czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:180/624)

Tort czekoladowo - chałwowy z Whisky 645

prezencie dla drugiej osoby. Na urodziny mojej przyjaciółki przygotowałam coś specjalnego i mam nadzieje, że trafiłam  dziesiątkę, smaki wyraziste a zarazem delikatne Składniki: ciasto 14 żółtek 8 białek 160 g cukry 160 g mąki uniwersalnej 40 g maki ziemniaczanej 4 łyżki kakaa 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli poncz(...)cukru cały czas ubijając powoli dosypujemy 80 g mąki uniwersalnej, 40 g mąki ziemniaczanej i 2 łyżki kakaa. Biszkopt lubi dużo powietrza dlatego ubijamy ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy 10 minut, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 10 minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Powtarzamy czynność z drugim plackiem

Niezły Młynek
Czekoladowy pudding z imbirem-na drugie słodkie śniadanie 171

soli Nadzienie; 100 g białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% Biały sos czekoladowy; 1 żółtko 1 łyżka kukurydzianej mąki 200 ml mleka 3,2% 100 g białej czekolady Dekoracja; kakao do oprószenia płatki białej i ciemnej czekolady masło do wysmarowania foremek    Sposób przygotowania Ciasto; Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć z brązowym cukrem na puszystą masę, cały(...)Kokilki ceramiczne lub metalowe foremki do muffinek  wysmarować masłem, wylać do połowy masę czekoladową. Nadzienie; Czekoladę białą połamać na kawałki włożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej połączyć ze słodką śmietanką lekko przestudzić i tak przygotowaną masą wlewać po łyżeczce na ciemne ciasto i przykryć reszta ciasta tak aby było 2/3 objętości kokilki. Foremki wstawić do blachy wypełnionej

Wanilia i Kardamon
Blondie z pistacjami 210

Jestem, chwilę mnie nie było ale już jestem. Wiem powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru  szczypta soli  garść

Kuba Gotuje
Blondie z pistacjami 191

Jestem, chwilę mnie nie było ale już jestem. Wiem powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru  szczypta soli  garść

Kuba Gotuje
Zakazany czekoladowiec na "drugie" urodziny Gizmo 187

delikatnie, stopniowo dodałam białkową pianę, wymieszałam delikatnie łyżką. Tortownicę (26cm) wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej czekoladową masę. Całość piekłam 50min. w 150st. W międzyczasie ubiłam śmietanę z serkiem mascarpone. Gotową masę schłodziłam w lodówce. Jeśli po upieczeniu ciasto nieco opadło i popękało, to dobrze. O to właśnie chodziło(...)bardziej nieforemne, tym lepiej. Teraz wystarczy środek wypełnić serową masą oraz przyozdobić wiórkami startej czekolady, żurawiną i orzechami. Muszę przyznać, że takiej eksplozji smaków się nie spodziewałam. Ciasto rzeczywiście powala. Wilgotny, mocno czekoladowy środek, kremowe mascarpone i kwaśna żurawina. Jest

bastalena
Czekoladowe marzenie 219

ciasto powstało w mojej głowie już jakiś czas  temu, ale dopiero niedawno nabrało realnych kształtów. Połączenie ciemnego kakaowego biszkoptu i aksamitnego musu czekoladowego dało wspaniały efekt i wizualny i,  oczywiście, smakowy. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki maki pszennej 2 pełne łyżki kakao Czekolada: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 6 łyżek(...)kakao i łącze delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na około 30-35 min. Upieczony wyjmuję i studzę. Masło, cukier, kakao i mleko podgrzewam do połączenia się składników. Do gorącej masy czekoladowej dosypuję żelatynę i mieszam, aż się rozpuści.. Odstawiam by wystygła. Białka ubijam

Ciasteczkowy Potwór
Wegański tort czekoladowo-malinowy 401

którym bez problemu możesz wykarmić większą liczbę gości. Tort prezentuje się bardzo efektownie, przez co może sprawiać wrażenie pracochłonnego, w rzeczywistości jest bardzo prosty. To ciasto, jak każde z dodatkiem kakao, ma wyrazisty czekoladowy akcent i konkretną fakturę nieco jednak przełamaną świeżością malinowej konfitury. To ona sprawia, że ciasto nie jest suche, a wilgotne i cudownie rozpływające się w ustach(...)przesiej do niego cukier puder, dodaj olej kokosowy i zamieszaj, Abu uzyskać gładką, lśniącą polewę. Pozostaw ją do przestudzenia.  Ostudzone ciasto i polewę połącz ze sobą: za pomocą szpatułki równomiernie rozprowadź polewę na wierzchu. Na zakończenie czekoladową masę udekoruj świeżymi malinami.  12 porcji (umownie

Roślinna - blog wegański
bajaderki, ciasteczka z ciasta 210

/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach), można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wsypać do głębokiej miski. Mleko, cukier

chili & sugar
Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las 484

śmietanki kremówki 30% (całkowicie ostudzonej) 2 opakowania fixu do ubijania śmietany 3- 4 łyżki cukru pudru ok. 50 ml likieru wiśniowego wisienki koktajlowe do dekoracji wiórki czekoladowe do dekoracji (opcjonalnie) Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownicę o średnicy ok. 21 cm. wyłożyć pergaminem. Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera ubić(...)wiśniową ku górze i smarujemy kolejną 1/3 częścią śmietany. Górne ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (od spodu) i przykrywamy nim tort. Pozostałą częścią masy śmietanowej pokrywamy całe ciasto. Dekorujemy wisienkami koktajlowymi i wiórkami czekoladowymi. Moje posty

Słodka Strona
SERNIK WANILIOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 632

dużych jajek - 1 szklanka ksylitolu (lub cukru) - 1 proszek budyniowy waniliowy (lub śmietankowy) - 16g ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego + dodatkowo polewa czekoladowa do polania schłodzonego ciasta W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem) i ksylitolem z wanilią, dodać partiami twaróg i po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodać ekstrakt waniliowy

Smaczne Zdrowe
Tort czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy 159

upiekłam więc kolejny tort (tak, przyznaję się spodobało mi się pieczenie tortów, będzie tego więcej). Przestawiam Wam 100% wegański tort: czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy Ps. Jeżeli Misiek nie zje całego toru w nocy to jutro zrobię lepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni 120 ml oleju roślinnego (można zastąpić 150 g masłem roślinnym) 200 g cukru (zmieszałam pół(...)Gotowy krążek ciasta nasączyć sokiem pomarańczowym. Na tak przygotowane ciasto nałożyć połowę kremu Na to kolejny krążek ciasta, nasączyć sokiem, przełożyć kremem i położyć ostatni płat ciasta. Na koniec oblać tort polewą czekoladową (wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej). Smacznego

greenscarf
Sernik Oreo 321

podwójne czekoladowe ciasteczka przekładane kremowym nadzieniem są wegańskie, dlatego też grają główną rolę w tej rozpasanej wersji sernika. Można by dyskutować na temat jego zdrowotności, ale mam nadzieję, że nie muszę przepraszać. Wykonanie ciasta jest banalne, jednak wymaga zaplanowania kilku kroków z wyprzedzeniem – należy odczekać kilka godzin, aż woda oddzieli się od jogurtu oraz schłodzić spód. Składniki: Masa: 2 duże

Roślinna - blog wegański
Sernik czekoladowy na zimno 185

Kremowy i bardzo smaczny sernik czekoladowy na zimno z frużeliną z truskawek to idealne ciasto bez pieczenia na deser. Sernik jest niezbyt słodki, z żelową polewą z truskawek i o przyjemnym czekoladowym smaku. Latem nic tak dobrze nie smakuje, jak domowy sernik przygotowany na zimno. Taki sernik robi się bardzo szybko, ale z jedzeniem trzeba zaczekać, aż zastygnie. Czekoladowy smak

Kuchcik gotuje
Marmurkowa babka cytrynowa 429

babkę nakładam naprzemiennie porcję jasnego i ciemnego ciasta. Piekę 55 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Czekoladę rozpuszczam na kąpieli wodnej. Dodaję mleko i mieszam. Masą czekoladową polewam przestudzoną babkę. Wierzch ciasta posypuję kolorowymi perełkami

Tradycyjna kuchnia Kasi