czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:240/307)

Sałatka wielowarzywna na zimę 141

smakowitą sałatkę na zimę, polecam bo jest rewelacyjna. Sałatka wielowarzywna na zimę SKŁADNIKI: kalafior - 1 szt brokuł -1 szt fasolka szparagowa - 350 g papryka żółta - 1 szt papryka czerwona - 1 szt ZALEWA 6 szkl wody 0,5 szkl octu 10% Jamar 6 łyżek cukru 1 łyżka soli 7 ziaren ziela angielskiego 0,5 opak gorczyca 1 łyżka oleju(...)słoik 1 liść laurowy na słoik. PRZYGOTOWANIE Warzywa umyć, osączyć.  Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.  Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki.  Z fasoli szparagowej odciąć końcówki. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową. Następnie do tej samej wody

Kuchnia Danusi
Jednodniowy jadłospis na lato – 5 zdrowych posiłków na cały dzień + lista zakupów 79

opakowaniu.  Ogórek pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe i rzodkiewki przekrój na pół. Czerwoną cebulę, natkę pietruszki oraz koperek drobno posiekaj.  Czosnek rozgnieć praską i wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.  W misce umieść ugotowany ryż, dodaj ogórek, rzodkiewki, pomidorki, czerwoną cebulę, szpinak oraz zioła.  Ser typu śródziemnomorskiego pokrój w kostkę(...)sprawdź, które z poniższych produktów masz już w kuchennych szafkach, a dopiero potem udaj się do sklepu. Warzywa oraz zioła: 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 mała czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 krótki zielony ogórek 1 pęczek rzodkiewek 150 g pomidorków koktajlowych  150 g szpinaku baby 200 g fasolki szparagowej 1 mała cukinia  1 pęczek

Chilli Czosnek i Oliwa
Barszcz ukraiński 200

pora 800-1000 gr buraków 400 gr ziemniaków 200 gr świeżej młodej kapusty 4-6 ząbków czosnku 1 szklanka zakwasu z buraków (nie mylić z koncentratem barszczu czerwonego, można samemu zrobić ) 1 łyżka cukru (do smaku, ja nie dodawałam) 3 łyżeczki soli (do smaku) 1 łyżeczka zmielonego pieprzu (do smaku) 4 łyżki przecieru pomidorowego (ja nie dodawałam, bo chciałam(...)Zdjąć z gazu, podawać. Najlepiej smakuje dnia następnego. Przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem, już na talerzu, dodać pokrojony drobno koper, jajko i śmietanę. *tradycyjny barszcz ukraiński jest z fasolą Jaś. Smacznego! Barszcz ukraiński Barszcz ukraiński Barszcz ukraiński listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='200 gr ciecierzycy 400 gr mięsa wołowego z kością 2 liście laurowe 4 ziela

moj przepis na
Proste obiady na 7 dni #1 + Przepisy i lista zakupów do pobrania! 141

puszki, ale ja polecam ugotowanie od razu większej ilości fasoli - do ribollity oraz do fasoli w sosie pomidorowym na sobotę. Należy namoczyć, a następnie ugotować 500 g suchej białej fasoli i rozdzielić po połowie do obu dań. Zamiast gałązek świeżych ziół (jeśli nie macie) możecie wykorzystać suszony tymianek. ➤ Kliknij - Przepis na zupę ribollitę Piątek - Kaszotto z pieczonymi burakami i pomidorami(...)jeszcze przepysznego pieczonego czosnku to niebo w gębie! Zamiast zwykłych buraków jak w przepisie dodałam buraki Choggia, które zostały mi po sesji zdjęciowej. Takie buraki mniej barwią na czerwoną - Wasze kaszotto z pewnością wyjdzie różowiutkie :) Do kaszotto należy wykorzystać kaszę ugotowaną i odłożoną w środę. Składniki / na 4 porcje:  oliwa 8 małych buraków 10 ząbków czosnku 6 dużych

Chilli Czosnek i Oliwa
"Wytrawne potrawy wigilijne 4." - podsumowanie akcji 203

Życie ze smakiem  | blog:  Życie ze smakiem Śledzie z żurawiną autorka:  Życie ze smakiem  | blog:  Życie ze smakiem śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą autorka:  babka w formie  | blog: babka w formie Śledzie w sosie tatarskim FIT autorka:  iza10023  | blog: Czarna wisienka ŚLEDZIE PIERNIKOWE- NAJLEPSZE autorka(...)miodem autorka:  justyna9220  | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Groch z kapustą czy kapusta z grochem? autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Wegański bigos z fasolą autorka:  iza10023  | blog:  Czarna wisienka Bigos wegetariański autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Kopytka z sosem grzybowym autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek

Weekendy w domu i ogrodzie
Barszcz czerwony 210

barszcz czerwony. Kolor niewątpliwie zachęca do jedzenia. Podpowiem co ja robię, aby taki kolor pozostał i nie utlenił się w czasie gotowania. Moja wersja barszczu jest z fasolką i ewentualnie z dodatkiem szczawiu świeżego lub marynowanego. z dodatkiem śmietany 3 średnie buraki 3 średnie ziemniaki 1 marchew 1 mały por 1 pietruszka 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki drobnej fasoli

Kuchcik gotuje
Wegetariańskie chili con carne w tortilli / Vegetarian chili con carne in a tortilla 196

czerwoną paprykę, oregano. Podsmażam przez chwilę a następnie dodaję zamarynowany paner. Podsmażam aż ser ładnie się zrumieni. Dodaję pomidory z zalewą i delikatnie całość mieszam. Jeżeli kawałki pomidorów są duże rozdrabniam je łyżką. Duszę pod przykryciem 15 minut. PO tym czasie dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i dolewam bulion.  całość duszę 10 minut po czym dodaję przepłukaną fasole

Magiczna kuchnia Darii
CYTRYNOWA BABKA WIELKANOCNA NA BAZIE BIAŁEJ FASOLI 123

czerwonym czy ukraińskim. A i u nas taka tradycja, że w Wielkanoc pije się "grzankę" czyli czekolada z alkoholem na gorąco. Piją to wszyscy: dzieci i dorośli. Dla dzieci oczywiście jest to zdecydowanie słabsza "grzanka". Tak jak pisałam wcześniej jedziemy do rodziców, ale to nie znaczy, ze pojedziemy z pustymi rękami. Postanowiłam przygotować babkę wielkanocną na bazie... białej fasoli

Kuchnia w oparach
Baked Beans – pieczona fasolka 270

fasola nie będzie się odgrzewać na sucho i przypalać. SKŁADNIKI 1kg drobnej białej fasolki 1 pełna łyżka stołowa suszonego cząbru 1-2 śląskie kiełbasy lub inna wędzonka (200g) 700g kości wędzonej (wędzone żeberka) 2 średnie cebule (300g) 3-4 łyżki oleju do smażenia 3 ząbki czosnku 200g dobrego koncentratu pomidorowego 6 łyżek sosu Worcestershire 2 łyżki octu z czerwonego wina

Karo in the Kitchen
Kurczak z fasolą i słonecznikiem 221

czerwona papryka mała żółta papryka pęczek natki pietruszki kilka pomidorów suszonych - u mnie zawsze Helios łuskane ziarenka słonecznika 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 50 ml białego pół wytrawnego wina łyżeczka miodu sól, pieprz, papryka kilka gałązek tymianku Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać w piórka, pomidory w drobniejszą kostkę, a papryki w słupki. Fasolę

Gaździnka warzy
Jak i dlaczego warto być kaszoholikiem? 137

ciepło najlepszy pęczak! Co z kaszy? Tabbouleh (wymowa: tabule), czyli sałatka libańska warzywna podawana na zimno. Z pomidorów i kaszy bulgur z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki. Zamiast kaszy bulgur można użyć kuskusu. Kaszotto , czyli kasza przygotowana tak jak powstaje ryż na risotto. Najlepiej smakuje(...)pomidorami lub grzybami, na przykład suszonymi. Pęczak z warzywami na ciepło, to moje ulubione danie. To co mam dodaje do pęczaka. Próbowałem go już pomidorami, kukurydzą, fasolami, łososiem, szpinakiem. Dobrze do takiej sałatki smakuje mozarella lub feta. Artykuł Jak i dlaczego warto być kaszoholikiem? pochodzi z serwisu Fleksitarianizm.pl

Fleksitarianizm.pl
Tarta z łososiem i szpinakiem 296

fasola). Piec 15 minut, a następnie zdjąć folię z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut. (Czasem nie używam obciążenia i piekę ok. 20 minut. Jest wtedy jednak ryzyko że tarta nadmiernie urośnie.) Farsz: 250 g mrożonego szpinaku 100 g wędzonego łososia 250 g sera mascarpone 3 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 50 g drobno startego parmezanu kilka ziaren czerwonego(...)wierzchu ułożyć plastry łososia (delikatnie rwać je ręką na mniejsze kawałki). Całość przykryć pozostałą częścią masy serowej. Wierzch wyrównać łyżką i posypać parmezanem i lekko rozdrobnionym w ręku czerwonym pieprzem (jeśli akurat nie mamy, możemy użyć zwykłego mielonego, czarnego pieprzu). Tartę piec ok. 20-25 minut w temperaturze 180°C (aż będzie lekko zarumieniona). Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Bullio
Tarta z łososiem i szpinakiem 184

fasola). Piec 15 minut, a następnie zdjąć folię z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut. (Czasem nie używam obciążenia i piekę ok. 20 minut. Jest wtedy jednak ryzyko że tarta nadmiernie urośnie.) Farsz: 250 g mrożonego szpinaku 100 g wędzonego łososia 250 g sera mascarpone 3 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 50 g drobno startego parmezanu kilka ziaren czerwonego(...)wierzchu ułożyć plastry łososia (delikatnie rwać je ręką na mniejsze kawałki). Całość przykryć pozostałą częścią masy serowej. Wierzch wyrównać łyżką i posypać parmezanem i lekko rozdrobnionym w ręku czerwonym pieprzem (jeśli akurat nie mamy, możemy użyć zwykłego mielonego, czarnego pieprzu). Tartę piec ok. 20-25 minut w temperaturze 180°C (aż będzie lekko zarumieniona). Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Bullio

Proponowane wyszukiwania