czekoladowy - 5500 przepisów (strona:148/367)

Ciasto czekoladowe — bez mąki 105

Najważniejszą cechą tego ciasta nie jest brak mąki (chociaż to duży plus dla osób nie tolerujących glutenu), ale cudowny czekoladowy smak. Ten deser jest pyszny!!! Ja robiłam go na Wielkanoc, ale pasuje na każdą okazję, jeśli tylko lubimy dużo czekolady Źródło — Cukiernia Lidla Nowy post Ciasto czekoladowe — bez mąki pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Muffinki czekoladowe 90

dziś – mocno czekoladowe muffinki, od których będzie Wam ciężko się oderwać, już po pierwszym gryzie :) Szybki i prosty przepis na nie znalazłam u Pani Paszczakowej. Gdyby czekolady było mało, można babeczki dodatkowo nadziać jeszcze kremem czekoladowym. Nie obawiać się dodatkowych kilogramów, będzie co spalać na lato. Składniki (na 12 szt. babeczek) suche250 g mąki100

Pink Envelope
Ciasto czekoladowo – malinowe 100

Dzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne

Pink Envelope
Tarta z masą czekoladową 97

Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą czekoladową. Długie poszukiwania mojego ciasta czekoladowego zakończyły się, na przepisie zapożyczonym od blogu From movie to the kitchen, gdzie pysznie są połączone filmy z kuchnią. W planach mam również ciasto z Leonardo DiCaprio, ale to na kolejny raz. Miłego! Składniki kruche ciasto 2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru

Pink Envelope
Suflet czekoladowy 62

Deser na poniedziałek – suflet czekoladowy! Bardzo czekoladowy i puszysty, mogę powiedzieć że to moje „niebo w gębie” :). Przepis na niego zapożyczyłam od Komarka z Every Cake You Bake, gdzie fiołkami pachnie, a sam suflet autorki blogu prezentuje się niesamowicie. Wypróbowałam i nie żałuję, łatwo się przygotowuje, tylko czekać w zapachu czekolady na niego aż wyrośnie

Pink Envelope
Blok czekoladowy 81

Dziś kuszę blokiem czekoladowym, który za mną chodził już od dłuższego czasu. Szybki, bardzo czekoladowy, jednak najlepiej zrobić go wieczorem, by dać mu całą noc na zastygnięcie. Ja popełniłam ten błąd, że zabrałam się za niego rano i co chwilę zaglądałam do lodówki czy już jest gotowy. Ciemność zastała mnie o 17, więc musiałam czekać ze zdjęciami

Pink Envelope
Czekoladowy sernik 109

powtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy „najlepsze ciasta” i ten – czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie

Pink Envelope
Tort "Letnia Pokusa" 151

Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.  Dekoracja: około 200-300 g śmietanki 30 lub 36%; 1 Śmietan-Fix; kilka malin; 50 g posiekanych orzechów pistacjowych; wiórka czekoladowe lub 50 g startej czekolady; Śmietanę ubić ze Śmietan-Fixem i posmarować wierzch i boki tortu. Boki obsypać startą czekoladą lub wiórkami czekoladowymi. Wierzch tortu ozdobić malinami i posiekanymi pistacjami

In my kitchen
Mazurek gryczany z masą chałwowo-kawową 168

cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao Krem i dekoracja: 250 g serka mascarpone 100 g chałwy, najlepiej waniliowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy instant czekoladowe jajka, ciasteczka Mąkę przesiać do miski z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtko, jajko i posiekane masło. Zagnieść jednolite ciasto, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki(...)Połowę masy odłożyć, do reszty dodać kakao i kawę, dobrze wymieszać. Na ostudzone ciasto wykładać kleksami obie masy i rozprowadzić je, delikatnie mieszając dwa smaki. Na krem wyłożyć jajka czekoladowe (użyłam w dwóch kolorach: z mlecznej czekolady i migdały w cukrowo-migdałowej posypce oraz kilka ciastek w kształcie motyli, które upiekłam z ciasta pozostałego po jasnym mazurku). Mazurek schłodzić

Czerwień i błękit
MINIBABECZKI MARCEPANOWO - POMARAŃCZOWE DO KOSZYCZKA 112

pieczenia 150 g miękkiego masła 1/2 szkl drobnego cukru 4 jajka 15 g gotowej masy marcepanowej startej na drobnej tarce sok i skórka otarta z 1/2 pomarańczy polewa czekoladowa A jak to zrobić:  Mąkę przesiać razem z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem do białości. Wbijać kolejno po jednym jajku, dokładnie ucierać po każdym dodaniu. Dodać sok i skórkę(...)połączenia. Mini foremki do babeczek wysmarować masłem i uzupełnić ciastem do 3/4 wysokości foremki. Piec 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po przestudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową. Z podanych proporcji wychodzi 6 mini babeczek i 1 babka o średnicy 15 cm (pieczona 15-20 minut dłużej). Przepis podpatrzony w drugiej książce  Doroty

Kuchnia w opałach
Tarta bananowo-gruszkowa z budyniem 154

Świetna tarta bananowa z dodatkiem gruszki pokryta budyniem czekoladowo-karmelowym. Składniki na ciasto: 200g masła 300g mąki pszennej 100g cukru pudru Mąkę przesiewamy dodajemy do niej masło pokrojone na małe części  oraz przesiany cukier. Ugniatamy aż do połączenia się składników. Kiedy uzyskamy masę o jednolitej strukturze owijamy w folie i wstawiamy na 30 min do lodówki. Składniki nadzienia(...)lodówki, rozwałkować i wyłożyć na formę od tarty. Zrobić widelcem dziurki w cieście. Piec 10 min w 200 stopniach. W tym czasie zrobić masę budyniową. Składniki: 1 budyń czekoladowy 1 budyń karmelowy 600 ml mleka Połowę mleka zagotować w reszcie wymieszać budynie. Kiedy mleko się zagotuje dodać resztę mleka z budyniem. Gotować ok 4 min. Zdjąć z ognia. Kiedy minie

Panda i jej świat
Cukiniowe Brownie 238

Dzień Dobry! Na talerzach wczoraj pojawiło się cukiniowe brownie. Ciasto jest bardzo czekoladowe, jednak trochę zdrowsze od oryginalnej wersji brownie. :) Składniki: 3 szklanki startej cukinii, 1 szklanka mąki,  2 jajka, 1/2 łyżeczki ekstraktu śmietankowego (może być waniliowy), 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/4 łyżeczki soli, 4 łyżki kakao, 5 łyżek brązowego cukru, Gorzka czekolada lub drobinki czekoladowe, Jak przygotować? Cukinie

Chocolate Stop Tempting
Mazurek różano-kawowy / Easter shortbread with coffee and rose petal jam 185

wyłóż do przygotowanej blaszki. Ponakłuwaj je widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut, do ładnego zarumienienia. Wyjmij i odstaw do ostudzenia. W międzyczasie przygotuj nadzienie czekoladowe. Rozgrzej śmietankę prawie do wrzenia, wsyp posiekaną białą czekoladę i kawę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. W razie konieczności lekko podgrzej. Wyłóż na ostudzone ciasto konfiturę z róży(...)przygotowaną masę czekoladową. Posyp migdałami i wstaw na całą noc do lodówki aby masa stężała. Smacznego! English version Easter shortbread with coffee and rose petals (12 servings,40x25cm baking pan) Ingredients for the shortbread: 300 g all-purpose flour 200 g of cold butter 100g icing sugar 4 egg yolks Ingredients for the filling: 200 g rose petal

karmelowy
Ciasteczkowe potwory 171

powinnam szukać w otoczeniu – prawda jest taka, że ciasteczkowy potwór mieszka gdzieś głęboko we mnie.  Nieważne, bynajmniej mam tu dla Ciebie coś pysznego. Gwarantuję, że jak przy wszystkich czekoladowych deserach, uzyskasz tak zwany „efekt błogości”, ale w przypadku tych ciastek bez wyrzutu sumienia. Mają bardzo głęboki czekoladowy smak i są doskonałe nawet bez kremu. Nie chcę jednak namawiać Cię

Roślinna - blog wegański
Sernik chałwowy 315

zupełnie, bo przecież w pierwszy dzień wiosny powinno być słonecznie. Sernik na zimno nie pasował dziś zupełnie, więc będzie cięższy. Z chałwą zamiast owoców i bakalii. I z polewą czekoladową. Idealny na chłodny dzień. K1 twierdzi, że w ogóle najlepszy ze wszystkich. ;) Ciekawa jestem, czy Wam zasmakuje. Składniki: Spód: (sernik można piec również bez spodu) 160 g ciastek oreo/neo(...)piec jeszcze 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Zimny sernik polać czekoladą. Można podawać od razu po ostudzeniu, ale schłodzenie w lodówce też dobrze mu zrobi. Polewa czekoladowa: 80 g czekolady min. 70% kakao 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miseczki z pozostałymi składnikami. Miskę umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą

Pełny talerz