czekoladowe - 14235 przepisów (strona:585/949)

Wesoły słonecznik wg Siostry Anastazji 289

również co chwilę mieszając. Pozostałą margarynę utrzeć dodając mleko z puszki i słonecznik. Przygotowaną masą przełożyć biszkopty, na górną masę położyć herbatniki wcześniej zamoczone w spirytusie i polać polewą czekoladową. Ciasto najlepsze robi się na 3 dzień

Pychotkaaa
Ciasto Hali 156

Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Gofry dyniowe czyli Niedzielne Sniadanie odc.71 161

Uwielbiamy gofry i jak tylko ktoś ma chęć na szybka przekąskę na słodko powstają gofry.  Czekoladowe, cynamonowe, zwykłe jasne aż w końcu dyniowe.  Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki . Są odrobinę mniej chrupiące niż gofry tradycyjne ale rewelacyjnie podgrzewają się na chrupko w opiekaczu. Lekko słodkie, mile korzenne.  Wspaniałe na podwieczorek jak i na śniadanie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowa frużelina truskawkowa 124

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :) Składniki: 2 szklanki mrożonych truskawek 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody Truskawki zasypać cukrem i zalać ciepłą

Chocolate Muffin Blog
Jabłecznik na biszkopcie z kremem budyniowym i czekoladową polewą 182

Klasyczny jabłecznik na biszkopcie z lekką nutą poziomek i aksamitnym kremem budyniowym skąpany w czekoladowej polewie, czyż może być coś bardziej smacznego ? Problem jest tylko w tym, że trzeba pilnować siebie aby nie zjeść go zbyt dużo. ( Przepis na typową, podłużną blaszkę do piekarnika ). Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Smaki Ewy
FONDANT CZEKOLADOWY 78

masłem w kąpieli wodnej . J a j ka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy trze paczką na jednolitą masę- nie ubijamy. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy roztopioną masę czekoladową i ponownie wszystko mieszamy. Wlewamy masę do przygotowanych foremek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 9 minut . Masa delikatnie urośnie, będzie ścięta po bokach i na wierzchu, ale w środku

KuchcikoweLove
Babka z makiem 194

szklanki cukru 6 jajek (L) 3 szklanki mąki pszennej  15 g proszku do pieczenia 125 ml mleka 30 dag masy makowej z puszki  lukier lub biała polewa czekoladowa cukiereczki, posypka kolorowa Masło miksuję z cukrem, aż ten się rozpuści, następnie dodaję po jednym ( całym ) jajku , cały czas miksując. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję do ciasta

Takie tam pichcenie
Pralinki a`la Fererro 1769

Lada dzień biorę się za kolejne w podobnym stylu, ale taką wersję De Lux :) Tymczasem zapraszam na przepis. Składniki na 14 szt: 100 g serka mascarpone 1 łyżka likieru czekoladowego (możesz pominąć lub dodać inny alkohol) 125 g czekolady gorzkiej min. 70% zawartości kakao 150 g orzechów nerkowców  lub laskowych 70 g gorzkiej czekolady - do oblania pralinek

Blondynka Gotuje
Ciasto na piernik świąteczny - leżakujący 234

otoczyć w mące i  przechowywać  ok 3 tyg na dolnej półce w lodówce. Piec małe pierniczki lub piernik w blaszce, po czym przełożyć marmoladą i polać polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Warzywo Dominiki Wójciak 169

zdjęciach wyglądają jeszcze lepiej. Znajdziecie tu tabbouleh rabarbarowo-ogórkowy z miętą, grillowane buraki z jeżynami i fetą, surówkę z białej kapusty z masłem orzechowym, chałwę marchewkową czy tort czekoladowy z cukinią. Wyobrażacie to sobie? My tak… Że jemy to w naszym dworze, gdzie Narew wpada do Bugu, że jest trochę tak, jak w teledysku do Rabbit heart , tylko nikt

GRUBY WAŁEK
Deser z kaszą jaglaną, bananem i kiwi 108

jest obłędny w smaku. Pomysł na poniższą przekąskę na słodko podpatrzyłam u Pinkcake . Jeżeli nie wiecie co zrobić z pozostałą kaszą jaglaną (z woreczka) to zachęcam do przygotowania kremu czekoladowego .    Składniki na 2 porcje: 50 g suchej kaszy jaglanej (1/2 woreczka) 1 banan 4 duże kiwi 2-3 łyżeczki miodu (lub cuk ru) Kaszę jaglaną ugotować zgodnie

Ugotować
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 97

lekko kopiasta łyżka mielonych orzechów włoskich 2/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki śmietany kremówki (30%) 2 szklanki mleka 3 czubate łyżki cukru pudru budyń czekoladowy łyżka kakao 3 czubate łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 4-6 bananów (w zależności od wielkości) sok z cytryny galaretka pomarańczowa 2 łyżki dżemu morelowego Wykonanie: Z białek ubić sztywną pianę

MyCookBook.pl
Panna cotta z białą czekoladą i musem truskawkowym 102

tylko do momentu, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Dodajemy ziarenka wanilii. Żelatynę zalać wodą i odstawić, aby napęczniała. Następnie dodać łyżkę mleka i kilka łyżek gorącej masy śmietankowo-czekoladowej i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Proces dodatkowo można przyspieszyć wstawiając naczynie z żelatyną do garnuszka lub większej miski z gorąca wodą. Rozpuszczony z żelatyną płyn dolać do śmietany

MyCookBook.pl
Tort sernikowy nugatowo-śmietankowy 148

mięsa. Okruchy przesypujemy do miski. Czekoladę przeznaczoną na spód rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Następnie dolewamy czekoladę do sucharków i mieszamy, aby utworzyła się gęsta masa. Sucharkowo-czekoladową masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy jej powierzchnię, dokładnie dociskając do dna i brzegów formy. Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody. Twaróg mieszamy z mlekiem oraz cukrem

MyCookBook.pl
Ciasto japońskie 1149

okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam ubitą śmietanę

MyCookBook.pl