czekoladowe - 14235 przepisów (strona:593/949)

Ciasto czekoladowe ze słonym karmelem 148

dużo czy mało dla innych. Dla mnie to ogromna ilość i zobowiązanie. W podziękowaniu dla wszystkich lubiących i tych którzy zaglądają tu do mnie wyjątkowe ciasto. Ciężkie, czekoladowe, połączone z bitą śmietaną, słonym karmelem i orzechami wyszło obłędne. Polecam, warto na jego

Polska Zupa
Serniko-brownie z Oreo… 134

Dzisiejszy dzień po prostu prosił się o porządną dawkę czekolady. Nie dość, że Zuzia z katarem spała kiepsko, czyli krótko … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Ciasto z bezą i bananami 175

SKŁADNIKI: 400 ml jogurtu greckiego 200 g twarogu półtłustego 1 łyżeczka cynamonu 4 żółtka 4 tabletki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki otrębów owsianych szczypta nasion chilli  1 duży banan Beza: 4 białka, szczypta soli, 1 łyżeczka naturalnego kakao PRZYGOTOWANIE: Zacznijmy od zrobienia masy na ciasto. Wszystkie składniki oprócz bananów umieść

ClauditteMissCooking
Budyniowy biszkopt 142

Składniki: 8małych ,lub 6 dużych jajek 1 czubata łyżka mąki 3 budynie na 0,5l mleka ,śmietankowe ,lub czekoladowe(zależy jaki kolor biszkoptu chcemy) 1 szklanka cukru 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. .Żółtka roztrzepujemy z proszkiem do piecenia i octem.Ubijamy białka na sztywną pianę, stopniowo dosypujemy cukier, ubijając do momentu, gdy piana

w mojej kuchni
Batoniki a`la Bounty z Maliną lub Jeżyną - moje ulubione! 182

masę po 30 minutach chłodzenia wyciągam, ugniatam kulki, wkładam do lodówki na około godzinę i dopiero jak ją twarde obtaczam w czekoladzie. Teraz jednak skupię się na wypełnianiu foremek czekoladowych.   Składniki: 100 g wiórków kokosowych 50 ml śmietany kremówki 35 g cukru pudru 35 g masła 1 łyżka likieru kokosowego, typu mlecznego ja użyłam Canari Dodatkowo

Blondynka Gotuje
Lato smakuje poziomkami 184

nazbierałam całkiem pokaźną ilość. Część wylądowała we wspomnianych wyżej drożdżówkach, reszta - w absolutnie bajecznym serniku. Nikt nie uwierzy, że to wypadkowa lodówkowych resztek! Spód to gęste, ciężkie, obłędnie czekoladowe brownie. Na nim delikatna i wyjątkowo wręcz kremowa masa serowa z waniliową nutą. Całość udekorowana hojną ilością aromatycznych, duńskich, a więc lekko kwaśnych, poziomek. Najwybredniejsi wzdychali z rozkoszy nad talerzami. Niektórzy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1090

średnicy 23 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony Przyślij Przepis . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasteczkowy spód: 250 g ciasteczek digestive 50 g masła Składniki na masę serowo-czekoladową: 300 g białej czekolady 250 g tłustego twarogu w temp. pokojowej 250 g mascarpone w temp. pokojowej 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 100-150 g malin

My Culinary Art
Czekoladowe naleśniki 164

cukru pudru 1 lyżka śmietany  Wykonanie Krok 1 . do rondelka wlewamy mleko ,wrzucamy połamana czekoladę . Kładziemy na palnik i mieszamy do chwili kiedy czekolada rozpuści się. Otrzymany płyn czekoladowy przestudzamy. Krok 2 . Do ostudzonego płynu dodajemy 2 żółtka i mieszamy aż rozpuszczą się ,teraz wsypujemy mąkę . Partiami ,cały czas mieszamy. Ciasto mysi mieć gęstość greckiego jogurtu. Krok

Eli Gotowanie
Sernik Teściowej 198

nikt mnie nie powstrzymywał, więc nie mam wyrzutów sumienia. Wydaje mi się, że to przepis idealny, choć można go różnie modyfikować, zależnie od własnych upodobań. Można polać polewą czekoladową, albo posypać wiórkami kokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś nie lubi, brzoskwinie. W każdym razie to taka moja baza sernikowa, wstęp do eksperymentów, który już

Przepysznik - BLW i nie tylko
Fale Dunaju z rabarbarem. 131

kawałki długości blachy i poukładać go na ciescie kakaowym w odstępach 1 cm. i lekko wcisnąć w ciasto. Piec około 40 min. w temp.160C. Po ostudzeniu polac polewą czekoladową. Składniki polewy; 10 dag margaryny 3 łyzki cukru 3 łyzki kakao ok 5 łyzek mleka Do garnuszka włozyc wszystkie składniki i podgrzewac na małym ogniu energicznie mieszając az do momentu

Radość kipiąca uśmiechem.
LIDL – Iberyjskie wina oraz smakołyki 98

jest zadziwiająco lekkie. Przyjemne taniny. Bardzo smaczne wino. Ribera del Duero Hachón Reserva 2010 ( 24,99 zł). Młodszy brat poprzedniego wina. Więcej w nim jest smaków i aromatów waniliowych, czekoladowych, budyniowych i beczkowych. Pomimo wieku jest przyjemnie owocowe.   5 Oros Rioja Crianza 2012 (22,99 zł) – Sporo owocu ( jeżyny, czarne porzeczki, dojrzałe wiśnie), niezła kwasowość. Taniny troszkę za ostre

królestwo garów
Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 151

pięknie Nam to wszystko wyszło.  A tutaj największe smakowe zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką.  Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa

Karczma Honorietty
Ciasto marchewkowe 94

przesiewam wszystko razem) i olej. Na koniec dodać startą marchewkę, posiekane orzechy i rodzynki (opcjonalnie). Piec w 180 stopniach przez ok. godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pyszne ciasto zapowiadające sezon jesienny Zamiast cukru pudru można polać polewą i ozdobić orzechami Ktoś już nie mógł się doczekać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Domowe lody czekoladowe 150

Domowe lody czekoladowe! Lody zrobić w domu wcale nie jest tak łatwo, a jeszcze bez maszynki do lodów to już robi się trudno. Osiągnąć puszystą i kremową konsystencję lodów, możemy bez problemu w maszynie do lodów. Jeśli takiej nie posiadamy zmuszeni jesteśmy do miksowania lodów za pomocą miksera typu blender, ale to nie na da puszystości, jedynie spowoduje, że kryształki

SMYKWKUCHNI
Szybki pudding z kaszy manny 133

także poprawi humor. Składniki: 1 Warstwa: 0,5 litra mleka 5 łyżek kaszy manny (nie błyskawicznej, zwykłej) 2 łyżki cukru 2 Warstwa: 0.5 litra mleka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 3 łyżki cukru Przygotowanie: Kaszę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać dwie łyżki cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania