Na piątkowy obiad idealny będzie pieczony łosoś z dodatkiem brokułowego puree. Polecam, jest to lekki i smaczny obiad :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldWszystkie moje poprzednie wersje „rafaello” były ciężki i zbite, a ja wciąż szukałam czegoś lżejszego. A odkąd zobaczyłam przepis na lody ze śmietanki kokosowej, chodził za
Bazując na smakuGrzane wino Wino na ciepło w takiej wersji smakuje mi najbardziej. Nie jest bardzo słodkie, na pewno nie tak jak to, które można dostać na straganach
Bazując na smakuMuffiny jajeczne czyli omlet w kształcie babeczki. Mniej kłopotliwe niż tradycyjne omlety. Nie trzeba nad nimi stać, nie trzeba obracać – nie mogą się nie udać :) U
Bazując na smakuzapiekany kurczak z kalafiorem Delikatne kawałki piersi z kurczaka, przełożone różyczkami kalafiora, to wprost
Miód i pieprzduszone pory Delikatne i aromatyczne duszone pory, połączone z
Miód i pieprzPopularne, choć jeszcze nie powszechnie znane. Banalne i pyszne, świetne jako dodatek do dania, choć u nas często jadane na kolację :) Frytki z batatów
Bazując na smakuawokado z jajkiem Dzisiaj z nieba posypało śniegiem i na dworze panuje niezły ziąb. Przygotowałem zatem
Miód i pieprzTosty francuskie w zdrowszej odsłonie :) Zamiast tostowego – chleb żytni. Zamiast cukru – ksylitol. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: kilkanaście minut
Bazując na smakuIntensywnie kokosowa owsianka :) Pyszna! Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: kilkanaście minut Ilość porcji:
Bazując na smakuKrólewska kartoflanka Kartoflanka , nie kojarzy mi się zbyt dobrze, jeśli sięgam pamięcią do dzieciństwa . Nie zawsze była pyszna , czasami był to mój najgorszy prześladowca , obiadowe zombii
Ogrodnik w podróżyKolejna propozycja na zdrowe, choć tym razem nie odchudzone, danie z makaronem. Przepis podpatrzyłam w programie Andrzeja Polana „Czy na pewno umiesz gotować?”. Głównym bohaterem
Bazując na smakuDomowe mleko migdałowe Mleko roślinne można zrobić z migdałów, nerkowców, prawie każdych orzechów, ale też wiórków kokosowych :) Lepsze od kupnego, w końcu zupełnie naturalne, a do
Bazując na smakuZobacz jak łatwo robi się ten gulasz :) Wciąż staram się ten przepis udoskonalić, by dorównać daniu, które jadłam w Pradze w restauracji Ferdynand. Jeszcze mi
Bazując na smaku