Nie będę oszukiwać. Nie rozpływają się w ustach i nie mają maślanego aromatu… Wzorowałam się na przepisie z moich wypieków , ale zamiast masła jest awokado, a
Bazując na smakuOd kilku dni jestem już z powrotem w Polsce, więc powracam do swoich dawnych nawyków żywieniowych i tzw. czystej michy. Na pierwszy ogień poszła warzywna zupa
Truskawkowa Fiestascroll down for English Kolejna prosta propozycja na szybkie śniadanie :) Coś dla tych, którzy podobnie jak a lubią różnorodność i zawsze muszą spróbować wszystkich potraw. Każda
Bazując na smakuFilety z dorsza zapiekane w piekarniku z marchewką i porami. Prosty pomysł na bardzo smaczny i dość dietetyczny obiad. Poniżej podaję przepis na 4 porcje. 4
BullioZobacz na filmie jak przygotować ciasto Smaczne ciasto, które może nam się nieco kojarzyć z keksem ze względu na mnogość bakalii. Moja wersja to pewnie
Bazując na smakuBardzo spodobały mi się kwiatki z ciasta francuskiego z jabłkami, ostatnio bardzo popularne na różnych lubianych przez mnie blogach. Postanowiłam więc zrobić swoją wersję, z ciastem
Bazując na smakuscroll down for English Zobacz film :) Pyszne i zdrowe muffinki w kolejnej odsłonie :) W dwóch wersjach: z dynią i bez. Przepis z dynią jest w nawiasach
Bazując na smakuSałatka z sosem balsamicznym i granatem. Sałatka z truskawkami Dodatek sosu balsamicznego do sałatki, dalece zmienia jej charakter. A jeżeli mamy odrobinę szczęścia
Miód i pieprzSzybkie do wykonania. Bez dodatku cukru i mąki. Chrupkości nadają im ziarna słonecznika i migdały. Ciastka są słodkie dzięki bananom i żurawinie. Samo zdrowie Z przepisu
BullioSmaczny dodatek do obiadu: kapusta pekińska z dodatkiem słodkiej kukurydzy i pikantnego sosu czosnkowego na bazie jogurtu, z dodatkiem domowego majonezu...Mmmm... Taka surówka
Smaczne ZdroweMusaka, być może nie należy do najbardziej dietetycznie poprawnych dań, a do jej przygotowania potrzeba trochę czasu i naczyń, ale mogę wam powiedzieć, że jest tak przepyszna, że w ogóle nie zwracam uwagi na te drobne niedogodności i przygotowuję ją bardzo często:) Składniki : mrożony szpinak (450g) duża cebula kilka ząbków czosnku 2 średnie bakłażany karton krojonych pomidorów
zdrowa vege kuchniaZupa z czerwoną soczewicą i chorizo Pyszna i pożywna zupa, która nie potrzebuje drugiego dania by stanowić kompletny posiłek. Zaprasza aromatem, i świetnie rozgrzewa
Bazując na smakuRukola z melonem i chrupiącą szynką Jamon Prosta i szybka sałatka jest zdrowym, chrupiącym dodatkiem o wszechstronnych zastosowaniach. Najbliżej jej do kuchni śródziemnomorskiej, choć skomponuje się
Bazując na smakuRoladki z bakłażana Roladki są w przygotowaniu wieloetapowe. Trzeba ugrilować bakłażana, osobno podsmażyć mięso z grzybkami i cebulką, a mimo to przyrządzenie ich nie zajmuje więcej
Bazując na smaku