Pasta z czerwonej fasoli Dip z buraków z za'atarem Hummus z południowych Włoch Turecka pasta z bakłażana Pasta z czarnej fasoli Letni hummus z bobu Ajwar
Chilli Czosnek i Oliwasię prezentują na półmiskach z wędlinami, a słodko kwaśnym smakiem podkreślą nie jedną potrawę. Bardzo dobra alternatywa dla ogórków konserwowych. Składniki: 2 kg. ogórków 1/4 kg. cebuli 1 czerwona papryka 1 żółta papryka gorczyca liść laurowy ziele angielskie pieprz w ziarenkach Zalewa: 1,5 szklanki octu 5 szklanek wody 10 łyżek cukru 2 łyżki soli Ogórki, paprykę umyci
RAROSSAwymieszać. Odstawić masę śmietanową do lodówki. masa śliwkowa Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Śliwki umyć wyjść pestki rozdrobnić blenderem i gotować do momentu aż zmienią kolor na czerwony i zgęstnieją , następnie przelać przez sitko. Ser zmiksować z cukrem, dodać mus śliwkowy i dokładnie wymieszać, cały czas miksując dodawać powoli żelatynę, odstawić do lodówki aby masa stężała. Foremkę
RAROSSAUrocze różowe serduszka - dla wszystkich miłośników chrupiących i słodkich bez :) Składniki: 2 białka szczypta soli 125 g cukru pudru 1/2 łyżeczki soku z cytryny czerwony barwnik w żelu Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Ciągle mieszając dodawać po łyżce cukier. Na koniec dodać sok z cytryny i barwnik (im więcej barwnika tym kolor intensywniejszy). Blaszkę
wyzwania kuchennetortownicę 26 cm: (w temp. pokojowej) 300 g mąki 1 op. drożdży suchych 90 ml mleka 2 jajka 2 łyżki miodu 80 g masła szczypta soli 300 g czerwonych porzeczek 1 op. cukru waniliowy na kruszonkę: 140 g mąki 70 g cukru pudru 70 g masła Masło roztopić i wystudzić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do misy przesiać mąkę, dodać
wyzwania kuchenneSkładniki: 2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii 2 plastry sera gouda 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano szczypta chili szczypta czerwonej i słodkiej papryki w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowanej czosnkiem sól, pieprz kolorowy w młynku Przygotowanie: Posiekany czosnek razem z plastrami cukinii podsmażamy przez
Moja smaczna kuchniazamówić pizze bo to chyba by pogorszyło sprawę, dlatego zrobiłam tę sałatkę. Była pyszna! Składniki (na dwie porcje): pół główki sałaty rzymskiej 260 gram krewetek tygrysich pół mango ćwierć czerwonej cebuli 5-6 czarnych oliwek pół kuli sera mozzarella łyżka miodu sok z połowy limonki pikantna oliwa z oliwek oliwa z oliwek sól pieprz chilli w płatkach
Mango Papajajutro dla mnie na kolacje ..hmm juz sie zaslinilam , ale nie mam dzisiaj namoczonej fasoli Gość: Patyska, abaq29.neoplus.adsl.tpnet.pl 2012/02/13 15:47:38 strączkowe mniam. ja mam fazę na czerwoną soczewicę, ale zaraz mi się pewnie przeje i przejdę na strączki - a wtedy na pewno skorzystam z Twoich przepisów :) sowa_nie_sowa 2012/02/14 17:01:00 Karmel-itka , no właśnie
Zdrowa Kuchnia Sowylnianą ściereczką i odstawić na 20 min. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę do pizzy. Farsz: 2 łyżki kaparów, 50g świeżego boczku, 1/2 pomidora, 1/2 czerwonej papryki, 80g żółtego sera, ketchup, 1 łyżeczka przecieru pomidorowego, 4 suszone pomidory, ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki bazylii, 1/2 łyżeczki oregano. Ciasto posmarować cienko przecierem pomidorowym. Boczek pokroić
Z miłości do słodkościoraz kolorową fasolą. Kilka minut, zaledwie kilka składników i pyszna sałatka gotowa:) Składniki: 250g makaronu tortellini z serem, wędzona pierś z kurczaka, szkl. białej fasoli Jaś, 1/2 szkl. czerwonej fasoli, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki curry indyjskiego. Przygotowanie Obie fasole namoczyć, odstawić na całą noc. Następnie doprawić odrobiną soli i ugotować do miękkości
Z miłości do słodkościłososia pachnącego ziołami na kolorowej papryce. Staram się, by nasze potrawy były zdrowe i kolorowe, wtedy szybciej znikają z talerzy:) Składniki: 1/2 kg filetu z łososia bez skóry, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, cebula, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy, sól ziołowa, pieprz kolorowy świeżo zmielony, zioła prowansalskie. Przygotowanie Rybę umyć, osuszyć
Z miłości do słodkościsklepach zaczynają się już pojawiać uwielbiane przeze mnie truskawki... A ja dzisiaj znalazłam na moich krzaczkach pierwszą czerwoną truskawkę;) Jaka to była radość:) W związku z tym nie muszę dodać dziś coś "truskawkowego". Będzie to pyszny i naprawdę prosty deser ze śmietaną, ptasim mleczkiem oraz oczywiście z truskawkami. A co tam, raz można nie liczyć
Z miłości do słodkościwięc zjadł z wielkim apetytem:) Można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja każdą porcję dekoruję kleksem ze śmietany oraz ziołami... Składniki: 4 dojrzałe pomidory, 1/2 czerwonej papryki, pęczek włoszczyzny bez kapusty, ząbek czosnku, 1,5litra rosołu, pęczek bazylii, 3 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka octu jabłkowego, sól, pieprz, szczypta tymianku, 2 kulki ziela angielskiego, liść laurowy. Przygotowanie
Z miłości do słodkościogromną ilością przeróżnych warzyw... Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo;) Składniki: 250g makaronu lazania, słoik (350g) domowego sosu pomidorowego (ewentualnie kupny), 1/2 cukinii, marchewka, cebula, 350g białych szparagów, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki mrożonego szpinaku, 200g mozarelli, sól, pieprz, 2 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Przygotować szparagi, odciąć zdrewaniałe końcówki i pokroić w plasterki
Z miłości do słodkościaluminiową i obciążyć, np. ziarnami fasoli. Piec ok. 10min w temp. 180st, usunąć folię z ziarnami i piec kolejne 10min. Farsz: 2 białe szparagi, 200g sera koziego, czerwona cebula, 200g śweżego boczku, 2 jajka, 4 łyżki śmietany18%, 25g orzechów laskowych, 100g startego parmezanu, łyżka przyprawy do jajecznicy, sól, pieprz. Ser kozi zmiksować blenderem z jajkami, orzechami
Z miłości do słodkości