Uwielbiam schab i często, a nawet bardzo często przygotowuje z niego rolady czy właśnie bitki. Dzisiejsza propozycja jest dla mnie typowa na niedzielny obiad , dość szybka
Gotowanie...to proste !01.10 .2018 Magda Nazwałam ten gulasz marokańskim, choć bardziej trafne byłoby nazwać go gulaszem inspirowanym marokańskimi aromatami. Przypuszczam, że gulasz w Maroko zawiera w sobie większą
Smaczna StronaAromatyczna karkówka z nieziemskim, pachnącym sosem na bazie leśnych grzybów i wyrazistej słodko-ostrej cebuli. Całość idealnie współgra z wyczuwalną nutą świeżego tymianku. Składniki: 1,3kg
Szalona Kuchnia EwelinyPropozycja na pyszny obiad :) Składniki dla 2-3 osób Sos: kilka suszonych grzybków (6-7 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) 2 szklani wody 1/2
Gotowanie...to proste !Przepis na cukinie faszerowane mięsem wołowym, pomidorami i pieczarkami w towarzystwie pieczonych pomidorów. Dobry pomysł na obiad lub kolację z niskim indeksem glikemicznym i ograniczoną ilością
DietologTakie chłodne dni sprzyjają ciepłym kolacjom, a zwłaszcza takim które jeszcze dodatkowo nas troszkę rozgrzeją ;) Nad zdjęciami, co prawda troszku się namęczyłam bo wieczorową pora zrobić
Gotowanie...to proste !Panzanella to toskańska sałatka chlebowo - pomidorowa. Moja wersja przewiduje jeszcze dodatkowo mięso mielone, dzięki temu jest treściwsza i przepyszna. Uwielbiam panzanellę, uwielbiam także wersję z mięsem
Moje Małe Czarowanie1 pierś kurczaka (ok. 400 g) 1 mały kalafior (ok. 400-500 g) 1-2 łyżki mleka kokosowego 1/2 małej cukinii 1/2 pęczka rzodkiewek 2 pomidory
KucharzycaKaczkę uwielbiamy, dlatego wybierając okazje rodzinne przy stole te bardziej lub mniej uroczyste wybieram na obiad kaczkę. A że u nas wszyscy mięsożercy to nikt nie
Zasmakuj KuchniMój dzisiejszy obiadek, pyszny. Polecam Piersi kurze przekroić w poprzek tworząc dwa płaty mięsa. Każdy płat rozbić i doprawić solą, pieprzem, papryką, bazylią. Oczywiście z obydwu
Kuchnia PokoleńFleischpflanzerl:) ale też Bullete i Klopse. Stąd wzięły się nasze klopsy, czyli mielone, na które mówimy też pulpety. To już zapożyczenie z Włoch. Polpette to po prostu mięsne kulki – danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski
Niedzielny kucharz08.09 .2018 Magda Sałatka z prostych warzyw, do tego soczyste kawałki kurczaka i kremowy sos samo w sobie tworzy świetne danie do zjedzenia na zimno
Smaczna StronaPrzepis z cyklu szybko, tanio i smacznie. Przedstawiam wam na prawdę pyszną zapiekane ziemniaczaną z mięsem mielonym i pieczarkami. Składniki: 500 g - 600 g ziemniaków
W Moim Magicznym Domu04 . 09.2018 Magda Smakowite, dojrzałe i pachnące pomidory świetnie nadają się do faszerowania – ich soczysty miąższ sprawia, że farsz nie wysycha podczas pieczenia i dodatkowo
Smaczna Strona