czekoladowe - 14235 przepisów (strona:39/949)

muffina-babka kokosowa nadziana budyniem czekoladowym i truskawkami... 200

Składniki: jajka 3 sztuki, mleko 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 2 opakowania, wiórki kokosowe 4 łyżki, truskawki 30 dag 600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, łyżeczką masła i wlać budyń wymieszany w 200ml mleka, mieszając zagęścić i dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Pomarańczowo-czekoladowe pancakes 158

bitą śmietaną (ja niestety nie miałam, więc lekko spieniłam mleko z cukrem pudrem) polane czekoladą i posypane skórką z pomarańczy. No i w duecie ze szklanką soku :) Pomarańczowo-czekoladowe pancakes

Czarnawisienka
Czekoladowo-migdałowe babeczki z truskawkami 164

Płatki migdałów pokruszyć w dłoni, wszystko delikatnie wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki. Do papierowych foremek nałożyć równo masę, wsadzić truskawki. Piec ok. 25 minut 190 stopniach, do suchego patyczka. Czekoladowo-migdałowe babeczki z truskawkami

Czarnawisienka
Mikołajkowy groch czekoladowy. 166

Dawno, dawno temu na Mikołaja i Boże Narodzenie przygotowywano dla dzieci słodkie talerze. W mojej rodzinie przygotowujemy jeden olbrzymi, na którym nie może zabraknąć grochu czekoladowego. Jest to groch GMO ,większy od tego na zupę grochową. Ale w tym wypadku  nie manifestujcie swojej niechęci do produktów genetycznie modyfikowanych. Moja żona, jako chemik i zwolennik zdrowej żywności zgadza się

Kulinarny karnet Christophera
Delicje czekoladowo marcepanowe. 102

Zdjąć z ognia i dodać pokrojony marcepan oraz koniak. Wymieszać i wylać do foremki (20x14cm) wyłożonej papierem. Orzechy i migdały, posypane cukrem ,lekko uprażyć na suchej patelni. Wierzch masy czekoladowo marcepanowej posypać orzechami i migdałami. Wstawić do lodówki .Kiedy masa stężeje pokroić w małe kawałki. Kroi się łatwo i poddajemy się błogiej smakowitej rozkoszy. Do zrobienia tej delicji zainspirowała mnie

Kulinarny karnet Christophera
Mrożone ciasto czekoladowe z lodami wiśniowo-śmietankowymi. 177

trochę zmiękną i wypełnić nimi ciasto. Przykryć wcześniej odciętym plastrem i zamrażać przynajmniej przez 2 h. Dobrze smakuje polane czekoladą. Rada. Do tego ciasta dobre są też lody miętowo-czekoladowe

Kulinarny karnet Christophera
Czekoladowo - cytrynowa rolada z pistacjami 293

robiłam i w sumie zapomniałam trochę ile to skręcanie sprawia frajdy. Z każdym przepisem można coś zmienić, urozmaicić a i tak będzie wyglądała świetnie. Ciasta czekoladowe chyba każdy lubi więc dzisiaj najważniejsze są dodatki :) a dodatki są nieziemskie :D  Składniki: ciasto 8 jajek 100 g cukru pudru 30 g kakao 30 g mąki ziemniaczanej 70 g mąki

Niezły Młynek
Czekoladowa Tarta! 127

Witam Wam wszystkich!  Wiem, że blog miał zawierać same zdrowe przepisy, no ale przecież nie można zwariować. Czasem trzeba pozwolić sobie na słodkie przyjemności! :)  Dlatego dzisiaj przygotowałam czekoladową tarte z owocami według przepisu Sandry.  Tam znajdziecie wszystkie składniki i przepis jak ją wykonać! :)  Polecam, bo ciasto jest bardzo pyszne!  Miłego wieczoru

Chocolate Stop Tempting
Chlebek Bananowo-Czekoladowy! 127

Witam Was!  Dzisiaj z rana za oknem dużo słońca, ciekawa jestem czy tak będzie przez cały dzień!  Mam dla Was chlebek bananowo-czekoladowy. Przyznam,że kiedyś robiłam bananowe ciasteczka owsiane i jakoś do mnie nie przemówiły, dlatego miałam pewne wątpliwości co do tego chlebka, które znane jest także jako ciasto.  Znalazłam go na blogu u Buszującej

Chocolate Stop Tempting
Muffinki czekoladowo- kokosowe 155

Muffinki czekoladowo- kokosoweSKŁADNIKI:jajko -1 sztmąka -1 szklmleko -0,5 szklszczypta soliproszek do pieczenia -0,5 łyżeczkicukier-0,5 szklolej -1 kieliszekPOLEWApolewa gotowa -1 opakwiórki kokosowe do obsypaniaPRZYGOTOWANIE:Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem. Następnie miksując dodawać po łyżce sypkich składników, dokładnie zmiksować. Foremki układać na blasze

Kuchnia Danusi
Czekoladowe jajka w wydmuszkach 111

byście zareagowali jak obieracie jajko.... a tam.... ciasto czekoladowe:D Postanowiłam zrobić tą próbę na domownikach :) Składniki: 150 g gorzkiej czekolady, 0,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 90 g margaryny, 1 łyżka kakao, szczypta soli, 6 wydmuszek. Przygotowanie:    Wydmuszki gotujemy przez 2-3 minutki w osolonej wodzie. W skorupkach

Aga w kuchni
Czekoladowe malibu 160

Uwielbiam domowe likiery, moim ulubionym jest likier kawowy, zaraz po nim malibu... a dzisiaj Was zapraszam na malibu, ale czekoladowe... :) godne polecenia i wypróbowania :)Składniki: 250 ml spirytusu, 100 ml wódki, 200 g wiórek kokosowych, 1 mleko skondensowane słodzone, 1 mleko skondensowane niesłodzone, 3 łyżki kakao. Przygotowanie:      Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie

Aga w kuchni
Popękane czekoladowe ciasteczka 150

waniliowy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Następnie dodajemy stopniowo wymieszaną mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Takie czekoladowe ciasto wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy przez godzinę w lodówce lub przez 15 minut w zamrażarce. Następnie formujemy kuleczki, obtaczamy je w cukrze pudrze. Układamy je na blaszce wyłożonej

Aga w kuchni
Kostka Pistacjowo Czekoladowa 110

ostygnięcia. Następnie połową kremu przekładamy dwa blaty. Drugą połowę kremu wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy fantazyjnie pistacjami, orzechami laskowymi itp. Kroimy na około 16 kawałków.     The post Kostka Pistacjowo Czekoladowa appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe z konfiturą wiśniową 148

Mocno czekoladowe ciasto z wyraźnie wyczuwalnym aromatem wiśni. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 4 duże jajka 200 g ciemnej czekolady 200 g masła 2/3 szklanki konfitury wiśniowej (w temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 szklanka brązowego cukru szczypta soli Jajka wyjąć z lodówki godzinę przed ich użyciem. Czekoladę p ołamać

Czerwień i błękit