Sernik dyniowy to chyba jeden z moich ulubionych ulubionych. Ciemny, kakaowy spód, puszysta masa serowa i słodka polewa czekoladowa sprawiają, że jest to deser idealny. Sprawdzi się również na uroczystościach rodzinnych (u mnie króluje na 1 i 11 listopada oraz na Świątecznym stole na Boże Narodzenie). Do sernika idealni się sprawdzi domowe puree z dyni . Jesienny sernik dyniowy Danie(...)łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu waniliowego) Polewa 100 g białej czekolady 50 g mlecznej czekolady 50 g jogurtu naturalnego (opcjonalnie) Sposób przygotowania Spód Roztopić masło. Ciasteczka dokładnie zmielić w melakserze, dodać roztopione masło i ponownie dokładnie zmiksować. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód i boki tortownicy o średnicy 23 — 24 cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania
Wypieki i Rumieńcekruche maślane ciasteczka w formie babeczek? Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują . Idealnie sprawdzą się, gdy mamy gości. Najlepiej przechowywać je w szczelnie zamykanym pojemniku, ponieważ dłużej zachowają świeżość. Z przepisu możecie przygotować babeczki albo klasyczne ciastka. Babeczki kruche 300 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 125 g masła 80 g tartej czekolady lub dropsów czekoladowych 1 opakowanie cukru waniliowego
Przepisy na widelcusię to Wasze ciasteczka nr 1 przez cały rok :D SKŁADNIKI (na 18 ciastek): 125 g miękkiego masła 120 g brązowego cukru (około 0,55 szklanki) 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g mąki pszennej (około 1 i 1/4 szklanki) 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g czekolady posiekanej lub groszków czekoladowych (użyłam
Słodko-Słony Świat IlonyCiasteczka te Kochani stały się u mnie obowiązkową (zaraz po piernikach) słodką świąteczną przekąską. Są proste i smaczne, uwielbiam je za ten ich orzechowy posmak i zapach roznoszący się po całym domu. Składniki 450 g mąki 250 g masła 250 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 130 g mielonych orzechów 1 jajko polewa czekoladowa (opcjonalne) Sposób Masło
Kuchenne aromatyAmerican cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z kawałkami rozpływającej się w ustach czekolady. Najlepsze w nich jest to, że są naprawdę proste do zrobienia i nie wymagają żadnych wyszukanych dodatków ani sprzętów kuchennych. Czas przygotowania tych pyszności, razem z pieczeniem(...)cukrem trzcinowym demerara) 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja waniliowa szczypta soli 200 - 300 g drobno posiekanej czekolady (białej i ciemnej), czekoladowych groszków, lentilków itp. Zamiast części czekolady można dodać żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową, orzechy pekan, włoskie lub laskowe, migdały, wiórki kokosowe lub co nam tylko przyjdzie do głowy. Miękkie masło
Gotujemy i jemyAmerican cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z kawałkami rozpływającej się w ustach czekolady. Najlepsze w nich jest to, że są naprawdę proste do zrobienia i nie wymagają żadnych wyszukanych dodatków ani sprzętów kuchennych. Czas przygotowania tych pyszności, razem z pieczeniem(...)cukrem trzcinowym demerara) 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja waniliowa szczypta soli 200 - 300 g drobno posiekanej czekolady (białej i ciemnej), czekoladowych groszków, lentilków itp. Zamiast części czekolady można dodać żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową, orzechy pekan, włoskie lub laskowe, migdały, wiórki kokosowe lub co nam tylko przyjdzie do głowy. Miękkie masło
Korniszonkiskładniki: 1 szkl białek 150 g suchego maku 140 g mąki pszennej 160 g cukru 125 ml roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta
Domowy Smak JedzeniaPralinki z ciasta to dobry sposób, żeby zrobić coś dobrego z niewykorzystanych skrawków biszkoptu lub kilku babeczek. Z jednej standardowej babeczki (około 4,5 cm średnicy
Ciastkozercyskładniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 1 kg tłustego twarogu 10 jajek 25 dkg miękkiego masła 25 dkg śmietany 30 % lub 36 % 40 dkg cukru 6 łyżek kaszy manny 5 dkg
Przepisy i porady kulinarneBuchty to puszyste drożdżowe bułeczki, które pieczemy w formie. Dzięki temu, że są sklejone, nie obsychają tak bardzo jak tradycyjne drożdżówki. Jest to wypiek typowo śniadaniowy
Poezja smakuPrezentowane pierniczki powstały przypadkowo i skromnie mogę stwierdzić, że jestem dumna z tej receptury. Są naprawdę przepyszne i cuuudownie pachną. Kokosowo-piernikowy posmak jest po prostu
Di gotujeciasteczka drobno kruszymy, przesypujemy do naczynia. Dodajemy sparzony biały mak ( parzymy 15 minut zalany wrzątkiem i odcedzony). W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i czekoladę. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, makiem, dżemem, olejkiem. Dodajemy ulubione bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie
Życie zaczyna się w kuchniKtóż nie zna ich smaku i nie pamięta charakterystycznego kształtu, którego nadaje im gofrownica. Do tego możemy nakładać na nie różne farsze, przygotowywać na słodko
Zasmakuj Kuchni