Bardzo rozgrzewające, wyjątkowo pikantne danie. Idealne na mroźne dni. Obecność papryczki chilli przyśpiesza nasz metabolizm. Danie bardzo łatwe do przygotowania, niestety wymaga kilku orientalnych
Moja DelicjaDania jednogarnkowe są szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Doprawdy pojęcia nie mam, czemu zawsze traktowałam je po macoszemu, ale wystarczyło mieć ochotę na
gutfutTo, że uwielbiam zdrowe dania wiedzą na pewno moi bliscy i uważni czytelnicy tego bloga. Promuję bowiem zdrową żywność, ale nie zawsze trafia ona
Moja DelicjaPyszne, lekkie i letnie danie. Tak powinien smakować piątek:) Duszona rybka, mój ulubiony chrupiący groszek cukrowy i totalne zaskoczenie – rzodkiewki na ciepło. Całość fenomenalna
Smaki Na TalerzuMięso w sosie kokosowym z mini kukurydzami czyli propozycja dania lekko ostrego, w stylu meksykańskim. Mleko kokosowe jest wyczuwalne, ale nie dominuje całości dania
Mohiellaużyciu patelni od #Ambition Wszystkich zapraszam do sklepu Dajar czeka tam ekstra rabat na produkty #Ambition Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kapusta , kasza kukurydziana , wieprzowina , wino , żurawina
https:KKuchniaMniambardziej wyrazisty. Głównymi składnikami dania powinna być polędwica wołowa, a do tego cebula i musztarda. U mnie zamiast polędwicy jest udziec wołowy, który również świetnie sprawdza się w tym daniu, a do tego można go kupić w rozsądnej cenie. W Polsce danie występuje najczęściej pod nazwą Strogonow. Samo danie pochodzi z kuchni rosyjskiej, a nazwa(...)Uważam jednak, że odpowiednie zredukowanie sosu po dodaniu śmietany w zupełności wystarczy, a bez mąki danie jest nieco mniej kaloryczne. W sieci można znaleźć przepisy z różnymi dodatkami (groszek, papryka itp.), które zdecydowanie w tym daniu są zbędne. Wołowina jest bardzo smacznym mięsem i wystarczy, że jej smak jest podkreślony musztardą, a dodatkiem są pieczarki i śmietana
Kuchcik gotujeDanie podwójnie przekręcone: nie dość, że wegetariańskie to jeszcze zapieczone w słoiku. Zapiekanka pasterska zrobiona z cieciorki i boczniaków jest, naszym zdaniem, lepsza niż w
Niedzielny kucharzCoś dla miłośników prostych, szybkich dań, których bazą są ziemniaki. Doskonale sprawdzą się tu też ziemniaki z dnia poprzedniego, czyli nie marnujemy jedzenia. Kotleciki ziemniaczane
Calzonella.comDanie na wskroś wegetariańskie, które przypadnie do gustu również amatorom steków. Pieczony kalafior ma smak, ma jędrność, ma charakter. Czas: 1 godz. Poziom trudności: łatwy
Niedzielny kucharzDanie inspirowane sposobem przygotowania cannelloni, w wersji mniej absorbującej i nie wymagającej zapiekania. Makaron połączony z sosem pomidorowym i beszamelem. Pyszności. Wersja bezmięsna, ale można
Czerwony Gupiksamym mięsem człowiek żyje i dziś danie bez mięska. Makaron z dodatkiem lubczyku a do tego prosty sos z ricotty i migdałów z dodatkiem natki pietruszki. Wyszło mega pyszne danie. składniki: 400 g makaronu z lubczykiem 250 g ricotty 50 ml śmietanki 30 % 2 solidne garście migdałów pokroionych w słupki 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Monia miesza i gotujeDzisiaj kolejne danie z cyklu tych bezmięsnych. Kuchnia wegetariańska i wegańska też może być bardzo ciekawa i smaczna, dlatego chciałabym was zachęcić do spróbowania czasem dań bez mięsa. Na dzisiaj przygotowałam falafel, czyli klasyczne i chyba najbardziej znane danie kuchni wege. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy falafel składniki 450 g suchej ciecierzycy 1/2 pęczka świeżej kolendry
Delusional Trinesojowy, to jest mój taki magiczny składnik wielu potraw, szczególnie dań jednogarnkowych z dodatkiem mięsa lub ryby. To danie jest proste, a w dodatku jest eleganckie i wyraziste, nieprzeciętne w smaku. SKŁADNIKI ( 4 porcje) 4 filety łososia bez skóry ( po ok. 150 g każdy) 250 g makaronu ryżowego, lub chińskiego makaronu jajecznego biały sezam do obsypania
Calzonella.comAlternatywa dla osób, które nie przepadają za mięsem - pyszny, aromatyczny gulasz z boczniaków. Ja swoje danie podałam z parówkami, ponieważ nie wyobrażam sobie dania obiadowego bez kawałka mięsa. Składniki: 250 g boczniaków 1 marchewka 1 obrana cebula mały koncentrat pomidorowy czosnek (jeżeli nie macie to pomińcie) sól, pieprz przyprawa do grzybów olej mąka(...)odrobiną wody - wszystko należy ze sobą połączyć (nie może być żadnych grudek!), a następnie powoli wlać do gulaszu. Przygotowane danie ponownie zagotować. Jeżeli jesteście mięsożercami - do gulaszu z boczniaków dodajcie pokrojone parówki . Gulasz bez koncentratu i zawiesiny z mąki
Ugotować