Dzisiejszy dzięń był dla mnie wyjątkowo ciężki, zupełnie jak nie niedziela:) A wszystko za sprawą mojego małego diabełka, który zawsze potrafi dostarczyć nam "rozrywek". Dziś ni
Magiczna kuchnia Dariisobie cudowne, kolorowe puszki na ciasteczka. Mając na uwadze nową zasadę - zawsze mieć przy sobie coś słodkiego, ale własnej produkcji (wiedząc co dodaję do środka), postanowiłam, że upiekę trochę kruchych słodkości do herbaty. Będę całkowicie szczera, jak powiem Wam, że wyszły przepyszne!!! Do ciastek dodałam to co akurat miałam pod ręką, wyszły kruche, czekoladowe i takie trochę jesienne - pewnie
Słodkie PrzyjemnościBabeczkowa Bombonierka Walentynkowa bombonierka zawsze jest mile widzianym prezentem. Można jednak pójść o krok dalej i okazjonalne czekoladki wykorzystać do ozdobienia własnoręcznie przygotowanych babeczek. Dziś
Ciastkozercyserniczków): Spód: 350 g ciastek czekoladowych np. Oreo 50 g roztopionego masła Frużelina: 1 szklanka jagód 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru Masa serowa: 750 g sera na serniki 1/2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru (można dodać mniej) 4 białka 4 żółtka aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy
Mania GotowaniaKażdy z nas zna wafelek knoppers ale nie każdy wie ze bardzo podobny można zrobić w domu. Ma dwie pyszne warstwy mleczna i nugatowa, chrupiące orzeszki
Bernika - moj kulinarny pamietnikczekoladowo-kokosowa. Początkowo chciałam ją zrobić na zwykłym mleku, ale jakiś czas wcześniej poznałam u Olgi Smile sposób na zrobienie w prosty sposób domowego mleka kokosowego. I zrobiłam je samodzielnie po raz pierwszy. Bomba! Ciasto jest bardziej aromatyczne i mniej słodkie dzięki temu. Do przygotowania tej tarty użyłam zamrożonego kilka miesięcy wcześniej ciasta kruchego, z którego robiłam ciasteczka(...)oryginalnie do ciasta dodawane jest całe jajko, ale ciężko rozbić je na trzy części, więc proponuję dodać samo żółtko. Jako spód można też wykorzystać herbatniki lub pokruszone owsiane ciasteczka bądź inne ciasto kruche, jeśli masz jakieś ulubione. Najlepiej jednak w wersji z kakao i orzechami, bo mają spory wpływ na smak całości. Może się wydawać, że zrobienie tego ciasta jest
Anioszek w kuchnibanan, odżywka białkowa, kakao, gorzka czekolada 90%, kasza jaglana, wanilia. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 244kcal, tłuszcz 4g, węglowodany 29g, białko 23g. Opinia: Rewelacyjny, wilgotny, mocno czekoladowy baton. Idealny dla czekoladowych łasuchów! 5. Baton szarlotkowy 130g Składniki: banany, płatki owsiane, płatki jęczmienne, odżywka białkowa, cynamon, jabłka, wanilia. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 247kcal, tłuszcz 3g, węglowodany 40g, białko 15g. Opinia: Baton podobny(...)olej kokosowy, daktyle, odżywka białkowa, siemię lniane, mleko bez laktozy, erytrol. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 365kcal, tłuszcz 25g, węglowodany 25g, białko 10g. Opinia: Gdyby nie brak charakterystycznej chrupkości dla ciasteczek Oreo, baton ten, byłby idealnym odwzorowaniem tego smaku! Palce lizać. 9. Baton bezglutenowy karmelovy 90g Składniki: masło orzechowe, migdały, odżywka białkowa, daktyle, mąka ryżowa, mleko migdałowe, erytrol. Wartość odżywcza: wartość
Be Fit Be StrongDorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto zainspirowane przepisem siostry Anastazji. Połączenie biszkoptu jasnego z biszkoptem z dodatkiem maku. Przełożone lekką, delikatnie różową masą śmietankową oraz budyniową. Wierzch ciasta pokrywa warstwa nasączonych
Domowy Smak Jedzeniaciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto
Karo in the Kitchenrozgrzanie. Adwent. Czas pieczenia ciasteczek. Uwielbiam <3 Tak jak wcześniej zapowiadałam, na blogu zaczyna panować słodka i świąteczna atmosfera. Lada dzień przygotuję również dla Was zestawienie świątecznych przepisów. A dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto. Na bardzo pyszne ciasto dla wielbicieli bananów i czekolady. Słodkie, ale nie do przesady. Lekki biszkopt, banany, czekoladowy krem i śmietana z czekoladą
My simple kitchenrozpuszczamy i przelewamy do ciasteczek. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przekładamy do foremki i ugniatamy ją dokładnie dnem szklanki, jednocześnie przesuwając masę lekko do góry, aby zrobić brzegi. Foremkę z wyłożonym dnem ciasta wkładamy do lodówki na czas szykowania masy. Masa sernikowa : – 250 g malin – 60g dowolnej czekolady lub gotowe kropelki czekoladowe – 500 sera
RelaxtimePolecam. Składniki: Spód: • 180 g ciasteczek zbożowych digestive • 100 g orzechów • 4 łyżki masła orzechowego • 50 g masła • 60 g cukru trzcinowego • 100 g mielonych orzechów Masa serowa: • 1 kg sera trzykrotnie mielonego • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka cukru pudru • 5 jajek • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego • 150 g suszonych śliwek Polewa czekoladowa: • 125 ml mleka kokosowego (odłożone
W mojej kuchnimiałam wyjścia, musiałam ciasteczka przerobić na pączki. Dzieci sa bezlitosne. Wyszły, ale maślane ala pączki: przepyszne, kruche i bezglutenowe. Składniki: 3 szklanki mąki bezglutenowej 1/2 szklanki mąki kokosowej masło 1 kostka drożdże bg 1 opakowanie ksylitol (lub cukier) 3 łyżeczki laska wanilii lub cukier z wanilią dżem do nadziewania cukier puder, polewa czekoladowa lukier (co tylko chcesz) na wierzch
IzaGotujemasę i łączymy z masą czekoladową. Wsypujemy orzechy, posiekane śliwki i żurawinę. Mieszamy. Do masy dosypujemy partiami płatki i znowu mieszamy. Musimy uzyskać twardą i zwartą masę w której „łyżka stoi”. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, grzanie góra dół. I teraz możemy się masą owsianą pobawić. Albo łyżką wykładamy na papier do pieczenia nieforemne ciasteczka, abo robimy płaski prostokąt, który
ladykitchen