czekoladowe - 14235 przepisów (strona:594/949)

Torcik cappuccino 129

szkl · woda 8 łyżek Masa: · śmietanka 36% 700 ml · zagęstnik do śmietan 2 op · galaretka cytrynowa 1 op · cukier puder 2 lyżki Poncz: · capuccino 100 ml Dodatkowo: · wiórki czekoladowe · kakao  Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodać produkty sypkie ( mąki, proszek, kawę cappucino i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić na 2 części i wylac

Camilla w kuchni
DIETETYCZNE BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI (nie zawiera mąki i cukru) 168

tabletek stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki karobu 1 łyżka odżywki białkowej 3 łyżki naturalnego kakao 4 jajka 1 opakowanie budyniu/puddingu czekoladowego bez cukru jeżeli trzeba to odrobina wody PRZYGOTOWANIE Zacznij od wypłukania fasoli. Do miksera dodaj wszystkie składniki. Miksuj nawet do 15 minut. Jeżeli masa będzie zbyt kitowata to dolej odrobinkę wody

ClauditteMissCooking
Jesienne ciasto z gruszkami 184

Okazało się, że są niemiłosiernie twarde, ale słodkie i smaczne. Dwie wylądowały w tym oto cieście. Gruszka i karmel to znakomita para; na mojej prywatnej liście dorównuje duetowi gruszkowo-czekoladowemu. Postanowiłam więc przygotować proste, ucierane ciasto z gruszkami właśnie i karmelową nutą. Użyłam więc karmelowego budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, a cukru trzcinowego zamiast zwykłego, który karmelową nutę dodatkowo podbił

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej . 239

Witajcie kochani po wakacyjnej przerwie .Mam dziś dla was zdrową ,bez cukrową wersję budyniu czekoladowego z kaszy jaglanej .Banalnie prosty a efekt …musicie spróbować sami!. Składniki : 4 małe pucharki 1 szklanka kaszy jaglanej 600 ml wody do gotowania kaszy dodatkowo około 0,5 szklanki mleka można posłodzić miodem ,u mnie bez 150 g gorzkiej czekolady Kaszę płuczemy w zimnej wodzie

Ladylaura.
Top 7 sierpnia - najpopularniejsze przepisy 215

piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie i ekspresowa surówka 4. Letnie owocowo-orzechowe marzenie obiadowe z olejem lnianym A teraz czas na podium: 3. Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą śmietaną i jagodami  2. Owsianka pod musem z kiwi 1. Puszyste i ekspresowe placuszki kefirowe Dziękuję Wam za każdy komentarz, mail, wiadomości na fanpage. Dziękuję

Słodkie okruszki
Sernik na spodzie brownies. 173

Parę dni temu zakupiłam książkę "chocolate 100 everyday recipes", czyli sto czekoladowych przepisów na każdy dzień. Pierwszy już sprawdzony, upieczony na szczególny dzień jaki dziś mamy - Dzień Ojca. Smakuje wszystkim i ja jestem szczęśliwa, gdyż wyszedł mi mój pierwszy sernik. Składniki: 1. 115g niesolonego masła, 115g czekolady bez żadnych dodatków, 200g cukru pudru ( w przepisie podany był caster sugar, czyli

W kuchni u Moniki
Ekspresowy placek z wiśniami. 154

mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych, 1-2 garście wiórków

W kuchni u Moniki
Blok czekoladowy 236

składniki masę kakaowo maślaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy silikonowej i rozprowadzić równomiernie. Rozprowadzając lekko naciskaj by masa się lepiej połączyła. Pozostawić do schłodzenia. Po schłodzeniu blok czekoladowy gotowy jest do zjedzenia. Smacznego

W kuchni u Moniki
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej - bez mąki i cukru (Zdrowe słodycze #1) 3405

już zapowiadałam na facebooku, zapraszam na pierwszy przepis z serii Zdrowe słodycze - zaskakująco pyszne ciasto na bazie gotowanej kaszy gryczanej, bez dodatku mąki i cukru. Wilgotne, czekoladowe, w sam raz słodkie. Choć ciężko sobie wyobrazić ten smak to zapewniam, że warto wypróbować. Jeśli kasza zostanie dobrze zblendowana to będzie praktycznie niewyczuwalna w cieście - aż ciężko będzie uwierzyć, że nie jest

Kto ugości moich gości?
Sernik brzoskwiniowy z winogronami 139

słodki, nie za mdły, a do popołudniowej kawki w sam raz. Składniki: Tortownica o śr. 26cm Spód sernika: Opakowanie wafelków kokosowych (80g) np. firmy Skawa 2 garści płatków czekoladowo karmelowych Lion Sernik: 1 kostka margaryny 0.5 kg sera białego 2o g żelatyny spożywczej 2 szklanki mleka 1 szklanka zimnej wody 2 żółtka 2 cukry waniliowe pół łyżeczki olejku pomarańczowego

Kuchnia w czekoladzie
Manne słoneczka z kremem kokosowym 308

mieszamy ze sobą w kąpieli wodnej.  2. 0,5l mleka gotujemy z łyżką cukru kryształu. Do gotującego się dodajemy powoli kaszę, cały czas mieszając. Wlewamy także rozpuszczoną masę czekoladową.   3. Przestudzoną masę manną wyrabiamy w dłoniach i wałkujemy pod folią spożywczą na grubość ok ,05cm. Kieliszkiem wycinamy kółeczka.  4. Białą czekoladę rozpuszczamy z margaryną, dodajemy kokos

Kuchnia w czekoladzie
Brzoskwiniowiec z masą makową 172

przekonać :) Składniki: Tortownica 26cm: Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg pokruszonych wafelków czekoladowych szczypta soli Masa makowa: 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 250g śmietany 30% 350g masy makowej z puszki np Helio Ponadto: puszka brzoskwiń (ok 800g) paczka wafli okrągłych

Kuchnia w czekoladzie
Pączki z czekoladą i rodzynkami 166

jajko kieliszek spirytusu 8 dkg margaryny 10 dkg cukru kryształu 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki przegotowanej letniej wody 5 dkg drożdży świeżych szczypta soli Ponadto: ok 100g kremu czekoladowego 5 dkg rodzynek cukier puder do posypania po wierzchu ok 1 litr oleju do smażenia Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy, zalewamy letnim mlekiem, dodajemy 2 łyżki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Suflet czekoladowy z wiśnią i chili 125

ognia, studzimy. 4. Masę z mleka, masła i mąki dodajemy do rozpuszczonej czekolady, mieszamy. Dodajemy kakao oraz żółtka. Ucieramy na gładką masę. Do ubitej piany delikatnie dodajemy masę czekoladową i mieszamy powoli aż do całkowitego połączenia się mas. 5. Przelewamy do kokilek, na środku układamy kilka rozmrożonych wiśni. Wkładamy do nagrzanego do 170 st C piekarnika i pieczemy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania