czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:189/624)

Marmurkowa babka cytrynowa 398

babkę nakładam naprzemiennie porcję jasnego i ciemnego ciasta. Piekę 55 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Czekoladę rozpuszczam na kąpieli wodnej. Dodaję mleko i mieszam. Masą czekoladową polewam przestudzoną babkę. Wierzch ciasta posypuję kolorowymi perełkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pijak 145

cappuccino (my dodajemy orzechowe)                         + wódka lub herbata do nasączenia ciasta ( w zależności od tego, czy ciasto będą jadły dzieci :)) Polewa czekoladowa: 4 łyżki margaryny 4 łyżki wody 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru + paczka biszkoptów (mogą być wyschnięte)                 Przygotowanie ciasta

Kolizje Smaków
Babeczki wiosenne pszczółki 204

Babeczki wiosenne pszczółki   Wiosna zbliża się wielkimi krokami dlatego mam dla Was stosowną wiosenną propozycję. Babeczki z pszczółkami spodobają się pewnie szczególnie maluchom. Waniliowe ciasto z bananem i nadzieniem czekoladowym ozdobione czekoladkami. Żółte czekoladki kupiłam na stoisku ze słodyczami Karmello, na pszczółki nadadzą się jednak także okrągłe owocowe żelki lub drażetki np. M&Msy.   Składniki: 2 szklanki(...)listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić

Ciastkozercy
Tort piernikowy – prezent na 33 urodziny :) 179

Tort piernikowy to był jeden z kilku prezentów Madzi na moje 33 urodziny :) Ale warto było na niego czekać, był delikatny w smaku, bardzo kremowy i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bakaliowe kulki z miodem i cynamonem (Palline di frutta secca, miele e cannella) 156

naszym świątecznym stole obok ciast i ciasteczek królują czekoladowe pralinki. W tym roku przygotuj ę kuleczki  trochę oszukane;) i ciut zdrowsze. Z wyglądu przypominają czekoladowe pralinki, ale ich wnętrze wypełnia kremowa masa z suszonych moreli, śliwek, daktyli i rodzynek. Smak bakalii cudownie łączy sie z miodem i cynamonem, nadając kuleczkom niesamowitego, świątecznego aromatu. Przyznaj

La grande e la piccola cuoca
Włoskie cantuccini 171

głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez tony kremu, czekolady, polewy ... (powiedziała, zajadając właśnie czekoladową tartę z rumem i czekoladowym ganache :) - chyba najlepsze ciasto, jakie ostatnio poczyniłam - przepis wkrótce!). :) Wracając zaś do tematu - coś, co chętnie zabierzecie ze sobą do pracy, dacie dzieciom do szkoły, poczęstujecie przyjaciół przy wspólnej kawie lub winie

Garniec Magalie
makowe roladki w masie serowej 182

blatów, rozsmarowujemy 1/2 cz. masy serowej, przykrywamy ją ciastem z rolad, na nim rozsmarowujemy pozostałą cz. masy i przykrywamy drugim blatem. Całość możemy delikatnie obciążyć deseczką. Gdy ciasto stężeje polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji z małymi zmianami

Domowy Smak Jedzenia
Strączki 198

mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności! Łapcie książkę tutaj

GRUBY WAŁEK
Ciasto z cukinią 150

wymieszać.  Na koniec wrzucić dobrze odsączoną cukinię, wmieszać ją w ciasto. Ciasto przelać do blaszki, piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.   Po upieczeniu ciasto można polać polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą

Simply Food
Torcik z truskawkami 202

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class

Marta Gotuje
Przepis na ciasteczka z czekoladą 148

termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Zimne masło posiekaj nożem dodając mąkę, proszek do pieczenia, cukier, waniliowy ekstrakt. Kiedy utworzy się kruszonka dodaj owsiane płatki i czekoladowe łezki. Delikatnie zagnieć ciasto, owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Za pomocą metalowej obręczy, u mnie o średnicy

codojedzenia
Profiterolki 154

niedzielę - Rurki lub ptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Sweet Orange – Ptysie z chrupką - Sama słodycz i szczypta chili – Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym - Marcepanowy Kącik – Ptysie i eklerki - Izioni pyszne smaki – Ptysie - Esmeralda ze smakiem – Eklerki z kremem kawowym i czekoladą - W garach u Gosi – Rurki

mojewypiekiinietylko
Czekoladowy deser z malinami 133

Jeśli jesteście miłośnikami czekolady to zapraszam. Nie miałam czasu na upieczenie ciasta, ale zrobiłam bardzo czekoladowy deser z malinami. Oczywiście można wykorzystać dowolne owoce np. truskawki, kiwi, pomarańcze .... No cóż, takie smakołyki zawsze szybko znikają i jutro pewnie upiekę jakieś ciacho. A może czekoladowe :) Hi hi Składniki 2 płaskie łyżki  mąki pszennej 3 płaskie łyżki kakao 80 g cukru

O kuchni z uczuciem
Sernik królewski 619

Sernik królewski Ciasta są moją słabą stroną , ale jak się okazuje nie wszystkie . Sernik królewski , udaje mi się za każdym razem , jest to chyba ciasto ,którego

Ogrodnik w podróży
Tort naleśnikowy z twarogiem i musem jabłkowym 187

torciki: ulubiony dżem, np. brzoskwiniowy powidła śliwkowe 250 g twarogu półtłustego (1 kostka) 1 szklanka delikatnego musu jabłkowo-gruszkowego łyżka płatków owsianych 2 mandarynki opcjonalnie dobry krem czekoladowo-orzechowy, np. nutella Ciasto naleśnikowe (na 12-13 mniejszych naleśników) 2 szklanki mąki pszennej typ 450 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli  Przygotowanie: Wszystkie składniki

Anioszek w kuchni
Babka czekoladowa z likierem 129

odjąć 2 łyżki mąki, dodać kakao, proszek do pieczenia i przesiać przez sitko. Miksując na wolnych obrotach dodawać na przemian mąkę i olej. Na końcu wlać likier czekoladowy i chwilkę miksować. Ciasto przelać do silikonowej formy z kominkiem. Piec w 170 stopniach około 1 godziny. Do suchego patyczka. Zimną babkę z wierzchu polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać

Ala piecze i gotuje
Kokosane owsianki – chrupiące ciastka kokosowe z płatkami owsianymi 168

szczyptą soli na sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodając cukier. Do ubitej piany dodać wiórki i płatki owsiane. Ja dodałam jeszcze około 50 gram drobinek czekoladowych. Całość wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczyć. Uwaga : masa nie jest zbyt spójna i przy formowaniu kulek może się nie kleić

Niebieski kubek z kawa
ciasto miodowe brazylianka 300

jabłek, mieszamy i zestawiamy z ognia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy, przykrywamy go drugim ciastem na który wykładamy masę jabłkową i przykrywamy ją ostatnim blatem ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z figą 235

Efektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Domowa czekolada ” Blok „ 326

Domowa czekolada „Blok „ Nie jestem cukiernikiem i już w tym wcieleniu nim nie zostanę . No cóż, nie zwalania mnie to jednak z wyrobu łakoci

Ogrodnik w podróży
Wegański zestaw: FRYTKI, KOTLET I SURÓWKA ;) 113

Bywają czasem dni, kiedy planuje się obiad od rana, z pieczeniem ciasta i kręceniem kremów czekoladowych, a tu nagle słońce wychodzi tak, że po prostu szkoda siedzieć w domu i lepiej wyjść na spacer z dziećmi, bo jutro może już nie być tak pięknie... Po powrocie z 2-godzinnego spaceru obiad powinien być już-teraz-natychmiast, więc nie ma czasu

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Drożdżowy placek z jeżynami 149

ogródku mojej mamy rośnie ogromny krzew jeżyn, który aż ugina się pod ciężarem dojrzałych owoców. Aż żal byłoby je tam zostawić. Postanowiłam wykorzystać je do drożdżowego ciasta z kruszonką, dziś w wersji czekoladowej. Jeśli Wam też upały dają się we znaki, spokojnie możecie upiec ciasto wieczorem – następnego dnia będzie tak samo smaczne! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki

Ciastkozercy
Ciasto z truskawkami 148

truskawki, jabłka, czereśnie, maliny, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie, itp. Z każdym owocem smakuje wyśmienicie! Świeże owoce z powodzeniem zastępują marynowane (trzeba odpowiednio wcześniej odsączyć). Do ciasta można dodać odrobinę kakao - będziemy mieć biszkopt czekoladowy :) Jeśli na dużą blaszkę użyjemy pojedynczej ilości ciasta owoce, które puszczą sok "zdominują" biszkopt i wyjdzie nam zakalec

Kolorowy Przepisownik
Oczy carycy - pyszne ciasto na wyjątkowe okazje 211

placki. Jeden z nich smarujemy kremem, na wierzchu układamy zamoczone w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Biszkopty zalewamy mocno tężejącą galaretką i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową

Cynamonowe szczęście
Muffinki czekoladowe z truskawkami, czekoladą, siekanymi migdałami i kremem kawowym 243

Mamy dzisiaj dla Was deserową propozycję - puszyste czekoladowe muffinki obtoczone w czekoladzie z siekanymi migdałami i kremem kawowym. Szybkie, proste i efektowne! Składniki: (10 sztuk) 120

Plate of Joy
Ciasto dyniowe z czekoladowymi kropelkami 162

Delikatne i puszyste ciasto z musem dyniowym i czekoladowymi kropelkami, z wyglądu podobne do murzynka, ale o wiele smaczniejsze. Spora zawartość musu dyniowego sprawia, że długo zachowuje świeżość. Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem utartego z cukrem serka mascarpone. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
.676. lody na śniadanie? + Norwegia cz.1 143

oczywiście w wersji lakto-free. Gdy danego dnia byliśmy w ośrodku, tj. nie wyjeżdżaliśmy nigdzie było coś w rodzaju podwieczorku "coffee break" na którym było jakieś domowe ciasto, raz gofry, mus czekoladowy itp. Poza tym były też "wieczory kulturalne" kiedy każdy kraj przygotowywał tradycyjne jedzenie na kolację, a następnie była prezentacja multimedialna o danym kraju, a po niej najczęściej można

breakfast of dreams
Sorbet mocno cytrynowy 264

Babka cytrynowa Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym i rabarbarem     Cytrynowe ciasto owsiane z makową bezą

KreatywnePiny
Brownie z serem i truskawkami 405

roku to jak na razie mój faworyt w kategorii ciast z truskawkami Bardzo czekoladowe brownie, sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera

Bullio
Czekoladowo – kokosowe babeczki 102

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty

Pink Envelope
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 129

Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto serowo-makowe 201

kłaść łyżką raz serowe, raz makowe, tak żeby wyszły nam tzw. łatki. Wierzch delikatnie wyrównać. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową

In my kitchen
Delicja 187

bakalie (ale nie do pełna:)) i otwory z owocami zalać tężejącą galaretką. Na galaretkę ułożyć kółka, które pozostały z wyciętych otworów. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem. Ciasto polać ulubioną polewą czekoladową. Uwagi: 1. Biszkopty przed przełożeniem kremem można lekko naponczować owocowym ponczem, np. syropem z brzoskwiń (z puszki) wymieszanym z sokiem z pomarańczy

In my kitchen
Ciasto czekoladowe brownie + film 169

Czekoladowe browne to wyśmienite ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i sporej ilości czekolady. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, rozpływa się w ustach i smakuje obłędnie. Miłośnicy czekolady będą nim zachwyceni. składniki na tortownicę 23 cm 100g orzechów włoskich 3 tabliczki gorzkiej czekolady 125 g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 2 szklanki

Smakowite Dania
Czekoladowo - kokosowe babeczki 140

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo - kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a nastraja również świątecznie jak pieczenie pierników

pink envelope
Przepis na miłość, dietetyczne ciasto czekoladowe 233

piecz ok. 50 minut. Po ostudzeniu możesz ciasto podzielić na dwie części i posmarować np. domowym masłem orzechowym, roztopioną gorzką czekoladą lub niskosłodzoną konfiturą. Wierzch ciasta możesz udekorować polewą czekoladową i owocami. Przepis bierze udział w akcjach:               On jest szefem małej fabryki czekolady, ale umiera ze strachu, gdy ma rozmawiać

Qlinarnie i Qlinarnie
Salceson z dynią piżmową 131

końcu dodajemy dynię, rodzynki i orzechy. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w 170 C przez 45 minut. Ciasto możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Kostka czekoladowa z Grześkami 953

moja choroba zbiegła się rocznicą ślubu. Jak ten czas szybko leci, to już 22 lata razem z moim Adamem. Nie szalałam zbytnio bo upiekłam proste ale pyszne ciasto. jest to kostka czekoladowa z dodatkiem wafli Grześki. Jeśli nie robiliście takiego połączenia to koniecznie zróbcie takie ciacho, jest pyszne i łatwe do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik czekoladowo-miodowo-gruszkowy. 139

Torcik czekoladowo-miodowo-gruszkowy. Składniki : Ciasto : 15 dkg miodu 4 żółtka 4 czubate łyżeczki kakao 1/4 łyżeczki cynamonu 15 dkg pełnej mąki z orkiszu 4 białka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masło do smarowania formy Dekoracja : 7-8 dojrzałych gruszek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao 375 ml mleka 3 łyżeczki miodu

Przepisy i porady kulinarne
Fale Dunaju 152

tworzył korzuch, Wystudzić. Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Łyżeczka kawy rozpuszczalnej Z podanych składników zrobic polewę czekoladową.    Gotową polewę wylać na masę

Na słodko lub wytrawnie
Sernik gotowany w cieście korzennym z orzechami 187

dekoracja: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Jak już lekko zgęstnieje, polać ciasto. Wystudzone polać polewą czekoladową i udekorować pokrojonymi batonikami Snickers

Czerwień i błękit
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 189

energicznie mieszając. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy chwilkę aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem dzielimy na 3 części. Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem.  Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal jest świeże i smaczne. :) stefanka

Bon Appetit Małgorzaty
Niby Królewiec 148

ugotować budyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce

Praktyczna pl