników, w zależności od lokalnej tradycji . Gnocchi występują zwykle jako(...)bulionie, a następnie podawane z różnymi sosami. Ja gnocchi najczęściej robię z dodatkiem sosu pomidorowego i mozzarelli, ale genialnie smakują także z pesto lub jako dodatek do dań mięsnych… Gorąco polecam SKŁADNIKI: 1 kg mięsistych ziemniaków 1 duże jajko 250 g mąki ryżowej 30 g mąki ziemniaczanej sól Ziemianki umyj i ugotuj w łupinach (duże gotują się
Kuchnia bezglutenowaBardzo aromatyczne i pyszne danie dziś zaproponuję. Kalafior podany z bułeczką jest pyszny ale ten zapieczony z pomidorami nie ma sobie równych. Polecam danie bardzo gorąco. Kalafior zapiekany z pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWydrążone nieduże cukinie możemy napełnić dowolnym mięsem - w kawałkach lub mielonym, warzywami i grzybami. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneW tej lazanii nie ma twardych i suchych kawałków makaronu. Żeby płaty makaronu nie były sztywne dobrze jest włożyć je na chwilę do wrzącej wody nawet
Przepisy Kulinarne