Meksykańskie zawijasy, pycha

Meksykańskie zawijasy, pycha

Meksykańskie zawijasy, pycha

Przepis na : obiad

Bardzo dobre jedzonko. Stopień pikantności możecie sobie sami wybrać, tak jak kto lubi. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę, drobno pokrojony czosnek. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Teraz dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem i chili. Smażyć aż mięsko lekko się zarumieni, ale nie smażyć zbyt mocno. Wlać pomidory z puszki, dodać pokrojone w kostkę papryki, odcedzoną kukurydzę. Dodać wszystkie przyprawy. Jeszcze raz sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. G... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso mielone, mięso, kolacja, sos czosnkowy, sosy, obiad, tortilla, dania mięsne

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.