Bardzo dobre jedzonko. Stopień pikantności możecie sobie sami wybrać, tak jak kto lubi.

tortila

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę, drobno pokrojony czosnek. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Teraz dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem i chili. Smażyć aż mięsko lekko się zarumieni, ale nie smażyć zbyt mocno. Wlać pomidory z puszki, dodać pokrojone w kostkę papryki, odcedzoną kukurydzę. Dodać wszystkie przyprawy. Jeszcze raz sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Gotować jeszcze 10 minut. Woda z patelni powinna się prawie wygotować. Dodać ser i wymieszać.

Farsz rozłożyć na każdym płacie tortilii.

tortila

Na  środku rozłożyć cienkie plastry pomidorów.  Zawinąć tortilę w rulon i położyć w naczyniu żaroodpornym. Obsypać wszystko serem.

tortila

Piekarnik nagrzać do 200 C i piec 10 minut.

Można podawać w towarzystwie sosu czosnkowego.

Smacznego.