Brukselka z komosą ryżową i szynką posmakuje każdemu, tym bardziej kiedy poznacie sekret, w jaki sposób pozbyć się goryczki z tej małej kapustki. Jedni ją uwielbiają
DietologPrzepis na kotlety mielone z kiszoną kapustą. Coś dla tych, którzy nie lubią nudy w kuchni i kochają eksperymenty! Ten był wyjątkowo udany. Zobaczcie zresztą sami
DietologPrzepis pochodzi z książki z 1987 roku "Zupy świata" Danuty i Henryka Dębskich. Nie pytajcie mnie dlaczego nazywa się saski bo nie wiem, nigdzie
Moje Małe CzarowanieTradycyjne mielone podane w nowatorski sposób: z pikantną czerwoną cebulą, świeżym pomidorem, delikatną mozzarellą i pachnącą bazylią to świetna alternatywa dla klasycznych kotlecików. Składniki: 300g fileta
Szalona Kuchnia EwelinyByły już kotlety z papryką, parówkami, pomidorami, fasolką czy kukurydzą, to i nadszedł czas na pieczarki. Uwielbiam pieczarki podsmażone, lekko podduszone, oddają cały swój smak, są
Zasmakuj KuchniDelikatne i soczyste kawałki kurczaka podane z pieczonymi ziemniakami, marchwią i cebulą, która po upieczeniu jest jeszcze bardziej wyrazista i słodka. Wszystko lekko doprawione papryką i
Zasmakuj KuchniDziś przepis na aromatyczny gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną papryką. Gulasz podałam z kaszą i buraczkami . Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 papryki czerwone
magiczna kuchnia KasiSzybkie Dania jednogarnkowe to idealna propozycja na Zimowe i Jesienne obiady. Robi się je szybko , są sycące i ciepłe. Dziś polecam Pęczotto z pieczarkami i świeżą natką pietruszki. Danie bez mięsne . Polecam :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło
Gotowanie PatkiCurry z indykiem, jarmużem i makaronem penne to moja dzisiejsza propozycja na pyszny, rozgrzewający i szybki obiad. Składniki: 500 g filetu z indyka ok 300 makaronu
magiczna kuchnia KasiSałatka z kurczakiem, warzywami pokrojonymi w paski i gruszką na ciepło, prosto z patelni. Idealny pomysł na kolację, albo nawet na lunch do pracy. Ostatnio bardzo
DietologSkładniki: boczek świeży wieprzowy bez kości 1,5 kg, sól czosnkowa 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz ziołowy
W Mojej Kuchni LubięSzaszłyki to danie, które doskonale sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Okazją do ich podania mogą być również święta.
Przepisy KulinarneChodziła za mną wątróbka od jakiegoś czasu i w końcu "wychodziła", wylądowała w moim garnku. Tak podana wątroba jest przepyszna, aromatyczna, kremowa. Polecam wszystkim
Moje Małe CzarowanieBardzo fajnie wygląda i smakuje. Proste do serwowania, tylko pokroić na kawałki i podawać. Sos bardzo dobry, polecam. Przygotowanie mięsa – mięso mielone włożyć do miski
Kuchnia PokoleńKotlety mielone faszerowane pieczarkami to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą lub
magiczna kuchnia Kasi