Domowe wędliny cenimy za smak, zapach i naturalność. Boczek to bardzo wdzięczny kawałek mięsa. Polecam! Co nam trzeba? 1,5kg dość chudego boczku Przyprawy, po 2 łyżki stołowe: czosnku suszonego, majeranku, papryki słodkiej, papryki ostrej, kminku łyżeczka czubata soli i pieprzu czarnego 5-6 łyżek oleju 4 ząbki świeżego czosnku Robimy W miseczce mieszamy przyprawy z olejem. Nacieramy nimi umyty i wysuszony boczek. Na koniec okładamy świeżymi plasterkami czosnku. Odkładamy na 24 h do lodówki. Po tym czasie układamy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat