czekoladowe - 14735 przepisów (strona:600/983)

Test i opinia o Monte Snack 166

Monte Snack to delikatny, wilgotny ciemny biszkopt, wypełniony mlecznym kremem oraz czekoladowo-orzechowym nadzieniem, który umieszczony jest po środku kanapki. Biszkopt jest zwarty, nie klei się do rąk co często zdarza się w tego typu produktach.  Kanapka jest   naprawdę smaczna, delikatna, po prostu rozpływa się w ust ach. Połączenie czekolady, orzechów oraz mlecznego kremu  daje

magiczna kuchnia Kasi
Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1235

budyń śmietankowy z cukrem Pianka z nutelli: 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 2 łyżki  kremu orzechowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fiks kakao do posypania bita śmietana czekoladowe serduszka Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić na stolnicy lub w misce, szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma,wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy

Wanilia i Kardamon
Murzynek z wiśniami z % 159

Dzisiaj w ramach piątkowej słodkiej serii chciałam Wam pokazać przepis na ulubione ciasto czekoladowe mojej rodziny. Mój mąż jest jego wielkim fanem, dla syna przygotowuję je w wersji bez wisienek w spirytusie. Wystarczy dodać wisienki do połowy ciasta umieszczonego w formie a drugą połowę zostawić bez dodatków. Przepis na to ciasto pochodzi od mojej mamy. Pamiętam jak je przygotowywała

Pyry na Gaz
Robaki - deser na Halloween 239

niestety galaretkowe robaki są nieco czasochłonne w przyrządzeniu.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 galaretka o smaku wiśniowym 1 szklanka wrzącej wody 125 g kruchych ciasteczek czekoladowych opakowanie słomek Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Ostudzić. Słomki związać ze sobą. Końcówki słomek (tylko z jednej strony!) skleić np. za pomocą taśmy, aby galaretka nie wypłynęła. Słomki przełożyć

Ugotować
Czekaladowe Batony Protetinowe 151

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Czekoladowe Batony Proteinowe. Bardzo smacznie i szybkie w wykonaniu . Polecam Pan Sylwetka. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Halloween Potworki Brownie 223

układamy na papierze do pieczenia. Brzegi można lekko ugnieść palcami, żeby były mniej kanciate. Mieszamy czekoladę ze śmietaną do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na ciasto pierwszą warstwę polewy czekoladowej, wyrównujemy nożem lub szpatułką. Wkładamy na 5 minut do zamrażarki lub 10 do lodówki (ważne, żeby ciasto zawsze było dobrze przykryte). Kiedy pierwsza warstwa czekolady lekko stężeje, możemy nałożyć kolejną

Ciastkozercy
Domowy budyń aroniowy 283

rynku dostępne są budynie w wielu różnych smakach: waniliowe, czekoladowe, toffi itp. Jak dla mnie jest ich stanowczo za mało. Postanowiłam więc trochę poeksperymentować i stworzyłam mój własny smak … Czytaj dalej Domowy budyń aroniowy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bezglutenowe brownie z bananami 253

Pyszne, ciężkie i wilgotne brownie. Idealne do kawy. Mocno wytrawne, prawie całą swoją słodycz zawdzięcza bananom. Serdecznie polecam każdemu kto lubi czekoladowe ciasta.   Składniki (na formę 20x 15 cm): 3 banany zmiksowane na puree 3/4 szklanki kakao lub karobu (lub pół na pół) 2 łyżki mleka 2 jajka 50 gram posiekanej gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki

Mango Papaja
Piankowy sernik 352

Delikatny, wilgotny i puszysty serniczek z polewą czekoladową. Po prostu rozpływa się w ustach. Pieczony w kąpieli wodnej jest po prostu rewelacyjny! 250 g twarogu 2 żółtka 6 białek Szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g mlecznej czekolady Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną (tylko do połączenia składników). Białka ubijamy na sztywną pianę

VioletoweKucharzenie
Urodzimy CupoNation i konkurs 157

najlepszy tort urodzinowy. Czuję się zaszczycona, ponieważ mój blog znalazł się wśród kilku innych blogów zaproszonych do konkursu.   To od Was zależy, który tort urodzinowy wygra . Mój tort, czekoladowy z malinami , dobrze znacie i pewnie sami już nie raz go przetestowaliście. Przepis znajdziecie tu . Natomiast swój cenny głos w konkursie możecie oddać na stronie konkursowej . Nie muszę chyba pisać

Przysmaki Karolki
Bułeczki drożdżowe z kruszonką 171

Bułeczki drożdżowe z kruszonką... Idealne do popołudniowej kawki, można zajadać z dżemikiem, konfiturką czy kremem czekoladowym. Pyszne i przede wszystkim łatwe w przygotowaniu. Oto przepis: 250 ml mleka 7 g suchych drożdży 1 żółtko 400 g mąki 4 łyżki cukru pół łyżeczki soli 50 g rozpuszczonego masła Kruszonka: 80 g mąki 50 g cukru 40 g masła Mleko lekko podgrzewamy

Pelusiowa Kuchnia
Sernik w kratkę - sernik szachownica 404

kuszę sernikiem w kratkę, pieczonym w biszkopcie. Ładnie się prezentuje i doskonale smakuje.  Jako polewy użyłam gotowej masy krówkowej, można też zrobić polewę czekoladową, lub posmarować np.  nutellą :)  Warto go upiec nawet bez okazji.  Biszkopt:  7 jajek (L)  7 łyżek cukru  7 łyżek mąki pszennej  3 łyżki

Takie tam pichcenie
Batony proteinowe ala Quest 194

odżywki białkowej kokosowo-śmietankowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 10g  odtłuszczonej mąki migdałowej   20g  syropu VITAFIBER aromat kokosowy 1-2 łyżki wody wariant czekoladowy /około 180 kcal/ 6,5g węgli/  3,5g tłuszczu/ 26g białka/: 20g odżywki białkowej kokosowo-śmietankowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 20g  odtłuszczonej mąki migdałowej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 259

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

https:KKuchniaMniam
Sernik dyniowy 198

śmietany i sosem toffi. Pyszności <3 Przepis na niego znalazłam na stronie About Food , na której nazywa się "Polskim sernikiem" :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 180 g czekoladowych ciasteczek maślanych 40 g miękkiego masła Składniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 duże jajka 650 g twarogu

My Culinary Art