czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:196/624)

Niepoprawna rozkosz. CIASTO "CZARNY LAS" wg Karmel-itki. 490

Niepoprawna rozkosz? Oj, tak. Ciasto niby niewinne, po prostu kakaowy biszkopt z kremem czekoladowym i wiśniami, pokryte warstwą bitej śmietany w stylu straciatella, bo z potartą gorzką czekoladą. Ale nieee, nie, to nie tak! Jest zbyt czekoladowe, zbyt słodkie, zbyt kuszące. Każdy kęs.. i wołasz o jeszcze jeden, kolejny. Niepohamowana rozpusta. CIASTO "CZARNY LAS" wg  Karmel-itki biszkopt(...)drugim blatem ciasta i lekko dociskam.  śmietana: Rozpuszczam 2 czubate łyżeczki żelatyny w odrobinie ciepłej wody, studzę. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywną masę.Dodaję żelatynę, a do wymieszanej masy wrzucam wiórki czekolady i delikatnie mieszam łyżką Wykładam na wierzch drugiego  blatu biszkoptu, wygładzam i zostawiam w lodówce min. 3 h. SMACZNEGO! Pozdrawiam czekoladowo! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tort z pomarańczami i bitą śmietaną- Kuppeltorte i witaj przygodo :-) 150

Witajcie. Dzisiaj proponuję lekki czekoladowy biszkopcik z masą z bitej śmietany i pomarańczami. I tym ciastem chciałabym się z Wami na krótki moment pożegnać, ponieważ gdy będziecie czytać ten przepis, będę już na urlopie. Wyjeżdżam do Finlandii i obiecuję Wam skrzętnie notować nowe przepisy i próbować wszystkiego...no może oprócz kiełbasy z renifera :-) Wracając do ciasta: Składniki: Biszkopt

dolcevitainmykitchen
Bezglutenowy murzynek z dżemem 315

pokrojone w dużą kostkę. Ciasto wylałam na blachę wysmarowaną margaryną. Nie posypywałam bułką tartą. I piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55 minut. Jak ciasto trochę przestygło przygotowałam polewę czekoladową i polałam całość. Polewa czekoladowa: 1,5 tabliczki czekolady - ja zużyłam resztki różnych czekolad, które się poniewierały ale większość to była czekolada gorzka 2 łyżki mleka duża łyżka

Ze smakiem bez glutenu
Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym 275

również same, bez masy czekoladowej. Jeśli chcecie, żeby pozostały chrupiące należy je przechowywać w pudełku lub słoiku i posmarować masą przed podaniem. Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 80 minut Składniki Ciasto: 130 g margaryny Palma w złotym opakowaniu 110 g cukru 3-4 łyżki gęstej śmietany  2 żółtka 350 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki(...)sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kardamonu Masa czekoladowa: 100 g czekolady 125 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki   domowej esencji waniliowej Wykonanie: Mąkę przesiewamy razem ze wszystkimi przyprawami, dodajemy cukier, żółtko, pokrojoną w kosteczkę margarynę i śmietanę. Zagniatamy ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać więcej śmietany

Kulinarne przygody Gatity
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 788

Morze Czarne to ciasto, którego powinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się(...)czekolady startej na tarce (1/2 tabliczki) 50 ml ajerkoniaku do nasączenia (lub innego alkoholu, lub herbaty, lub soku z cytryny, lub… :)) Składanie ciasta: 1. Dolny blat biszkoptowy nasączyć ajerkoniakiem i wyłożyć na niego cały krem czekoladowy. 2. Całość przykryć drugim blatem, na który wyłożyć wiśnie w żelu i startą gorzką czekoladę. 3. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę (można sobie

Trzeci talerz
Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 191

wyśmienite połączenie. Przepis na tortownicę o średnicy 26cm: Składniki na ciasto: 1 i 1/3   szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ½ łyżeczki olejku waniliowego. Składniki na krem: ½ puszki kajmaku 300 ml śmietany kremówki Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka(...)koniec dodać kajmak i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Nasączyć jedną część ciasta połową ponczu, posmarować całym kremem, ułożyć na to drugi kawałek ciasta i   także nasączyć ponczem. Przygotować polewę czekoladową: Masło lub margarynę rozpuścić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Całość podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści a składniki

Na słodko lub wytrawnie
Przekładaniec czekoladowo-śmietankowy 159

Połączenie czekoladowego biszkoptu i masy śmietankowej to sposób na pyszny i delikatny deser. Ciasto jest po prostu pyszne!!! Polecam :) Biszkopt: 12 jaj 2 szklanki cukru 1 szklanka mąki  2 łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 200 ml śmietany 18% 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Polewa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 łyżki mleka(...)jednym żółtku i po trosze cukru. Mąkę przesiewam z kakao i delikatnie łącze z masą jajeczną. dwie jednakowej wielkości blaszki wykładam papierem do pieczenia, dziele ciasto na dwie części i piekę dwa biszkopty czekoladowe. Wyjmuję, zimne kroję kroję na - w sumie - cztery blaty i odstawiam. Śmietankę kremówkę ubijam na sztywno.Dodaję cukier i miksuję do rozpuszczenia się cukru.  Żelatynę

Ciasteczkowy Potwór
Brak tytułu 154

plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki. Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego. Tak właśnie pakowane są bułeczki. Małe, poręczne i bardzo smaczne. MOJA OPINIA: Drożdżówki są puszyste i delikatne. Dzięki pakowaniu w osobną

kolorowotorcikowo
Grzybki 248

margaryny 2 szklanki cukru pudru 2 jajka 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany ponadto 3 jajka 50g  maku 6 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, dobrze wygniatając, następnie urywamy ciasto i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, w którym robimy dziurkę i kładziemy dziurką do blaszki wyłożonej papierem pergaminowym(...)miejscu gdzie robiliśmy dziurkę. Odkładamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. W białku maczamy korzonek a następnie w maku. Zostawiamy do wyschnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy i maczamy kapelusiki naszych grzybków, zostawiamy do wyschnięcia. Smacznego

kgwjanczewo
PIERNIK SUŁTAŃSKI 238

cukru 20 dag masła 10 dag cukru pudru cukier waniliowy PONADTO 40 dag dżem z czarnej porzeczki 25 dag bakalii 1-2 kieliszki rumu polewa czekoladowa , lub roztopiona czekolada PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku

RAROSSA
Tort czekoladowy z kremem czekoladowym, niepieczony 116

Tort czekoladowy z lekkim kremem czekoladowym. Bardzo prosty bezglutenowy deser, do którego przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników: spód: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 100

królestwo garów
Blok czekoladowy 193

Opis: Blok czekoladowy, ten smak zna prawie każdy z nas. Blok czekoladowy to słodycz, która robiła furorę w czasach PRL-u. Chociaż w dzisiejszych czasach półki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PRL-owski blok czekoladowy 214

Tego ciasta chyba nie trzeba przedstawiać, pewnie wszyscy je znają.  Jest to klasyk, który robił furorę w czasach, gdy na półkach w sklepach nie było

Ciasteczkowy Potwór
Syrop czekoladowy 97

Syrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1

Moje domowe kucharzenie
Sernik z musem malinowym 166

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Czekoladowo - orzechowe batoniki ryżowe 195

To co dzieciaki lubią najbardziej - i nie tylko. Czekolada i orzechy, to jedno z moich ulubionych połączeń. Dzisiaj bardzo prosty sposób na szybki deser

Niezły Młynek
Świąteczne muffinki choinki 183

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam

pink envelope
Czekoladowy migdałowiec bez mąki 370

Ponieważ miało być fit to nie ma mąki, jednak bez czekolady nie było by takie fajne hehe. Hmm ciasto wyszło obłędnie, do kawy idealne i nie

Niezły Młynek
Sernik z musem malinowym 305

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
664. Tost trochę inaczej.. w panierce! 196

Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych (lion) z truskawkami i jagodami ( potem jeszcze jogurtem z mascarpone) (inspiracja) Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam

More food, love and dreams
Strzępiaki 175

lodówki. Gdy wszystkie będą gotowe wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 13 minut do lekkiego zrumienienia ciasta. Po tym czasie uchylamy całkowicie drzwiczki piekarnika i trochę wysuwamy kratkę/podkładkę z foremkami. Zostawiamy. Krem czekoladowy: 200 ml śmietany kremówki 30% Saszetka rozpuszczalnej czekolady do picia 25 g lub spora łyżka kakao 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone(...)stopniowo dodawaj do ubijanego kremu. Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia. Wykonanie babeczek: przygotowane kruche spody 1 banan przygotowany krem czekoladowy prażony amarantus Do przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu. Krem wyjmij z lodówki i partiami przekładaj do rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wyciskaj na babeczki zaczynając od zewnętrznej

Eat Shrimps
Pierogi czekoladowo - cynamonowe z borówkami 170

Trochę eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :)  Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie

Niezły Młynek
Czekoladowa kawa z cynamonem 185

Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 50 ml wody 400 ml mleka 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 3 laski cynamonu GUSTUS 3 łyżeczki cukru (jeżeli

Niezły Młynek
Kruche babeczki z masłem orzechowym i musem czekoladowym 196

minut do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy koła. Foremki do babeczek smarujemy olejem, posypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Wylepiamy ciastem foremki. Babeczki pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Upieczone, ostudzone babeczki ostrożnie wyjmujemy z foremek. MUS CZEKOLADOWY: 2 białka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy, dodając masło,  w kąpieli wodnej. Białka ubijamy

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania