Takie inne danie, wątróbka z jabłkiem jest stosunkowo popularna, ale z rabarbarem, nigdy nie słyszałam i tak mi przyszło do głowy, rabarbar kwaskowy, jabłka najlepiej
dom-agi.plDzisiaj podwójny przepis, a zarazem pyszny pomysł na obiad. Surówki z młodych i chrupiących warzyw, chyba nie trzeba nikomu zachwalać, natomiast pierś z kurczaka pieczona na
e-PrzepisyKulinarneO niebo lepsza od sklepowych musli Polecam! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
CoolinarniePLSałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch
BullioOgraniczam mąkę pszenną i stąd pomysł klusek gryczanych Mniej klejące niż tradycyjne lane kluski. Bardzo łatwe do przygotowania. Polecam z sosem pomidorowym lub np. pieczarkowym. Kluski
BullioŁosoś to moja ulubiona ryba. Uważam, że wymaga prostych dodatków, tylko wtedy jest naprawdę smaczny. Panierka i rozgrzany tłuszcz zdecydowanie mi do niego nie pasują, dlatego
Szefowa kuchniPrzepis na jarskie kotleciki z kaszy gryczanej z dodatkiem pieczarek i marchewki. Kasza gryczana jest pełna błonnika, soli mineralnych, witamin, dlatego warto ją jeść, nawet będąc
e-PrzepisyKulinarneUwielbiam szpinak, długo nie mogłam się do niego przemóc nawet nie próbując. Pewnego dnia P. namówił mnie na danie z dodatkiem szpinaku, było smaczne, ale
dom-agi.plPomysł i danie wprost banalne! Chyba najprostsza rzecz jaką można zrobić na szybkie drugie śniadanie czy obiad. W końcu wiosna więc na talerzach robi się
Truskawkowa FiestaJuż od jakiegoś czasu "chodziła" za mną zupa z zielonego groszku, ale jakoś nie mogłam się za nią zabrać... Aż do wczoraj, w końcu
Smaczne ZdroweNie wyobrażam sobie wyjazdu nad morze bez skosztowania świeżej rybki. Mój Mąż również. Tak się składa, że w miejscowości tuż obok Sarbinowa, (gdzie z resztą najbliżej
Kuchnia po mojemuJak już pisałam mój Synek uwielbia łososia. Zajada się nim odkąd tylko ryby wzbogaciły jego dietę. Staram się wykorzystywać jego smaki i dość często podawać mu
Kuchnia po mojemuPóźne lato - sezon na krajowe warzywa w pełni. Teraz są najbardziej aromatyczne, pełne smaku i witamin, a do tego świeże i w przystępnych cenach. Żal nie
Kuchnia po mojemuPostanowiłam przedstawić dziś przepis na totalną klasykę w wykonaniu mojej kochanej Mamy, czyli indyczy udziec pieczony. Prawie każdy pobyt u Mamy jest okazją do przyrządzenia tego
Kuchnia po mojemuTym razem postanowiłam przedstawić pomysł na alternatywę dla piersi z kurczaka a'la schabowy . Kolejny prosty i szybki sposób na obiad przechwycony od mojej Mamy. Przyrządzała
Kuchnia po mojemu