czekoladowe - 14235 przepisów (strona:46/949)

Biscotti czekoladowe 189

Biscotti czekoladowe wśród dzieciaków zrobiły furrorę. Chrupały, aż im się uszy trzęsły. Ja z przyjaciółką maczałyśmy je  w kawie i również nam smakowały. Szybka, dosyć czysta robota. Ciasto trochę lepiło się do rąk, jednak po zanurzeniu dłoni w mące było już tylko lepiej:)Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Blondynka Gotuje
Pierniczki Czekoladowe z Nutą Pomarańczy 325

roku jak zaczęłam, to przestać nie potrafię. Tym razem chciałam zrobić takie cienkie pierniczki, tym bardziej, że dostałam nowe foremki, które bardzo chciałam przetestować :) Pierniczki są pyszne - czekoladowe, a do tego posmak pomarańcza....mmmm. Nie są pracochłonne. Trzeba tylko uważać z pieczeniem, żeby ich nie spiec za bardzo, bo łatwo je przypalić. Poczytałam komentarze na blogu pani Doroty, tam dziewczyny

Blondynka Gotuje
Jogurtowe Babeczki Czekoladowe 192

Piec w temperaturze 150°C  do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjęłam babeczki z piekarnika, lekko przestudziłam w foremkach, następnie wyjęłam i studziłam na kratce.    Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 60 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Czekolady posiekałam. Wszystkie składniki rozpuściłam w kąpieli wodnej. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) * /post zawiera lokowanie produktu Patera Hemingway

Blondynka Gotuje
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 205

uzyskać ciasto w stylu brownie. Zależy na co mamy akurat ochotę (ja piekłam dłużej). Dodatek suszonej moreli i śliwki nadaje słodyczy i przyjemnej chrupkości. Pasują każde bakalie. Polecam wypróbować. Czekoladowe ciasto fasolowe light PRZEPIS /inspiracja: DS/ Temperatura pieczenia: 180oCCzas pieczenia: 45-50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku

coolinarnastrefa.blogspot.com
Batoniki czekoladowe 224

Bardzo smaczna, bezglutenowa i co ważne zdrowa przekąska do pracy lub szkoły.  Przepis jest prościutki, zaczerpnęłam go z książki o której wspominałam w ostatnim poście

coolinarnastrefa.blogspot.com
Blok czekoladowy 192

mozna sie oprzec czekoladzie ? :) ja tego nie potrafię ;) i żeby podniesc endorfiny - hormon szczęścia w organizmie zrobiłam blok czekoladowy :DPrzepis pochodzi z Moje smaki zyciaSkładniki:1 szkl. wody1 szkl. cukru250 g masła4 łyzki kakao2 łyżki kawy rozpuszczalnej500 g mleka w proszku1 szkl. pokruszonych herbatników1 szkl. rodzynek( mozna dodac orzechy)Wykonanie: W garnku zagotuj wodę z cukrem , masłem , kakao

Słodkości i nie tylko
Ciasteczka owsiano-czekoladowe 130

wodnej. W misce ucieramy masło, mieszamy je z żółtkiem utartymi z cukrem , olejem, ostudzoną czekoladą i aromatem waniliowym. Ubijamy z białek sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z utartym kremem czekoladowym.  Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypujemy do miski z kremem. Dodajemy płatki owsiane i orzechy, porządnie mieszamy. Nabieramy łyżeczką czubate porcje ciasta i kładziemy w odstępach

Słodkości i nie tylko
Ptasie mleczko śmietankowo- czekoladowe 376

ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstały krem dzielimy na 3 części: mieszamy z rozpuszczona czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą  pozostaje biała Na dno foremki wykładamy białą masę , następnie czekoladową i straciatellę a na samej gorze dociskamy biszkopty. Ptasie mleczko odstawiamy do lodówki , aby deser dobrze się stężał. Przed podaniem wyjmujemy z foremki i usuwamy papier.Smacznego  /żródło - Przyjaciółka

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 338

opisania. W składnikach powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :)Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU

Słodkości i nie tylko
Muffiny czekoladowe z białą czekoladą 182

Mega pyszne, dla miłośników czekolady. Mocno czekoladowe , biała czekolada przełamuje troszeczkę smak , dodając słodkości muffinkom. Aby mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy.Temp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 25 - 30 minut  źródło : "Moje smaki życia " Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka

Słodkości i nie tylko
Sernik czekoladowy a'la zebra 609

Jakiś sernik znów za mną łaził. Łaził aż się wyłaził. Nakruszyłam, rozpuściłam, zamieszałam i po chwili był już w piekarniku. Tym razem mocno czekoladowy i jakiś taki zebrowaty bo w paski. Mam nadzieję, że Wam się spodoba taka wersja :) Do popołudniowej kawy czy herbaty będzie w sam raz. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Babka czekoladowa piaskowa 202

wielkanocnym stole nie może zabraknąć baby. Może w tym roku będzie to babka czekoladowa ? Jest pyszna i będzie wszystkim smakowała a dodatkowo duża ilość czekolady poprawi nastrój :)Dla tradycjonalistów mam przepis na babkę drożdżową  . A może ktoś skusi się na babkę kawowo - orzechową ? Babka musi być !   ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Babeczki czekoladowe z kremem malinowym 232

fajerwerków, ale i u mnie pojawiły się różowości.No cóż, niby nie lubię tych walentynek a jednak dałam się wkręcić... znowu... Żarłoczek mrucząc z zadowolenia powiedział, że takie bardzo czekoladowe babeczki z kremem są przepyszne więc było warto. Przecież Go kocham, paskudnika jednego ! :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jabłecznik czekoladowo-kokosowy 150

Tradycyjny jabłecznik w nowoczesnym wydaniu :)Składniki:- 3 szklanki mąki tortowej- 5 jajek- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru- 250g margaryny- 3 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 opakowania budyniu czekoladowego- 1 kg jabłek- 100 g wiórków kokosowychPrzygotowanie:Białka oddzielamy od żółtek. Zagniatamy ciasto z żółtek, 1 szklanki cukru pudru, margaryny oraz proszku do pieczenia. Następnie ciasto dzielimy na pół i obie

Zainspirowana w kuchni
Babka czekoladowa z daktylami i rodzynkami 254

Intensywnie czekoladowa, wilgotna i lekko półpłynna w środku, z dodatkiem suszonych owoców. Dzisiejsza babka to wielkanocna propozycja dla łasuchów lubiących konkretne, zdecydowane smaki. Prosta i szybka w przygotowaniu nie wymaga nawet włączania miksera! Składniki: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru tabliczka mlecznej czekolady szklanka mleka łyżeczka proszku do pieczenia 175 g masła 3 łyżki kakao ziarna

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania