Najprostsze maślane ciasteczka. Trzy, no może cztery składniki i gotowe. Pyszne, rozpływają się w ustach, a co najważniejsze, są zupełnie bezproblemowe. Muszą się chwilkę chłodzić w
Bazując na smakuCoś tak prostego to żaden przepis, można by powiedzieć. Ale gdybym się o takim połączeniu nie dowiedziała, to sama pewnie nigdy nie połączyłabym tych dwóch soków
Bazując na smakuKolejna propozycja na proste placuszki śniadaniowe, które pasują do każdych praktycznie owoców. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 10-15
Bazując na smakuBardzo proste danie, które może stanowić podstawę do wielu wariacji na temat. Niewiele składników, mało przypraw, a smak grzybków i cebulki tworzy klimat jak u
Bazując na smakuWaniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami jest to przekąską na słodko, która świetnie smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Tapioka wygląda jak małe
UgotowaćPo świątecznych obfitych posiłkach przyda się trochę oddechu. Jako lekkie danie obiadowe świetnie sprawdzą się kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków. To danie
Smaczne ZdroweProsta i szybka w przygotowaniu, o idealnej strukturze :) Wiele już przepisów przerobiłam i zawsze wychodziły mi łamliwe placuszki, których nie dało się złożyć. Ten przepis za
Bazując na smakuNasze pierwsze samodzielnie przygotowane uszka wigilijne z grzybami. I choć już po wigilii to, by przepis nie umknął i nie zawieruszył się gdzieś do
Smaczne ZdroweJakie macie skojarzenia jeśli chodzi o dewolaje? ;-) Mi kojarzą się z: weselami, stypami i zorganizowanymi imprezami, np. firmowymi. Zazwyczaj są smaczne, ale też tłuste i smażone
Szefowa kuchniPyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche
Bazując na smakuU mnie w domu rodzinnym nigdy nie było tradycji robienia domowych past na chleb, więc pierwsze raz jadłam ją u mamy mojego męża, czyli mojej ukochanej
Bazując na smakuMaka ron razowy à la ku tia (Danie jednoosobowe) Dietetyczna kutia- makaron razowy z twarożkiem z miodem, makiem, daktylami i migdałami. Taka kutia, nie kutia. Zdecydowanie wolą tę wersję od oryginału, ponieważ robi się ją 10 minut i można zamienić rodzynki na suszone daktyle, które uwielbiam. Składniki: 70g makaronu razowego świderki 100g twarożku grani bądż zwykłego twarogu
Moja MichaKasza jaglana, chorizo i vinaigrette czyli piekielne niebo w gębie No może nie piekielne, choć już nie raz się przekonałam, że mój poziom ostrości to wyższy
Bazując na smakukurczak z makaronem i marchewką W środku tygodnia niewiele mamy czasu na gotowanie
Miód i pieprzBlueberry Corner by "jagodzianka" Czysty bulion z warzyw przydaje się, gdy chcemy przygotować danie lekkie, dietetyczne, wegetariańskie czy wegańskie. Można go wykorzystać do przygotowania … Przeczytaj cały artykuł Post Bulion z warzyw pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner