czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:257/624)

CIASTKA - RENIFERY 169

cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego DO DEKORACJI: czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (lub dowolna polewa czekoladowa) lentilki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ciasteczka wykrajamy przy pomocy szklanki. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu dekorujemy jak na załączonym obrazku :) Smacznego

wege i kropka
Walentynkowa tarta czekoladowa na ciasteczkowym spodzie z musem i kremem czekoladowym 145

Najlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette  z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej

Mango Papaja
Tarta z panna cottą i malinami 95

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Sernik śmietankowy z polewą jogurtową i malinami 333

Delikatny, kremowy sernik na kruchym czekoladowym spodzie, zwieńczony polewą jogurtową i malinami. Smakuje obłędnie! Uwielbiam serniki, zarówno piec jak i jeść. Moje ulubione to te kremowe

Smakowity Blog Kulinarny
Zebra z truskawkami i coca colą. 111

małej PpilArt i resztę ciasta upiekłam w prostokątnej formie.Ciasto piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka ( moje piekło się 35/ 40 minut).Letnie ciasto można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, jak wolicie:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Babka zebra 1865

Zapraszam na smaczną babkę ZEBRA :). Wygląda interesująco i nie jest trudna w przygotowaniu. Ładnie pachnie wanilią i ma dosyć intensywny, czekoladowy smak dzięki sporej ilości kakao w jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com )   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka

Mała Cukierenka
Inspiracje talerzowe # 4 166

znajdziecie kilka przepisów zapraszam :) 1. Makaroniki http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Bozonarodzeniowe-makaroniki.html 2. Uwielbiam kwaskowaty smak żurawiny, a tutaj bardzo świąteczny przepis http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Swiateczny-dzem-zurawinowy.html 3. Fajne czekoladowe, malutkie ciasteczka http://www.mirabelkowy.pl/2012/12/mikoajkowy-groch-czekoladowy.html 4. Bardzo ciekawe ciasto http://www.mirabelkowy.pl/2013/12/pyszne-i-zdrowe-ciasto-swiateczne.html 5. Pierniczki inaczej http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/2015/11/pierniczki-owsiane-szybkie-pierniczki.html Polecam

NA MOIM TALERZU
Placek piernikowy – czyli coś słodkiego na Święta i nie nie tylko 193

wymiarach 24×24. Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć owoce. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i piec około godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić na kratce, udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową

Niebieski kubek z kawa
Krem cappuccino 172

Krem cappuccino Gęsty, pyszny krem- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki, białej czekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki

Domowe Torty
Sernikobrownie z musem truskawkowym 185

Pyszne ciasto, które uwiodło każdego kto tylko go spróbował. Ciężkie, czekoladowe brownie w zestawieniu z masą serową to połączenie idealne, które zawsze sprawdzi się świetnie. Do tego orzeźwiający i lekki mus truskawkowy.. Obłęd. Do musu można wykorzystać również truskawki mrożone. Składniki (na tortownicę o średnicy 24-26 cm): Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram

Mango Papaja
Babka pyszna 138

cukrem utrzeć do białości , dodać stopniowo żółtka. Do masy wlać mleko, dodać wymieszaną mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec ubite na pianę białka. Ciasto przełożyć do formy , piec 45 min. polać polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Muffinki z nadzieniem czekoladowym 96

Muffinki z nadzieniem czekoladowym są smaczne i zdrowe ,nie zawierają spulchniaczy. Na drugi dzie ń nadal świetnie smakują, są wilgotne,nie za słodkie,idealne. Składniki:  

Smaczne Potrawy
Szybki naleśnik śniadaniowy 155

jednej i drugiej strony do momentu zezłocenia. Na początku na bardzo rozgrzanej patelni, a później średnio. Pierwszy raz przewracamy w chwili, gdy górna warstwa ciasta się zetnie. Podajemy z ulubionymi konfiturami, owocami, kremem czekoladowym i bananem, twarogiem - dowolnie. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Rogaliki drożdżowe 134

wierzchu smarujemy białkiem (u nas ten etap pominięty) lub wodą. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, aż ciasto będzie rumiane. Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem, posypką czekoladową lub smarujemy lukrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasteczka cappucino z kremem czekoladowo - orzechowym 173

innym to, co ma we własnym sercu". Składniki: 15 dag masła 1 jajko 3 łyżeczki cappucino 30 dag mąki 7,5 dag cukru pudru krem czekoladowo - orzechowy (np.taki - klik ), lub nutella Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach. Piec około 10 minut na złoty

My simple kitchen
Brownie z awokado 173

uwagi na zapas awokado z zeszłego tygodnia, piątkową podróż pociągiem do domu spędziłam nad rozmyślaniem i szukaniem inspiracji na wykorzystanie awokado do jakiegoś ciasta. Od razu pomyślałam o brownie. Wyszło wilgotne i czekoladowe ;) A teraz odrobina prywaty. Zna ktoś w Poznaniu dobrego i względnie taniego fryzjera? ;) Składniki (na małą prostokątną blaszkę): 1 bardzo dojrzałe awokado 1-2 łyżki odtłuszczonego kakao

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta z panna cottą i malinami 159

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Ciasto marchewkowe 661

wyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały. Pieczemy w temp. 180'C ok. 30 minut. P.S. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem, albo oblać polewą czekoladową, czy też lukrem. Smacznego

Luźna Kuchnia
Tarta z panna cottą i malinami 197

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Metrowiec makowo-owocowy 391

sztywno, podzielić na dwie części i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 192

przygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie. A na moim stoliku znalazły się: *  muffinki marchewkowe z biała czekoladą   * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą   * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać

kolorowotorcikowo
Sernik czekoladowy z masą wiśniową 153

łyżki budyniu waniliowego lub czekoladowego   ·          ½ szklanki cukru   ·          2 łyżki kakao ·          2 łyżki wody Ciasto kruche: ·          300 g mąki

Mania Gotowania
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 367

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Muffiny kakaowe z budyniem 253

robię. Do foremek wykładamy po 1 łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i znowu ciasto, tak żeby foremki były zakryte do ok 2/3 wysokości, gdyż ciasto nieco urośnie. Ja na koniec użyłam jeszcze posypki czekoladowej. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Zgrabne Gotowanie
Kokoski 694

utrzeć, dodać resztę składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej

Blondynka Gotuje
Pancakes jaglane z bananem i polewą czekoladową 134

szczypta cynamonu Rozgrzać patelnię. Kaszę zmiksować na mąkę. Dodać jajko, jogurt i cynamon, wymieszać. Odstawić na 10 minut (zgęstnieje). Na patelnię wylewać małe porcje ciasta i smażyć chwilkę z każdej strony. Przełożyć na talerz. Sos czekoladowy: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki wody 1/2 łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Naleśniki ułożyć w wieżyczkę, polać jogurtem i sosem. Banana pokroić w plasterki. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi 204

łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka łyżka kakao Polewa Czekoladowa:   80 g czekolady gorzkiej 40 g masła ok. 40 g orzechów laskowych (do posypania wierzchu)  Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i łączymy ze zmielonymi orzechami oraz kakao. Białka oddzielamy(...)lekkim przestudzeniu wyjmujemy z formy. Całkowicie studzimy. Orzechy laskowe podprażamy na suchej patelni do momentu odchodzenia skórki. Obieramy, a następnie drobno siekamy. Polewa czekoladowa: Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Czekoladą polewamy całe ciasto.  Od razu posypujemy podprażonymi orzechami laskowymi.           źródło inspiracji : mojewypieki.com Moje posty

Słodka Strona
Muffinki z czekoladowym budyniem 176

mięciutkie muffinki wypełnione po brzegi budyniem to mała alternatywa dla tradycyjnego ciasta z masą :) Składniki: - 4 szklanki mąki - 1 szklanka cukru kryształu - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 szklanka jogurtu naturalnego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej

Zainspirowana w kuchni
Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 170

mojej rodziny. Mąż musiał wyjechać na delegację dlatego, aby sprawić mu przyjemność upiekłam mu jego ulubione ciasto. Był bardzo (!) zadowolony i … zajadał się nim z wielkim apetytem Polecam Wam, ten prosty, ale niezwykle pyszny sernik. Spróbujcie. Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą   Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 2016-05-17 12:11:32 Write(...)zmniejszając obroty miksera na minimalne) dodajemy ubitą pianę z białek. Miksujemy delikatnie tylko do połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia

Słodkie okruszki
Truskawkowa delicja 180

blogu ostatnio truskawkowe szaleństwo, ale jak tu nie korzystać z tych pysznych owoców? ;) Dzisiaj przedstawiam Wam jedno z naszych ulubionych ciast, czyli najlepszy crm biszkopt z truskawkami i galaretką, wzbogacony o polewę czekoladową :) Pysznie i lekko. Łatwe do zrobienia, a prezentuje się naprawdę ładnie :) Polecam bardzo! Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki(...)cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 2 części (jedna nie będzie potrzebna). Galaretka truskawkowa: 300 g truskawek

Domowa cukiernia Ewy
Czkoladowa pychotka 199

samym końcu wsypuję przesianą mąkę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Przygotowujemy dwie kokilki, mocno je natłuszczając. Do tak przygotowanych foremek wlewamy masę czekoladową. Zostawiamy ok. 5 mm od góry (by mogło nam wyrosnąć ciasto ;)  Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Pozostawiamy niedopieczony środek, tak by nasze ciasto płynęło czekoladą w czasie jedzenia. Prosto z piekarnika stawiamy przed konsumentami

Lawendowe Niebo
Marcepanowe szachownice 198

mąki 75 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka rumu 100 g margaryny 1 łyżka kakao Dodatkowo: 1 białko do łączenia ciasta 100 g masy marcepanowej 75 g konfitury z borówek 100 g polewy czekoladowej Ostatnio wyszperałam bardzo ciekawy przepis na ciasteczka w których łączymy ciekawy wygląd, słodycz marcepanu i lekką kwaskowość konfitury z borówek. Idealne zestawienie na świąteczne ciasteczka(...)ponownie układamy na przemiennie paski ciasta. W ten sposób uzyskaliśmy szachownicę 3x3. Ciasto razem z deseczką owinąć folią i wstawić do lodówki ponownie na minimum godzinę. Po tym czasie ciasto pociąć na plasterki o grubości 4-5 mm (fot.2) . Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200ºC przez około 12 minut. Wystudzić na kratce. Z masy

Świat Ciasta
Torcik makowy 178

już za takimi w całości wykonanymi z maku wręcz przepadam. Torcik po upieczeniu jest bardzo wilgotny, ciężki od maku, a polewa czekoladowa wspaniale podkreśla jego smak. Podany gościom zawsze znika jako pierwszy z pośród innych ciast. Tego ciasta nie może zabraknąć na żadnej większej uroczystości w moim domu. Przepis na torcik makowy pochodzi ze starego zeszytu z przepisami, gdy dopiero

Kuchcik gotuje
Proste ciasto dyniowe 209

czasu aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy po wyciągnięciu) w piekarniku nagrzanym do 180°C (170°C z termoobiegiem). Gotowe ciasto dyniowe polewamy lukrem (1 łyżka cytryny rozmieszana z 3/4 szklanki cukru pudru), polewą czekoladową, karmelową, z kremowego serka lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Podany przepis nadaje się także do przygotowania muffinek (pieczemy wtedy ok. 20 minut

Poezja smaku
Chatka serowa z truskawkami i polewą czekoladową 201

niespodzianką w środku) robi wrażenie na degustatorach :) Składniki: 800 g twarogu sernikowego 180 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) 1 laska wanilii kilkanaście sztuk truskawek 24 herbatniki Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej (użyłam 74%) 100 g czekolady mlecznej 3-5 łyżek mleka Wykonanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i dokładnie osuszamy. Twaróg sernikowy ucieramy wraz z cukrem pudrem(...)lekko zmiękną). Czekoladę łamiemy na kawałeczki, przekładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy 3-5 łyżek mleka, aby powstała gęsta, błyszcząca, czekoladowa polewa. Polewę odstawiamy, aby lekko przestygła (ale nie zastygła). Półpłynną czekoladą smarujemy ciasto (najlepiej robić to przy pomocy pędzelka). Chatkę wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

MyCookBook.pl
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 274

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać! Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin. Zapakowałam jak sakiewki! A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady! Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym! Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole(...)łyżeczka * olej rzepakowy – 30 ml * wiórki kokosowe – 4 łyżki DODATKOWO: * maliny – ok. 30 dag * cukier puder – 4 łyżki * polewa czekoladowa – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy. Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus )i mieszamy z cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z gruszką 123

ekstraktu 3 łyżki kakao ¾ szklanki mleka 1 jajko ¼ szklanki oleju około 2 gruszki , przekrojone wzdłuż na pół Polewa czekoladowa 1 czubata łyżka kakao 20g margaryny 3 łyżki cukru pudru Rozgrzej margarynę dodaj kakao i puder,wymieszaj.Polej upieczone ciasto. Zmieszaj w misce  suche składniki, a w drugiej misce mokre składniki. Dodaj mokre  do suchych , zmieszaj. Przełóż(...)ciasto do przygotowanej foremki (podłużna). W ciasto włóż połówki gruszki,skórką od góry, lekko dociśnij (jeśli masz małe gruszki,włóż je w całości pionowo). Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut - sprawdź czy jest suchy patyczek. Po upieczeniu nakładaj polewę czekoladową. Smacznego

Kurnikowo
Rolada z makiem i budyniem 217

Wystarczy przygotować biszkopt, budyń i całość ze sobą zrolować. Poniższa rolada to słodkie, lekko wilgotne ciasto. Jeżeli macie ochotę na inne rolady lub zawijane ciasta to zachęcam do przygotowania  drożdżowej rolady z jagodami bądź czekoladowego warkocza .  Składniki: biszkopt 1/2 szklanki maku 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zwykłego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka proszku(...)powoli dodać olej, mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Całość zmiksować na najniższych obrotach miksera. Formę do pieczenia (40 cm x 20 cm) wyłożyć papierem, następnie wylać ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15-17 minut w 195ºC (ciasto powinno się lekko zarumienić). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia

Ugotować

Proponowane wyszukiwania