czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:262/624)

Metrowiec makowo-owocowy 381

sztywno, podzielić na dwie części i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 183

przygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie. A na moim stoliku znalazły się: *  muffinki marchewkowe z biała czekoladą   * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą   * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać

kolorowotorcikowo
Sernik czekoladowy z masą wiśniową 144

łyżki budyniu waniliowego lub czekoladowego   ·          ½ szklanki cukru   ·          2 łyżki kakao ·          2 łyżki wody Ciasto kruche: ·          300 g mąki

Mania Gotowania
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 358

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Muffiny kakaowe z budyniem 240

robię. Do foremek wykładamy po 1 łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i znowu ciasto, tak żeby foremki były zakryte do ok 2/3 wysokości, gdyż ciasto nieco urośnie. Ja na koniec użyłam jeszcze posypki czekoladowej. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Zgrabne Gotowanie
Kokoski 681

utrzeć, dodać resztę składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej

Blondynka Gotuje
Pancakes jaglane z bananem i polewą czekoladową 117

szczypta cynamonu Rozgrzać patelnię. Kaszę zmiksować na mąkę. Dodać jajko, jogurt i cynamon, wymieszać. Odstawić na 10 minut (zgęstnieje). Na patelnię wylewać małe porcje ciasta i smażyć chwilkę z każdej strony. Przełożyć na talerz. Sos czekoladowy: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki wody 1/2 łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Naleśniki ułożyć w wieżyczkę, polać jogurtem i sosem. Banana pokroić w plasterki. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi 191

łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka łyżka kakao Polewa Czekoladowa:   80 g czekolady gorzkiej 40 g masła ok. 40 g orzechów laskowych (do posypania wierzchu)  Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i łączymy ze zmielonymi orzechami oraz kakao. Białka oddzielamy(...)lekkim przestudzeniu wyjmujemy z formy. Całkowicie studzimy. Orzechy laskowe podprażamy na suchej patelni do momentu odchodzenia skórki. Obieramy, a następnie drobno siekamy. Polewa czekoladowa: Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Czekoladą polewamy całe ciasto.  Od razu posypujemy podprażonymi orzechami laskowymi.           źródło inspiracji : mojewypieki.com Moje posty

Słodka Strona
Muffinki z czekoladowym budyniem 163

mięciutkie muffinki wypełnione po brzegi budyniem to mała alternatywa dla tradycyjnego ciasta z masą :) Składniki: - 4 szklanki mąki - 1 szklanka cukru kryształu - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 szklanka jogurtu naturalnego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej

Zainspirowana w kuchni
Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 144

mojej rodziny. Mąż musiał wyjechać na delegację dlatego, aby sprawić mu przyjemność upiekłam mu jego ulubione ciasto. Był bardzo (!) zadowolony i … zajadał się nim z wielkim apetytem Polecam Wam, ten prosty, ale niezwykle pyszny sernik. Spróbujcie. Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą   Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 2016-05-17 12:11:32 Write(...)zmniejszając obroty miksera na minimalne) dodajemy ubitą pianę z białek. Miksujemy delikatnie tylko do połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia

Słodkie okruszki
Truskawkowa delicja 144

blogu ostatnio truskawkowe szaleństwo, ale jak tu nie korzystać z tych pysznych owoców? ;) Dzisiaj przedstawiam Wam jedno z naszych ulubionych ciast, czyli najlepszy crm biszkopt z truskawkami i galaretką, wzbogacony o polewę czekoladową :) Pysznie i lekko. Łatwe do zrobienia, a prezentuje się naprawdę ładnie :) Polecam bardzo! Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki(...)cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 2 części (jedna nie będzie potrzebna). Galaretka truskawkowa: 300 g truskawek

Domowa cukiernia Ewy
Czkoladowa pychotka 188

samym końcu wsypuję przesianą mąkę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Przygotowujemy dwie kokilki, mocno je natłuszczając. Do tak przygotowanych foremek wlewamy masę czekoladową. Zostawiamy ok. 5 mm od góry (by mogło nam wyrosnąć ciasto ;)  Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Pozostawiamy niedopieczony środek, tak by nasze ciasto płynęło czekoladą w czasie jedzenia. Prosto z piekarnika stawiamy przed konsumentami

Lawendowe Niebo
Marcepanowe szachownice 182

mąki 75 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka rumu 100 g margaryny 1 łyżka kakao Dodatkowo: 1 białko do łączenia ciasta 100 g masy marcepanowej 75 g konfitury z borówek 100 g polewy czekoladowej Ostatnio wyszperałam bardzo ciekawy przepis na ciasteczka w których łączymy ciekawy wygląd, słodycz marcepanu i lekką kwaskowość konfitury z borówek. Idealne zestawienie na świąteczne ciasteczka(...)ponownie układamy na przemiennie paski ciasta. W ten sposób uzyskaliśmy szachownicę 3x3. Ciasto razem z deseczką owinąć folią i wstawić do lodówki ponownie na minimum godzinę. Po tym czasie ciasto pociąć na plasterki o grubości 4-5 mm (fot.2) . Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200ºC przez około 12 minut. Wystudzić na kratce. Z masy

Świat Ciasta
Torcik makowy 165

już za takimi w całości wykonanymi z maku wręcz przepadam. Torcik po upieczeniu jest bardzo wilgotny, ciężki od maku, a polewa czekoladowa wspaniale podkreśla jego smak. Podany gościom zawsze znika jako pierwszy z pośród innych ciast. Tego ciasta nie może zabraknąć na żadnej większej uroczystości w moim domu. Przepis na torcik makowy pochodzi ze starego zeszytu z przepisami, gdy dopiero

Kuchcik gotuje
Proste ciasto dyniowe 189

czasu aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy po wyciągnięciu) w piekarniku nagrzanym do 180°C (170°C z termoobiegiem). Gotowe ciasto dyniowe polewamy lukrem (1 łyżka cytryny rozmieszana z 3/4 szklanki cukru pudru), polewą czekoladową, karmelową, z kremowego serka lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Podany przepis nadaje się także do przygotowania muffinek (pieczemy wtedy ok. 20 minut

Poezja smaku