czekoladowy - 5500 przepisów (strona:137/367)

Ciasto z brzoskwiniami i masą pomarańczowo - śmietanową 171

kawa. I znowu ciasto. Ostatnio słodzę Wam nieustannie;) To już ostatnie z cyklu moich wypieków urodzinowych. Masa pomarańczowa z brzoskwiniami, do tego śmietana i warstwa herbatników polanych grubo polewą czekoladową. Dobre. Bardzo dobre :) Przepis pochodzi stąd ( klik ), jednak został przeze mnie nieznacznie zmieniony. Porcja na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku(...)chwilę. Wykończenie : Herbatniki maczamy w soku pozostałym po brzoskwiniach i układamy obok siebie na wierzchu ciasta. Można do soku dodać wódkę, jeśli ktoś lubi. Na końcu ciasto polewamy polewą czekoladową i odstawiamy w chłodne miejsce. Ostatnią już kawą, jaką było nam dane przetestować dzięki współpracy nawiązanej ze sklepem 1000 smaków świata , jest Kawa Arabica Etiopia Sidamo. A oto krótki opis

My simple kitchen
Łaciaty sernik 170

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa serowa: 500 g sera 1 budyń waniliowy 3 jajka 2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Dodatkowo: polewa czekoladowa Ciasto: Masło rozpuścić w garnku wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić do ostygnięcia. Do chłodnej masy dodać żółtka, następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakaem i dokładnie(...)Dodać ser, budyń waniliowy i dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto kakaowe. Całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Gdy ciasto wystygnie polać je polewą czekoladową i wstawić na kilka godzin do lodówki. A do ciasta oczywiście kawusia

My simple kitchen
Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym 146

okazała. Ja ciasto rozłożyłam na dużą blachę, przez co jest nieco niższe. Ale w smaku nic mu nie ujmuje. Gruszki zatopione w cieście z kawałkami czekolady, do tego krem czekoladowy i jeszcze czekolada z wierzchu. Słodka propozycja na pierwsze jesienne dni :) Zamiast gotowego kremu w proszku możecie zrobić krem budyniowy aczkolwiek ten w proszku sprawdza się tutaj doskonale :)   Ciasto(...)łyżki mleka 375 g mąki 125 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 duży słoik gruszek z kompotu 1 krem czekoladowy w proszku 300 ml mleka 75 g czekolady siekamy na drobne kawałki, pozostałe 25 g odkładamy na później. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy

My simple kitchen
Sernik czekoladowy 182

facebook'owym fan page'u obiecałam Wam dzisiaj przepis na sernik czekoladowy zatem obietnicy dotrzymuję :) Myślę, że w taką pogodę, gdy na dworze zimno a z nieba sączy się deszcz/ śnieg czekolada wydaje się być jednym z najlepszych polepszaczy humoru :) Zwłaszcza, że sam sernik jest pyszny - ma aksamitną konsystencję i rozpływa się w ustach :) Przepis na sernik zaczerpnęłam(...)chwilkę miksujemy, dodajemy po jednym jaju, ucieramy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko je schładzamy. Dodajemy do niej 2 łyżki masy serowej (aby ją zahartować) a następnie przekładamy masę czekoladową do sera i miksujemy dokładnie. Autorka sugeruje, aby użyć do tego koniecznie blendera. Ja pominęłam tę czynność i zmiksowałam masę tylko mikserem. Jeśli jednak chcecie uzyskać aksamitnie gładką fakturę

My simple kitchen
Jesienne ciasta 160

pojawi się ich sporo w najbliższym czasie :)   Ciasto marchewkowe z kremem     Chlebek dyniowy z czekoladą     Ciasto drożdżowe na miodzie z gruszkami     Ciasto czekoladowe z gruszkami i whisky       Cytrynowe ciasto ze śliwkami (bez miksera) - Wrześniowe Wyzwanie Blogerek     Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem oraz 2 urodziny bloga(...)Ciasto dyniowe ze skorupką     Najprostsza tarta z jabłkami       Szybki jabłecznik     Klasyczna szarlotka. Najlepsza     Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym     Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową     Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie     Ciasto z pigwą a'la szarlotka     Babka jabłkowo - orzechowa

My simple kitchen
Wiśniowiec z kremem 154

Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni 3 galaretki wiśniowe Krem waniliowy: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru pudru 250 g masła 50 ml wódki  Polewa czekoladowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy 6 łyżek wody i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy(...)gładki puch. Dodajemy cukier puder a następnie po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wlewamy wódkę. Mieszamy aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. Rozsmarowujemy go na masie wiśniowej. Polewa czekoladowa: Masło rozpuszczamy w rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder. Dokładnie mieszamy aż masło z cukrem się połączą i wsypujemy kakao. Polewa powinna lekko zgęstnieć. Na końcu dolewamy 2 łyżki

My simple kitchen
Babka z Michałkami 181

cukru 4 jajka 350 g mąki 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 200 g cukierków Michałki * cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji *cukierki można zastąpić dowolną czekoladą Masło ucieramy na miękki puch. Stopniowo wsypujemy cukier z cukrem waniliowym i miksujemy tak długo, aż kryształki cukru będą słabo wyczuwalne. Następnie dodajemy(...)przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni (aż do suchego patyczka). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową

My simple kitchen
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 151

kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie w konkursie "Lubię kaszę" sushi z kaszą jaglaną, szparagami i bryndzą . Drugim moim eksperymentem, bardzo udanym zresztą jest to oto ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej. Nie jest to odchudzające, superzdrowe, "fit" ciasto, ale pyszna alternatywa, zawierająca na pewno więcej wartości odżywczych niż tradycyjne ciasto robione z białej mąki. Ciasto jest bardzo mocno(...)czekoladowe, wilgotne, "ciężkie" a zarazem kremowe, rozpływa się w ustach. Dodatek musu ze świeżych truskawek i mięty jest bardzo orzeźwiajacy i fajnie przełamuje słodycz ciasta :) Inspirację znalazłam  tutaj , wprowadziłam lekkie modyfikacje. Składniki na blaszkę o średnicy ok 24-26cm: 200 g kaszy gryczanej palonej 120 g cukru trzcinowego (lub 150 g cukru+nasiona z 1 laski wanilii, wtedy

Zawsze głodna!
Murzynek z masłem migdałowym i czereśniami 152

cukier, cukier waniliowy, wodę i masło migdałowe , wszystko musi się  rozpuścić. Gdy zacznie się gotować dodać kakao i wymieszać , gotować na małym ogniu około 5 minut.  Masę czekoladową odstawić do przestygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli  . Do zimnej masy czekoladowej dodać żółtka i wymieszać , stopniowo dodawać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Sernikobrownie z rabarbarem, i nagły przypływ sił 192

przecież ja to po prostu lubię robić, prawda...? Dzisiaj jednak nie o drożdżówce będzie mowa, a o cieście zupełnie innym, choć też z rabarbarem ( no ba! ). Połączyłam intensywnie czekoladowe brownie z delikatnym, waniliowym sernikiem i kwaskowym, dodającym całości charakteru, rabarbarem. Wyszło obłędnie! Ciacho zabrałam do koleżanki, i znikało w tempie błyskawicznym. C. wybłagał kawałek zanim wyszłam i stwierdził(...)przesianą z kakao i proszkiem mąkę. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Serek, mleko skondensowane, jajko, mąkę i ekstrakt zmiksować tylko do połączenia składników. Wyłożyć na masę czekoladową, lekko przemieszać. Na wierzchu ułożyć rabarbar. Piec w 180 st. C. przez 25-30 minut. Wystudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przechowywać w lodówce. Smacznego! To było moje pierwsze serniko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z bananami 181

Wszyscy lubią ciasto czekoladowe. Przygotowany przeze mnie  dzisiaj wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki dzięki mące kukurydzianej. Na jego korzyść przemawia mocno czekoladowy smak, lekko bananowy aromat no i szybki czas przygotowania. Zapraszam Was do wypróbowania wypieku a potem do podzielenia się Waszymi spostrzeżeniami. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: - 3 szklanki mąki kukurydzianej - 4 małe banany - 4 jajka - 1 tabliczka

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe truskawki 165

Najlepiej przygotować je dosłownie godzinkę przed podaniem, ponieważ już po kilku godzinach - truskawki zaczną puszczać sok i czekolada zacznie się roztapiać.  Składniki: świeże truskawki tabliczka mlecznej czekolady posypka czekoladowa 20 g masła 1-2 łyżki mleka W kąpieli wodnej (metalową miskę umieścić na garnku z wrzącą wodą) rozpuścić czekoladę, z dodatkiem masła i łyżką mleka. Jeżeli czekolada nie będzie(...)czekoladę należy cały czas mieszać, a miska musi być zanurzona we wrzącej wodzie. Gdy czekolada będzie płynna to obtoczyć w niej odszypułkowane truskawki. Przygotowane owoce od razu posypać posypką czekoladową. Truskawki w czekoladzie ułożyć na talerzu, schować do lodówki i schłodzić przez kilka minut

Ugotować
Czekoladowa chmurka – ciasto bez pieczenia 190

Smaczne ciasto z herbatników przełożonych czekoladowym kremem maślano-budyniowym, udekorowane bitą śmietaną. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w ustach, stąd pewnie ta chmurka :) Przygotowanie ciasta jest banalnie proste i nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Przepis na brytfankę wielkości 30 x 41 cm . Składniki: 72 herbatniki maślane (liczone, nie podjadać :)) 2 budynie czekoladowe z cukrem 210 g masła

Trzeci talerz
Miętowo - czekoladowy sernik na zimno 181

śmietany kremówki masa miętowa * 500 g sera na serniki (mielonego) * 1 pęczek miety * 75 ml syropu miętowego * 1/4 szklanki cukru pudru * 5 łyżeczek żelatyny * 100 ml śmietany kremówki masa czekoladowa * 500 g sera na serniki (mielonego) * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżeczki żelatyny * 1 saszetka czekolady do picia ( w proszku taka do rozpuszczenia) * 100 ml śmietany kremówki * 1 zagęstnik(...)obrotach. W tortownicy umieścić obręcz o średnicy 21 cm tak, aby była na środku spodu z herbatników i wlać do niej masę miętową. Wstawić do lodówki do schłodzenia. masa czekoladowa Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Ser zmiksować z cukrem i czekoladą w proszku. Żelatynę rozpuścić, do letniej dodać jedną, dwie łyżki masy, wymieszać i miksując masę dodawać żelatynę

Mix smaku
DIETETYCZNY MALINOWY POCAŁUNEK 1571

zimnej wodzie, jak napęcznieje podgrzewamy i przestudzamy. Łączymy z musem z malin.Ewentualnie dosładzamy. Wylewamy ostatnia warstwę ciasta.  * Górę dekorujemy wg uznania- u mnie bita śmietana, listki mięty, ozdoby czekoladowe : posypka biało czarna i czerwone usta czekoladowe

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania