czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:155/307)

Sałatka a'la Margaret 137

osoby.  Przepis:  Składniki: Miks sałat (ja miałam taki: sałata lodowa, kapusta, radicchio, endywia, sezonowe sałaty dodatkowo - cukinia i marchewka.) 2 pomidory pęczek rzodkiewek 1 puszka czerwonej fasoli 150 gramowa  puszka kukurydzy 235 gramowy słoiczek oliwek  200 g sera feta oliwa z oliwek zioła do sałatek sól, pieprz opcjonalnie bagietki czosnkowe Wykonanie:  1. Miks sałat

Mój pomysł na
Lody bazyliowe. 113

warunkach domowych. Muszę przyznać, że się udało :) Nie przyszło mi  wcześniej do głowy, że bazylia może być idealnym składnikiem deserów. Ale skoro mogą być muffinki z czerwonej fasoli czy sernik dyniowy , to czemu nie lody bazyliowe? ;) Wprawdzie za oknem pogoda już całkiem jesienna to jednak namawiam Was do przygotowania sobie takich lodów jeszcze w tym roku. Składniki

zadanie-gotowanie
Tortille meksykańskie po naszemu 145

tortilli: 500 g mięsa mielonego (u nas wieprzowe) 1 woreczek kaszy gryczanej 1 duża cebula 1 średnia papryka czerwona 250 - 300 g pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 550 g sosu meksykańskiego sól, pieprz, ostra papryka mielona, przyprawa do mięsa mielonego 8 placków tortilli   Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić przyprawą

Simply Food
Sałatka z selerem konserwowym i szynką 237

prośbę męża ser zamieniłam na szynkę i muszę powiedzieć, że w tej kombinacji jest równie smaczna.  Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa 1 dość duży por ok. 300-350 g szynki konserwowej w kawałku kilka łyżek majonezu przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy   Seler odsączyć z zalewy, jeśli

Simply Food
Zupa gulaszowa. 166

dobre nie wyszło, proponuje pyszną rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną, jest wyśmienita! zapraszam po pomysł... Składniki; 40 dag wołowiny puszka krojonych pomidorów 1 marchewka 1 pietruszka puszka czerwonej fasoli oliwa mąka do oprószenia mięsa 1 cebula sól, pieprz, papryka w proszku, oregano 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 zielona papryka 3 ziemniaki   Przygotowanie; Mięso kroimy

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaronowa sałatka z pieczonym kurczakiem i grillowanymi paprykami – chorwacka improwizacja 135

sezonie. Składniki: Makaron z zupek chińskich 2 filety pieczone z kurczaka ( pojedyncze ) 2 - 3 grillowane papryki 5 jajek 4 łyżki oliwek ½ czerwonej cebuli 3 – 4 ogórki konserwowe Czerwona fasola z puszki Majonez Sól Pieprz czarny Wykonanie: Makaron z zupek przyprawiamy złączonymi dodatkami i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy. Fasolę wykładamy na sito i przepłukujemy. Filety kroimy w dużą kostkę

Smaki Ewy
Mniej qlinarnie a bardziej qlturalnie - LAF 2016 - cz. 3 i ostatnia 146

Kolejne 2 tytuły obejrzane na LAF-ie, nie tak dobre, jak Wszyscy albo nikt , Almanya czy Kwiat wiśni i czerwona fasola , ale warte polecenia. 1. Skarb reż. Corneliu Porumboiu, 2015, komedia, 1 godz. 29 min. Costi ma problemy finansowe, ale nie szuka dodatkowej pracy ani nie prosi banku o odroczenie terminu spłaty, ale inwestuje w… wykrywacz metalu i zaczyna

Qlinarnie i Qlinarnie
Muffinki z cukinią. 138

przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już  muffinki z czerwonej fasoli  czy  marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z  tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu 2 jajka

zadanie-gotowanie
Zapiekanka pasterska z cukinią i fasolą (bez mięsa) 170

wersji wegetariańskiej. puree: 1 kg ziemniaków 2 łyżki śmietany łyżeczka masła łyżka posiekasnej natki pietruszki spora szczypta pieprzu 0/5 łyżeczki ostrej mielonej papryki nadzienie: duża cukinia mała puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy mała szalotka łyżka oleju rzepakowego szklanka przecieru pomidorowego 1/4 łyżeczki cayenne spora szczypta pieprzu i soli łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanego rozmarynu dodatkowo: 2 łyżki twardego

Mienta blog
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 153

boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku konserwowego - puszki kukurydzy - puszki białej i czerwonej fasoli, - puszki pomidorów , passatę pomidorową,koncentrat pomidorowy, pulpę pomidorową, - ogórki konserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy itp. - matiasy,  - kabanosy ,parówki, chorizo, - flaki kielbasa - ryby( pstrąg , coraz

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FILM: mniej qlinarnie a bardziej qlturalnie - LAF 2016 - cz. 1 140

sklepem na ul. Podchorążych, inne zabytkowe budynki oraz plakaty reklamowe do filmów:   Niesamowita Marguerite ,   Almanya ,   Skarb ,   Wszyscy albo nikt ,   Kwiat wiśni i czerwona fasola . O tych REWELACYJNYCH, FILMOWYCH ODKRYCIACH w kolejnym poście :). Duża dawka filmowych wrażeń! O kilku poprzednich edycjach festiwalu filmowego LAF, wielu wartych obejrzenia filmach i samym Zwierzyńcu przeczytacie tutaj: 2015: dzień

Qlinarnie i Qlinarnie
ŚNIADANIE MISTRZÓW - TORTILLA WEGETARIAŃSKA 205

samego rana, endorfiny dla podniebienia..ajć jak nie dużo potrzeba mi do szczęścia :-)    Składniki: 1 tortilla  łyżeczka: jogurtu naturalnego, majonezu kieleckiego, ketchupu  łyżka czerwonej fasoli z puszki  garść porwanej sałaty lodowej pół pomidora pokrojonego w kostkę 1 jajko  sól, pieprz  Sposób przyrządzenia:    Tortillę  posmarować jogurtem, majonezem, ketchupem. Kłaść kolejno

pieprzny smaczek
Meksykańskie pierogi empanadas 322

posypania Farsz brokułowy 1/2 brokuła 1/2 opakowania fety sól, pieprz, 2 ząbki czosnku Farsz mięsny 1 podwójny filet z kurczaka 1 kartonik pokrojonych pomidorów 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki oleju kumin, pieprz, sól, curry, chilli, 2 zgniecione ząbki czosnku Sposób przygotowania ciasto Składniki zagniatamy na sprężyste ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy pierogi, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotowe

Mieszam w Garnku
POTRAWKA Z INDYKA 221

szybka potrawka z indyka z warzywami, w sosie pomidorowym     SKŁADNIKI 40 dag filetu z indyka, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 3 łyżki fasoli czerwonej, 3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej, 1 łyżka groszku konserwowego, 200 g pomidorów z puszki bez skórki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu WYKONANIE  Mięso kroimy

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania